Helyzetjelentés – Az utánpótlás és a női csapat

Pergolettese Juventus U23Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni nemrég indult sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

Vasárnap késő délután, a Juventus U23-as csapata is elkezdte a maga pontvadászatát, és a felnőtt csapattal ellentétben sikerült is begyűjteni a 3 pontot idegenben a Pergolettese csapata ellen. Lamberto Zauli együttese a 4-3-3-as felállásban kezdte a mérkőzést, és úgy jutott el a 37. percig, hogy azodáig egy mellé szálló fejest jegyezhettünk fel, ám ekkor a bal oldali támadás során Sekulov Fabio Miretti elé játszotta a labdát, aki becselezte magát a tizenhatoson belülre, és éles szögből, bámulatosan tekert a hosszú fölső sarokba. A maradék időben a hazaiak is eljutottak két kisebb helyzetig, de jelentős esélyük az egyenlítésre nem volt. A második félidőben is döntően csordogált a játék, aztán az 58. percben szinte a semmiből egyenlített a sárga-kék alakulat. A tizenhatos, és a félkörív jobb oldali találkozásától Mattia Zennaro vállalkozott lövésre, és félmagas bombája a rövid oldali kapufáról vágódott a hálóba. A 73. minutumban aztán eldőlt a mérkőzés, hiszen a csereként beállt Emanuelle Zuelli mesterien emelt a tizenhatososon belül kilépő, szintén csereként beszálló Andrea Brighenti elé, aki néhány méterről a kapussal szemben nem hibázta el a lehetőséget. A Pergolettese egy fölé vágódó lövésen túl mást már nem tudott felmutatni, így a tartalék együttes a tabella 4. helyére kvalifikálta magát. Legközelebb szeptember 12-én a Pro Patria vendégeként lépnek majd pályára.

 

Zauli mester a következőképpen értékelt a győzelem után: "Kiegyensúlyozott mérkőzés volt, három csodálatos gól született, és a végén mi érdemeltük meg a győzelmet. Az első félidő technikásabb, a második inkább harciasabb volt, és ez boldoggá tesz, mert a fiatal játékosok azonnal belevetették magukat a küzdelembe, és harcoltak az eredményért egy olyan csapat ellen, amely már tavaly is így harcolt, így ez egy nagyon fontos győzelem. A keret nagyon fiatal, más mint tavaly, így nagyon elégedettek vagyunk ezzel a bajnoki rajttal."

pomigliano_elleni_noi_meccs.jpegBizony, a hétvége a rajtoké volt Zebra körökben, hiszen a női csapat is nekilódult, és nem is akárhogyan, hanem egy meggyőző hazai győzelemmel a Pomigliano ellenében. Az új mester, Joe Montemurro lányai úgyszintén a 4-3-3-as felállást választva, egy könnyed hármast gurítottak ellenfelüknek, de ez cseppet sem meglepő annak tudatában, hogy tavaly 100%-os mérleggel nyertek bajnoki címet.  Martina Rosucci az 5. percben kezdte meg a gólgyártást, Ariana Caruso baloldali szögletét bólintotta a kapuba, aztán az 54. percben egy gyönyörű baloldali labdajáratás után Caruso, Lisa Hurtig hosszú oldalra ívelése után szintén fejjel volt eredményes. Aztán egy jobb oldalról elvégzett kis szöglet után érkezett a kapu elé egy beadás, amit a védők még kifejeltek, éppen Lisa Boattin elé, aki 18 méterről kapura bombázott, de a labda a léc alsó lapjáról kifelé vágódott, éppen újfent Caruso elé, aki közelről megszerezte a mérkőzés 3. fejes gólját, a 83. percben.  Jól sikerült hát a tréner bemutatkozása, aki aztán ezt a nyilatkozatot adta: "A mai nap jól sikerült, nekem nagyon tetszett, hogy jó elképzeléseink voltak, még akkor is, ha nem sikerült minden esetben megvalósítani őket. Volt a mérkőzésnek egy olyan pillanata, amikor leeresztettünk, de elégedett voltam a csapat felállásával. Gratulálok a Pomiglianonak, úgy gondolom, hogy nagyon jó bajnokság lesz."

A két gólos Caruso ezeket tette hozzá: "Örülök a góloknak, de a lényeg mindig a győzelem. Továbbra is így kell dolgoznunk, de még tudunk fejlődni. A ma látott hozzáállás az, amire egész évben szükségünk lesz." A hölgyek szeptember 5-én a Fiorentina vendégeként igyekeznek tovább gyűjtögetni a pontokat.

 

 A Juventus Primavera is kiválóan kezdte a szezont, ugyanis az Alberto Aquilani vezette rivális Fiorentinát sikerült legyőzni 2-1 arányban. A 4-4-2-ben felálló Juve már a meccs korai fázisában, a tizenkettedik percben büntetőhöz jutott, Angel Chibozzo állt oda a tizenegyes elvégzéséhez. Nehézkesen ugyan, de a kapuba kötött ki a labda, ugyanis a nem különösebben jó lövésbe még beleért a rossz irányba vetődő Gabriele Fogli kapus lába, ám a szerencse a fekete-fehérek mellett volt, így befelé pattant a játékszer. A következő találatig a 44-ik percig kellett várni, amikoris a szélen szereplő bianconero-futballista három ember szorításában is pontosan tudta bepasszolni a játékszert a viszonylag üresen álló centernek, Nicolò Turcónak, aki a tőle távol álló védőt sikeresen átverte, majd a kapufa mellé helyezte be a labdát. A 66-ik minutumban jött el a Fiorentina ideje, amikoris tizenegyeshez jutottak, ugyanis kezezés történt a tizenhatoson belül. Giovanni Corradini magabiztosan állt oda a mészponthoz, majd bevágta a labdát a hosszúba, amit valószínűleg Senkó Zsombor abban az esetben sem tudott volna védeni, ha eltalálja az irányt. Ezzel el be is állították a végeredményt, így három ponttal a zsákban várhatja az Öreg Hölgy a Sampdoria elleni összecsapást.