Helyzetjelentés - Az utánpótlás és a Primavera csapat

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A női csapat mérkőzéseiről az előző összefoglalóban olvashattatok, ők azóta nem léptek újra pályára, de a Primavera együttes majdnem egy hónap kihagyás után újra hallatott magáról. Legutóbb a Chelsea 2:0-ás legyőzése után írtunk róluk, és most újfent nemzetközi összecsapáson vettek részt, a Zenit ellen, de a kettő között a hétvégén a Sampdoria csapata ellen is győzelmet arattak a bajnokságban. Nézzük időrendi sorrendben, először következzen a Blucerchiati elleni összecsapás, melyre 4-4-2-es formációval készült a Juve.

Az első félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de Senkó Zsombornak és kollégájának csak pontrúgások után, és távoli lövéseket követően kellett hárítaniuk. Fordulás után a zebramezesek egy másik sebességi fokozatba kapcsoltak, de hiába a ziccerek és a kapufák, csak nem került be a genovai kapuba a labda. Aztán a 74. percben teljesen váratlanul büntetőhöz jutott a vendégcsapat, úgy, hogy a szabálytalanság nagy eséllyel a tizenhatoson kívül történt. Azonban a tehetséges magyar kapus egy merész vetődéssel hárította Lorenzo Di Stefano tizenegyesét, és másodpercekkel a lefújás előtt kifogott még egy ajtó-ablak helyzetet is. Amikor már mindenki elkönyvelte a 0:0-ás döntetlent, akkor a 90+3. percben a csereként beállt Tomasso Galante kilépett egy labdával, s bár őt még szerelték a védők, a lecsorgó játékszer a szintén csere Bayron Strijdonck elé került, aki betolta a tizenhatoson belülre, és a kivetődő kapus alatt a hálóba gurított, eldöntve ezzel a 3 pont sorsát.

Az orosz fiatalok ellen is maradt a 4-4-2-es felállás, és maradt a kapott gól nélküli mérkőzés, és a győzelem is, csak ezúttal 2:0 arányban. A meccs nem is kezdődhetett volna jobban, hiszen már a 2. percben megszerezte a vezetést a Bianconero-csapat. Matías Soulé átadását a jobb szélső középpályás Gabriele Mulazzi váltotta gólra. Aztán a második félidőben, annak is a 23. percében megduplázták az előnyt Nicolò Turco révén, és mint kiderült ezzel ki is alakult a végeredmény. Az első kör után a Juventus 7 ponttal vezeti a csoportot a hat pontos Chelsea előtt, a Zenit 3, a Malmö 1 pontos. Mindkét mai gólszerző második alkalommal talált be az idei kiírásban. Senkó Zsombor kapuja viszont így egymás után kétszer is érintetlen maradt.

A Serie C-ben vitézkedő utánpótlás gárda is két mérkőzést tudott le az elmúlt napokban. A 9. helyezett hazaiak, a 10. helyet elfoglaló Seregno csapatát fogadták, és a Mantova elleni sikert megfejelve, most is 3 egységet gyűjtöttek, 2:1-re felülmúlva ellenfelüket. Ők a 4-3-3 mellett tették le a voksukat, és kezdetben úgy tűnt, hogy ez nem a megfelelő választás, mert az ellen már a 3. percben vezetést szerzett, Martino Borghese révén, aki egy szöglet után fejjel volt eredményes. Aztán a félidő nagy részében támadásban is maradt a kiscsapat, és többször csak Giovanni Garofani bravúrján múlt, hogy nem növelték az előnyüket. Aztán egy gyönyörű kiugratás után sokan már azt gondolhatták, hogy emberelőnybe kerül az Öreg Hölgy, amikor a vendégek kapusa mellett elesett a piemontiak támadója, de a játékvezető még csak szabálytalanságot sem látott, így mehetett tovább a játék. Aztán a 38. minutumban egy kapu előtti kavarodás végén Nikola Sekulov lőtte az üres kapuba Emanuele Zuelli lapos beadását. A 62. percben aztán ezen a meccsen is tizenegyest végezhetett el az ellenfél, de a rúgás után  Garofani védeni tudott. Az utolsó 20 perc aztán a Zebráké volt, és a fölény a 72. percben góllá érett. Sekulov ezúttal Tommaso Barbieri átadásából talált a hálóba. A hátralévő percek eseménytelenül peregtek le, így meglett a nagyon fontos diadal.

Hétközben aztán az AlbinoLeffe ellen vonult a csíkos sereg, és ért el 2:2-es döntetlent, a felnőttcsapatból levezényelt Kaio Jorge részvételével, ezúttal is 4-3-3-ban. A 15. percben aztán a Juve drukkerek a szívükhöz kaphattak, amikor a kék-feketék a jobb kapufát találták el. A 27. percben tizenegyest kapott a torinói csapat, és pont Jorge állt a labda mögé, de ahogy az elmúlt hetekben folyamatosan a Juventus meccsein, ez a büntető is kimaradt. Ahogy ez lenni szokott, nem egészen negyed órával később jött a büntetés, amikor Jacopo Manconi megszerezte közelről a vezetést. A második játékrész legelején aztán a fiatal brazil jóvá tette a hibáját, és szintén nem túl messziről egalizált. A 65. percben aztán Garofani elképesztően nagyot lepkézett, és az üres kapuba Carmine Giorgione bejuttatta a bogyót. 2 egységgel később viszont már újra egyenlő volt az állás, hiszen Emanuele Pecorino szinte a kapu torkából a jobb sarokba helyezett. Egy közvetlen szabadrúgás után a hazaiak még megnyerhették volna a meccset, de Kaio Jorge-hoz hasonlóan a kapus is kompenzálni tudott, és így maradt az eldöntetlen eredmény.