Allegri: "Nincs miért okolnom a srácokat, néha a futball nem neked kedvez"

allegri_villa.JPG1-1-es döntetlent követően fogadta a Villarreal csapatát a Juventus, hogy két év után továbbjusson a legjobb 8 csapat közé a Bajnokok Ligája aktuális kiírásában. Ennek megfelelően egy nagyon aktív első félidőt hoztak le a Zebrák több gólszerzési lehetőséggel, azonban a hazaiak nem tudtak túljutni Geronimo Rulli eszén. A félidei szünetben joggal bízhattunk benne, hogy Massimiliano Allegri együttese megszerzi a vezetést, azonban szinte a semmiből a vendégek a 77. percben büntetőhöz jutottak Daniele Rugani hibáját követően, melyet a csereként beálló Gerard Moreno értékesített. A Bianconeri ezt követően nem tudott talpraállni, sőt teljesen szétesett, mely két további vendég-gólban manifesztálódott, így a Juventus zsinórban harmadik évében kénytelen szégyenszemre búcsúzni a legjobb 16 között, szinte mindig az egyik lehető legkönnyebb ellenfél ellen. A kudarcot követően a Bianconeri edzője a Prime Videonak adott interjút, majd külön sajtótájékoztatót, melyben kifejtette, hogy nincs miért haragudnia játékosaira.

Prime Video: Ha visszamehetne az időben, ugyanígy játszaná le a mérkőzést?

Massimiliano Allegri: Ugyanígy csinálnám, ahogy a srácok játszottak 75 percig, meg voltak a lehetőségeik az első félidőben. A második félidőben nem jöttek hozzánk közelebb, azonban egyetlen mozzanat meg tudja változtatni a dolgokat. Sajnos a futballban ehhez hasonló dolgok történhetnek, a Bajnokok Ligájában különösen, szóval el kell fogadnunk ezt a csúnya vereséget. Sajnálom, de nincs miért hibáztatnom a fiúkat, mert alapvetően jó mérkőzést játszottak.

PV: Kire volt mérges a mérkőzés végén? Láttuk, hogy megváltozott.

MA: Senkire.

PV: Semmiképp sem Emeryre.

MA: Nem, ellenkezőleg, gratuláltam neki, mivel egy korrekt mérkőzést hozott le.

PV: Akkor kire volt mérges a lefújást követően?

MA: Nem, mondom hogy... Hagyjuk... Folytassuk inkább. Semmi értelme az ellentmondásoknak, a csapat jó mérkőzést játszott, nagyon sajnáljuk a történteket, mindenki csalódott, de el kell fogadnunk, ilyen a futball. Olykor az egyes momentumok neked kedveznek, máskor viszont nem.

PV: Amikor momentumokról beszélünk, a bírókról is beszélünk.

MA: Nem, ennek semmi köze a bírókhoz, ne vitázzunk erről. Beszéljünk a futballról.

PV (Clarence Seedorf kérdése): Nem értek egyet abban, hogy a csapat jól játszott volna. Az első félidőben jól teljesítettek, a másodikban viszont semmi sem valósult meg ebből. Miért nem ragaszkodik jobban a szélekhez, különösen, hogy Cuadradóhoz juttassa a labdát?

MA: Próbáltuk. Ők nem voltak fentebb a pályán a második félidőben, még kontrákat sem próbáltak vezetni. Nekünk megvoltak a lehetőségeink az első félidőben, ők pedig a hosszabbításra játszottak, hogy előnyt kovácsoljanak a helyzetből, mi pedig kissé naívak voltunk e téren. Sajnos ezt követően elvesztettük a területet, majd az utolsó 15 percben már nem voltunk képesek visszavágni, ehelyett két további gólt kaptunk. - zárta rövid interjúját a Prime Videonak Allegri.

Ezt követően a sajtótájékoztatót is megtartotta a mester.

Hogyan érzi magát egy ekkora blama után?

MA: Újra kell kezdenünk mindent, hiszen máris nyakunkon a bajnokság, az eredményt pedig már nem tudjuk megváltoztatni. 75 percig egy jó mérkőzést vívtunk, a második félidőben azonban nehezebb dolgunk volt, egy momentum pedig képes megváltoztatni mindent. A szurkolók tapsolhatnak, vagy fütyülhetnek, de én nem tudom szidni a csapatot.

A sok sérülés miatt veszített többek között?

MA: Dybala két edzést hajtott végre, Bernardeschi és Chiellini szintén. Bíztam benne, hogy a megfelelő pillantban be tudom majd küldeni őket. Az eredeti elképzelésem szerint még a gól előtt le szerettem volna cserélni Moratát Dybalára, de meg kellett változtatni a tervünket. Miután vezetést szereztek, 12 perc maradt vissza, nyugodtnak kellett volna maradni, de nem sikerült.

Mi szükséges ahhoz, hogy csökkenhessen a különbség Európában?

MA: Mindig egy dologra gondolok, bejutni a döntőbe, de realistának kell maradnunk a tekintetben, milyen messzire juthatunk. Ez egy kiegyensúlyozott mérkőzés volt.

Ahogy teltek a percek, gondolt-e a múltbéli hibákra?

MA: Az álmok és ambíciók megléte egy dolog. A valóság az, hogy egy olyan csapat ellen játszottunk, mely megnyerte az Európa Ligát, és tele van tapasztalt játékosokkal. A kvalifikáció a részleteken múlik.

Mit kell tenni, hogy megmentsék ezt a katasztrofális szezont?

MA: Ha intellektuálisan Ön tiszteletlen, így is nézhetjük a dolgokat, a valóság azonban mást mutat.

Fél attól, hogy nem nyernek trófeát idén?

MA: Mielőtt temetnének minket, várjunk egy kicsit. Harcban állunk a negyedik helyért, és versenyben vagyunk az Olasz Kupában is, valamint jó munkát végzünk. Nem azért, mert Juventusnak hívnak minket és minden megoldódik erőből. A győzelemért dolgozunk. 

Felértékelődik a keret minősége az Ön számára e vereség hatására?

MA: Még tart a szezon, nagyon sajnáljuk ezt a búcsút. Az év végén kiértékeljük a helyzetet, de mindig is mondtam, hogy jelen helyzetben legalább 10 erősebb csapat van a Juventusnál. Ma este továbbjuthattunk volna, de nem volt egyszerű. Most hallgatnunk kell, és meglátjuk, nyerhetünk-e idén valamit.

Miért nem veszik ki a középpályások a részüket a vertikális játékból?

MA: Karakterisztika kérdése. Arthur nagyon jó, de nem vált hosszú játékra, Locatelliben ez valamennyire megtalálható. Csalódottak vagyunk, vasárnap azonban már bajnoki mérkőzés van, melyet mindenképp meg kell nyernünk. Nem neheztelek a csapatra egyáltalán, örülök a tejlesítményüknek.