Allegri: "Ez a csapat jövőre a Scudettóért harcol"

allegri_inter.pngOlaszország derbyjét rendezték a vasárnapi játéknap zárásaként a Serie A 31. fordulójában. A válogatott szünet után a Juventus fogadta Torinóban az ősi rivális Internazionalét, hogy az őszi 1-1-es döntetlen után lehetősége legyen végre legyőzni valakit a bajnokaspiráns csapatok közül. Egy esetleges győzelemmel a Zebráknak lehetőségük nyílt volna, hogy ideiglenesen a Nerazzurri elé kerüljenek a tabellán. A hazai csapat ennek megfelelően sokkal aktívabban kezdte a mérkőzést, a milánóiaknak elvétve voltak csak lehetőségeik, mégis ők jutottak a félidő végén előnyhöz Hakan Çalhanoğlu büntetője révén (melyet a bíró újrarúgatott, miután De Ligt beszaladt a tizenhatos területére az elrúgás pillanatában). A második félidőben a fekete-fehérek végig fölényben játszottak, amit nem sikerült gólra váltani, így hosszú idő után ismét három ponttal távozott az Inter Torinóból. A Juventus ezzel leszakadt az élmezőnytől, így az elsődleges cél végleg a negyedik hely megtartása kell, hogy legyen. A mérkőzés végén Massimiliano Allegri a vereség ellenére pozitívnak ítélte meg a csapat teljesítményét, emellett a DAZN munkatársának a jövő évi tervekről is beszélt.

DAZN: Mit gondol a büntetőről?

Massimiliano Allegri: Kérem ne, hagyjuk az olyan dolgokat, amikről felesleges beszélni jelen pillanatban. Inkább a fiúk teljesítményéről beszélnék, akik jó mérkőzést játszottak. 

D: Valószínűleg a legjobb Juvét láthattuk a szezonban.

MA: Egy jó Juventust láthattunk. Úgy gondolom még mindig van hová fejlődni, de fejlődünk, sokkal többször játszottuk meg támadási céllal a labdát, több bejátszást láthattunk a tizenhatos területére, tehát technikai szempontból jó találkozón vagyunk túl, ami miatt boldog vagyok. Mostmár végleg kijelenthetjük, hogy a Juventus kiszállt a bajnoki címért zajló versenyből.

D: Pedig ha nyertek volna...

MA: Túl sok a "ha", amivel nem jutunk semmire. Innentől kezdve a lehető legtöbb pontot kell szereznünk a negyedik hely bebiztosítása céljából, és elkezdünk felkészülni a következő évre az alapoktól kezdve, hogy megcélozhassuk a Scudettót

D: A lehető legjobb módon készültek fel az összecsapásra, de olykor vannak olyan váratlan tényezők, mellyekkel nem lehet mit kezdeni. Van még tér a további fejlődésre, hogy a maihoz hasonló mérkőzéseket megnyerhessék?

MA: Van még tér bőven, jövőre ez a csapat már egy éve fog együtt játszani. Ma sokkal inkább tetszett a csapat, Rabiot és Zakaria is kereste a lehetőséget a támadásokra, Vlahović sokszor ért labdába, sok gyors akció volt megfelelő technikai kivitelezéssel. Úgy gondolom, mindenünk meg van ahhoz, hogy jövőre bajnoki címet nyerhessünk.

D: Még a fiatalabb játékosokban is megjelent a Juve szellemisége. A klub DNS-e mintha beléjük ivódott volna.

MA: Igen, ez természetes, sajnos idén elég rosszul kezdtük a bajnokságot, de sok pontot is hoztunk vissza. A sorsdöntő mérkőzéseken azonban inkább csak az események után futottunk. Vannak időszakok, amik ilyenek, mi azonban a poharat félig telinek látjuk, mivel sok játékos kezd felnőni, és kezdünk újra fontos csapattá válni, melynek azonban még mindig fejlődni kell, melyen dolgoznunk kell az elkövetkezendő másfél hónapban, főleg technikai szempontból, és a lehető legtöbb pontot begyűjteni.

D: Egy komoly mercatóra számíthatunk? Megtalálták már Dybala helyettesét?

MA: Nem, egyeztetni kell a klubbal, meg kell vizsgálni bizonyos dolgokat, mint mindig. Nem a ma esti mérkőzés volt a megfelelő pillanat, hogy erről beszéljünk. Jól éreztem magam, csak a gól hiányzott. Tegnap esete újranéztem a Bajnokok Ligája-mérkőzést, ami szintén elképesztő volt, de ilyen a futball.

D: Tegnap este nézte meg újra?

MA: Igen, mivel látni szerettem volna, hogy a kritikák jogosak-e. 

D: Miért?

MA: Mert meg kell értened a futballt és a játékosaid. Azért akartam újranézni, mert továbbra is azt gondolom, hogy a maihoz hasonlóan jó mérkőzést játszottunk, de végül vesztettünk, szóval csendben kell maradnunk.

D: Mikor döntött úgy, hogy több kreativitást hoz a játékba?

MA: Már a hét elején eldöntöttem, csak a középpálya összeállítása felől voltak kétségeim. Rabiot egy kivételes mérkőzést hozott le, sokszor érik kritikák, ma viszont megérdemli a dícséretet. Zakaria is jól játszott, lineáris játékos, akiben mindig benne van a gólszerzés lehetősége. 

D: Ön szerint az Inter a bajnokság esélyese?

MA: Nézzék csak meg a menetrendet, könnyebb sorsolásuk van, mint a Milannak és a Napolinak. A ma esti győzelmük után ők a favoritok.