Allegri: "A Juve kerete úgy jó, ahogy van"

maxi_cremonese.jpgA Juventus Arkadiusz Milik szabadrúgásgóljának köszönhetően nyögvenyelős játékkal 0-1-re legyőzte a több nagy helyzetet is kidolgozó Cremonese együttesét, mellyel már hét forduló óta veretlen a Serie A-ban, s őrzi a legkevesebb kapott találatnál járó gárda címét is. A meccset követően Max Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz média kamerái előtt, melynek keretében szót ejtett a sérültek várható visszatéréséről, a fiatalokról, illetve az új vezetőség hamarosan bekövetkező felállásáról is. 

"Tisztában voltunk vele, hogy egy fontos és nehéz meccs vár ránk, mivel a Cremonese egy remek csapat, ami szeret nyomást gyakorolni az ellenfelekre, s melynek játékosai sokat futnak, jól szervezettek, valamint ügyesen bánnak a labdákkal, úgy a lapos passzoknál, mint a beadásoknál. Az első félidőben nagyon sok technikai hibát vétettünk, azonban ez teljesen normális annak fényében, hogy 52 nap után először játszottunk bajnoki mérkőzést, s a második játékrészben egyébként is sokkal jobb teljesítménnyel rukkoltunk elő. Az ellenfél kapufái nagy kockázatot jelentettek, ám ezeket mi ajándékoztuk oda a cremonaiaknak, miközben nekünk jóval hamarabb meg kellett volna szereznünk a vezető gólt. A ma esti siker összességében véve egy fontos győzelem, mivel ismét tettünk egy lépést előre" – jelentette ki a DAZN kamerái előtt. 

"A cserék ma is nagyon jelentősek voltak, mivel fantasztikus játékosok foglaltak helyet a kispadunkon, akik beállásukkal rengeteget tettek hozzá az általunk bemutatott futballhoz. A mérkőzés egyik periódusában átestünk egy kisebb, nagyjából öt percig tartó zűrzavaron, mivel eddig tartott, amig az újonnan pályára lépő labdarúgók felvették a megfelelő ritmust, ezután viszont újra a kezünkbe került a találkozó. Arek Milik lőtt egy fantasztikus gólt, ám alapvetően mindenki jó produkciót nyújtott, ezért pedig szeretnék gratulálni a srácoknak. A Cremonese stadionjában sosem könnyű diadalmaskodni, hiszen egy rendkívül masszív és fizikális alakulatról beszélünk, mely legutóbb még a Napoli elleni összecsapásán is képes volt tartani az 1-1-es döntetlent, egészen a 82. percig. 

Adrien Rabiot azért nem volt kezdő, mert két héttel ezelőtt még a világbajnokság döntőjében szerepelt, ám előtte egy kisebb sérülés is fellépett nála, ami miatt az utolsó rendes edzése december 10-én volt. Ma este kénytelen voltam sok olyan játékost bevetni, akik eddig nem kapták meg a nekik járó lehetőséget az idényben, azonban Rabiot és Chiesa nagyon jó futballal rukkoltak elő pályára lépésüket követően, mellettük pedig az új szerepkörben játszó Leandro Paredes, illetve Samuel Iling-Junior és Moise Kean is nagyszerűek voltak. Ha ilyen labdarúgók állnak rendelkezésedre, előbb-utóbb kénytelen vagy bevetni őket, főleg akkor, ha négynaponta ki kell futnod a gyepre. 

Ángel Di María ma ismét edzésbe állhatott, s jobban érzi magát, mint visszatérése után. Az argentin egy rendkívüli játékos, akinek kiváló képességei vannak, azonban, mint mindenki másnak, neki is megfelelő fizikai állapotba kell kerülnie ahhoz, hogy építhessünk rá. A vb-ről való visszatérését követő első edzésén kapott egy kisebb ütést, ami egy időre kivonta őt a forgalomból, ugyanakkor reméljük, hogy ez nem fogja sokáig befolyásolni a helyzetét. Paul Pogba jó formát mutat az általa elvégzett tréningeken, míg Juan Cuadrado és Dušan Vlahović szintén a felépülés útjára léptek az utóbbi időszakban. Az elkövetkezendő öt hónap kifejezetten fontos lesz számunkra, ezért pedig keretünk minden egyes tagjára szükségünk van. 

Úgy gondolom, hogy a Juventus alapvetően egy jó kerettel rendelkezik. A nyáron egy remek csapatot építettünk fel, ám néhány izomsérülés miatt itt-ott kisebb változásokat eszközöltünk ki az eredeti tervekhez képest, melynek köszönhetően olyan kiváló fiatalok juthattak nagyobb szerephez, mint Soulé, Miretti, Iling-Junior, vagy Fagioli. Az argentin tehetség ma este egy olyan pozícióban játszott, ami kissé ismeretlen volt számára, ennek ellenére viszont meggyőzően futballozott, míg a szintén nyáron érkező Federico Gatti sokkal magabiztosabbnak tűnt, mint eddig. Úgy vélem, hogy egyértelműen van minek örülni alakulatunk kapcsán, azonban tiszta sor, hogy továbbra is nagy fejlődésen mehetünk keresztül, még a ma látottakhoz képest is. 

Hogy nagyobb beleszólásom lesz-e az igazolásokba? Nos, mióta a Juventusnál vagyok, mindig a vezetőség tagjaival együtt hoztam meg a döntéseket a keret kialakításáról, e tekintetben nem panaszkodhatok. Federico Cherubini személyében egy kiváló sportigazgatót tudhatok magam mellett, aki munkatársaival együtt mindig tájékoztat az elérhető opciókról. Az átigazolási piaccal kapcsolatos kérdések nagyon hangsúlyosak egy klub életében. Idén télen fel fogjuk mérni, hogy szükségünk van-e új labdarúgókra, vagy sem, mivel csak azért szerződtetni valakit, hogy legyen némi változás a keretben, teljesen felesleges lenne. A Bianconeri kerete úgy jó, ahogy van, ehhez a véleményemhez még most is tartom magam" – összegzett a tréner. 

A meccs összefoglalója: