Chiellini: "Véget szeretnénk vetni az Atalanta tündérmeséjének"

chiellini_coppa.jpgA Coppa Italia holnapi, rendkívüli téttel bíró fináléját megelőzően Andrea Pirlo mellett a Juventus csapatkapitánya, Giorgio Chiellini is az olasz sportsajtó kamerái elé állt, hogy értékelje az együttese előtt álló történések fontosságát, valamint, hogy szót ejtsen a jelennel, valamint a jövővel kapcsolatos, egyre inkább aktuálisabbá váló kérdésekről is. 

A veterán középhátvéd mindenekelőtt leszögezte, hogy megítélése alapján alakulata minden tekintetben készen áll az Atalanta elleni megmérettetésre, hiszen mindenképpen szeretnék megcsillogtatni valós értékeiket, ugyanakkor tisztában van vele, hogy az életben semmit sem lehet biztosra venni, mely a futballban kiváltképp alapigazságot jelent. 

"Kijelenthetem, hogy minden szempontból készen állunk a holnapi összecsapásra, mivel kudarcos idényünk ellenére egyértelműen trófeákat szeretnénk nyerni, meglátásom szerint pedig ennek kieszközölésére igen nagy esélyünk mutatkozik, mivel az általunk elért utóbbi két győzelem hatalmas lendületet, s kiváló mentalitást adott nekünk" – kezdte mondanivalóját Chiellini. 

"A Coppa Italia fináléja mindig is egy különálló sorozat páratlan élményt jelentő mérkőzésének bizonyult, ennek révén pedig mindenképpen szeretnénk elhódítani a serleget az Atalanta ellen, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy az életben semmit sem lehet biztosra venni, melyet a jelenlegi szezonban számos alkalommal tapasztalhattunk meg a saját bőrünkön."

Mint ismert, az olasz rekordbajnok a Sassuolo, valamint az Inter ellen egyaránt diadalt aratott, a Capitano pedig ezt figyelembe véve úgy gondolja, hogy a Bianconeri sikerrel záruló rangadói igen nagy erővel vértezhetik fel a gárdát, hogy az holnap is hasonló teljesítményre legyen képes a bergamóiakkal szemben. 

"A Serie A-ban aratott legutóbbi két győzelmünk minden bizonnyal igen nagy lendületet adott nekünk, mely igen nagy reményt biztosít számunkra a szezon eredményes befejezését illetően, ezen felül pedig természetesen  a Milan Cagliari elleni döntetlenje is nagy bizakodásra adhat okot, mindazonáltal egyelőre teljes mértékben a holnapi összecsapásra koncentrálunk, hiszen a bajnoki küzdelmekkel ráérünk a vasárnapot megelőző órákban foglalkozni. 

Magától értetődő módon tisztában vagyunk az Atalanta képességeivel, s ekképp az általuk jelentett veszéllyel is, azonban úgy érzem, hogy mindannyian kellőképpen eltökéltek vagyunk, s feltett szándékunknak, mindemellett egyértelmű célkitűzésünknek gondoljuk a serleg megszerzését. Remélhetőleg a Mapei Stadium a Supercoppa Italiana döntőjét követően ezúttal is szerencsét hoz számunkra, némiképp elégtételt adva a sors kezének ellenünk irányuló, utóbbi hónapokban jelentkező lépéseiért."

A két alakulat bő egy hónappal ezelőtti találkozóját a Nerazzurri 1-0 arányban győzte le a Bianconerit, a harminchat esztendős játékos szerint pedig a holnapi találkozó igen nagy mértékben hasonlít majd a bergamói bajnokihoz, ám reméli, hogy az apró részletek ezúttal a sorozat rekordgyőztesének javára döntenek majd. 

"Érzésem szerint a kupadöntő igen hasonlatos lesz a négy héttel ezelőtti, egymás elleni megmérettetésünkhöz, melyet Bergamóban is csak a legapróbb részletek voltak képesek eldönteni. Bár a szóban forgó találkozó rendkívül kiegyensúlyozott mérkőzésnek számított, kockázatvállalásunk igen csekély mértéke, s az Atalanta mindinkább intenzívebbé váló akciói a kék-feketék számára biztosították a három pontot, melyet azonban végső soron csak egy megpattanó lövésnek köszönhettek. Tiszta szívből remélem, hogy holnap a mi javunkra billen majd a mérleg. 

Ugyan az utóbbi esztendőkben jóval több gólt kaptunk, mint olaszországi dominanciánk legszebb éveiben, mindez nem színvonalunk hanyatlásának, sokkal inkább a labdarúgás és a Serie A változásainak tudható be. Ha az ember rápillant a statisztikákra, észreveheti, hogy az elmúlt idényekben rendre több találat születik az olasz bajnokságban, mind korábban, ami teljesen normális, s üdvözlendő folyamatnak mondható. 

Az Inter elődöntőben való legyőzésével sikerült kvalifikálnunk magunkat a fináléba, az ottani párharc során nyújtott teljesítményünk alapján pedig minden tekintetben kiérdemeltük a trófeáért való megküzdés lehetőségét. Mindenképpen szeretnénk győzelmet aratni, s természetesen a legnagyobb sportszerűség, valamint tisztelet mellett, de gátat kívánunk szabni az Atalanta évről-évre egyre szebbé váló tündérmeséjének is, hogy a Juventus még egyszer egy sorozat legjobbjának mondhassa magát holnap éjjel."

Chiellini jövőjével kapcsolatban továbbra is számos bizonytalan pont borzolhatja a Juve szerelmeseinek kedélyeit, azonban az olasz védő szerint a folytatást  illető helyzet megítélése egyáltalán nem számít releváns kérdésnek a mai napon, mivel neki, illetve a klubnak is a Coppa Italia megnyerése jelenti az elsőbbséget a tisztán sportszakmai döntések meghozatala helyett. 

"Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, ugyanakkor a szezon befejeztével minden bizonnyal át fogom gondolni helyzetemet, s felelős döntést hozok majd a továbbiakról. Jelen pillanatban az idény lehető legeredményesebb befejezésére koncentrálok, s nem törődöm a folytatással, mivel egyedül a holnapi döntő lebeg a szemem előtt, ami, mivel labdarúgó vagyok, egyedül így számít helyesnek" – zárta szavait a Capitano.