Sportigazgatót keres a Juventus

rossi_sassuolo.jpgAz olasz sportsajtó tegnapi hírei szerint a Juventus korántsem biztos benne, hogy Maurizio Arrivabene távozását követően az együttes hivatalban maradó sportigazgatója, Federico Cherubini képes lenne egyedül, segítség nélkül ellátni feladatát, ezért pedig a klub mindenképpen szeretne kinevezni egy tapasztalt, meggyőző múltat és eredményeket maga mögött tudó szakembert a posztra, elvégre a nemrég vezérigazgatónak megtett Maurizio Scanavino várhatóan csak ideiglenesen marad majd a torinóiak kötelékében. 

Giovanni Albanese szerint John Elkann és a Juve új elnöke, Gianluca Ferrero a szezon végén fogják kiértékelni Cherubini teljesítményét, aki ugyan nincs veszélyben, viszont egyedül még rutintalannak számít ilyen magas szinten, ami miatt az illetékesek több nevet is fontolóra vettek a transzferek potenciális irányítójaként. 

Az újságíró úgy tudja, hogy a vezetőségi körökben alapvetően három név, a La Repubblica által egyszer már megszellőztetett Beppe Marotta, valamint Giovanni Carnevali és Cristiano Giuntoli merült fel, mellettük azonban Igli Tare, Gianluca Petrachi, Andrea Berta és Frederic Massara is lehetséges alternatívát jelent. 

Míg a jelenleg az Internél alkalmazásban álló Marottát egyetlen Juve-drukkernek sem kell bemutatni, addig ugyanez nem feltétlenül mondható el a többi szakemberről, azonban a Sassuolót okos átigazolási politikával stabil élvonalbeli klubbá tevő Carnevali, illetve a Napoliból a jelenlegi szezonra ismét bajnokesélyest faragó Giuntoli nevei sokak számára csenghetnek ismerősen. 

Igli Tare jelen pillanatban a Lazio kötelékében munkálkodik, s ott próbál meg minél többet kihozni Claudio Lotito szűkmarkúságából, miközben Massara az AC Milannál dolgozik Paolo Maldini kvázi jobbkezeként, s nemrég hosszabbította meg szerződését a Rossonerivel, mely ekképp 2024-ig köti őt a milánóiakhoz. A legutóbb az AS Románál tevékenykedő Gianluca Petrachi 2020 júniusa óta áll munka nélkül, korábban azonban a Torino és a Pisa sportigazgatójaként is jelentős tapasztalatokra tett szert, míg Andrea Berta 2012-ben került a Genoától az Atlético Madridhoz, ahol 2017 óta tölti be a sportigazgatói szerepkört. 

Albanese alapvetően arról értekezett, hogy több nagyobb név, így például Berta, Giuntoli, vagy Tare esetében elsősorban az anyagiak gátolnának meg egy esetleges klubváltást, míg mások, így többek között Carnevali tekintetében elsősorban jelenleg betöltött pozíciójuk és a személyes érdekeik gátolnák meg a Bianconeri ajánlatának elfogadását. A vezetőség ezért természetesen kevésbé ismert nevek helyzetét is elkezdte kielemezni, s így merült fel annak lehetősége is, hogy az U23-as csapat (azaz a Next Gen) transzferekért felelős koordinátorát, Giovanni Mannát neveznék ki Cherubini fölé. 

Az újságíró szerint mindazonáltal a klub legfőbb jelöltje a Sassuolo sportigazgatója, a Carnevali alatt tevékenykedő Giovanni Rossi lenne, aki korábban, 2010 és 2013 között már dolgozott az Öreg Hölgy kötelékében az ifjúsági szektor tagjaként, míg 2006 és 2010 között a szintén a Neroverdinél szolgált, ahol egyebek mellett Massimiliano Allegrvel is együtt munkálkodhatott. 

Az ötvenhat esztendős szakember az anyagi okok, illetve tapasztalata, s nagyszerű készségei miatt is alkalmas lenne a poszt betöltésére, emellett pedig az Allegrivel való kapcsolata is előnynek számítana a Juventusnál, ugyanis ha lehet hinni a Sky Sport Italia híreinek, a mester a jövőben sokkal nagyobb szerepet kapna a klubnál egyfajta szupermenedzserként, ami miatt elengedhetetlen lenne, hogy a vezetőség tagjai is jó, hatékonyan működő munkaviszonyban álljanak vele.