Pirlo: "Nyomást kell gyakorolnunk az Interre"

pirlo_vs_lazio.jpgA Cagliari ellen aratott, múlt hét vasárnapi 1-3-as sikert követően a Juventus folytatja menetelését a bajnokságban, következő ellenfele pedig a jelen pillanatban a bajnoki tabella helyén álló Benevento együttese lesz, mely összecsapáson egyedül a három pont begyűjtését célozhatja meg az Öreg Hölgy, ha továbbra is életben kívánja tartani a bajnoki címről szőtt reményeit.

A találkozót megelőzően természetes módon a Bianconeri mestere, Andrea Pirlo is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz média képviselői előtt, melyben egyéb témák mellett szót ejtett Cristiano Ronaldo jövőjéről, valamint a csapat előtt álló lehetőségekről is.

"A holnapi összecsapásunk közvetlenül a válogatott szünet előtt kerül megrendezésre, ebből kifolyólag nagyon koncentráltnak kell lennünk, s nem szabad hagynunk, hogy a fent említett esemény közelsége elvonja a figyelmünket a mérkőzésről. Egy holnapi győzelem alapvető fontossággal bírna utunk folytatásának szempontjából, azonban rendkívül óvatosnak kell lennünk, mivel a Benevento pontosan tudja, hogy milyen módon kell futballozni egyes alakulatok ellen, illetve a trénerük, Pippo Inzaghi is okozhat nekünk kellemetlenségeket, akinek a nehézségei ellenére nagyszerű éve van, mivel egyébként is egy kiváló szakember " – kezdte mondanivalóját a Maestro a Juventus TV kameráinak.

"Kötelességünk a továbbiak folyamán is harcban maradni, s nyomást gyakorolni az Interre, ezt azonban kizárólag a győztes úton haladva tehetjük meg. Mivel a Nerazzurri a hétvégén nem lép pályára, átmenetileg közelebb kerülhetünk hozzájuk, ami mentális szempontból is jótékony hatással lehet az együttesünkre. Mindenképpen otthon kell tartanunk a három pontot, ennek elérése pedig egyedül rajtunk múlik.

Minden egyes mérkőzésen fejlődést szeretnék tapasztalni, ám mondhatnám úgy is, hogy találkozóról találkozóra javulnunk kell, mivel csak így érhetjük el a céljainkat. Mivel már csak Olaszországban kell bizonyítanunk, több idő áll előttünk bizonyos játékmechanizmusok begyakorlásához, ennek révén még nagyobb hangsúlyt fektethetünk a futballunkra. Ha minden egyes játékosunk elérhető lesz, sokkal többet tehetünk majd a siker érdekében, mint egy ennyire foghíjas kerettel" – tette hozzá.

A fekete-fehérek eddig is igen sok futballistájukat kényszerültek nélkülözni különböző sérülések, valamint a koronavírus következtében, így az olasz szakember a bevethető labdarúgók helyzetéről is igyekezett felvilágosítást adni.

"Bízunk benne, hogy Dybala április elején végre visszatérhet közénk, mivel egy hatalmas jelentséggel bíró játékosról beszélünk, aki mind a pályán, mind pedig azon kívül képes nagy hatást gyakorolni a keretre. Paulónak rendbe jött a térde, azonban ennek ellenére egyelőre csak labda nélkül edz, mivel a labdás megmozdulások jelen pillanatban még túlságosan megerőltetőek lennének számára.

Továbbra is érez némi fájdalmat a tevékenységek végzése során, ám mindenképpen pályára szeretne lépni. Napi szinten beszélek vele, s meglehetősen őszintének tartom az ezen alkalmakkor elmondott szavait. Nagyon erősen remélem, hogy rövidesen újra gazdálkodhatunk majd az általa jelentett plusszal. 

Gigi Buffon mostanra sokkal jobban érzi magát, elmúltak a derékfájdalmai, ekképp meglátjuk, hogy holnap bevethető lesz-e. Aaron Ramsey, Merih Demiral, illetve Alex Sandro sérültek, míg Juan Cuadrado eltiltott, így ők sajnálatos módon nem állhatnak rendelkezésünkre a Boszorkákkal szembeni megmérettetésen.

Arthur sokkal jobb állapotban van, mint korábban, s annak ellenére, hogy még mindig nem képes kiaknázni a benne rejlő potenciál 100%-át, napról napra tökéletesebb produkciót nyújt. A jövőben remek mélységi irányító válhat belőle, ebben teljes mértékben biztos vagyok. Weston McKennie számára nagy segítséget jelentett, hogy néhány napig pihenhetett, ez a döntés pedig többek között a felépülését is szolgálta. A maga által meghatározott nyomvonalon munkálkodik az edzéseken, s azon dolgozik, hogy teljesen felépülhessen a következő hetekre.

Cristiano Ronaldo állapotáról nem tudok semmi újat mondani, ahogy a helyzetével kapcsolatban sem szolgálhatok új információkkal. A támadónak még egy év van hátra a klubbal kötött szerződéséből, s rendkívül boldogok leszünk, a továbbiakban is magunk mellett tudhatjuk majd őt, jelen pillanatban azonban a szezon minél eredményesebben történő befejezésére kell fókuszálnunk.

Álvaro Morata jól érzi magát, s tökéletesen felépült a legutóbbi meccsünk megpróbáltatásai után. Cagliariban talán kissé fáradt volt, azonban holnap ismét a kezdőcsapatban fog szerepelni, ami Dejan Kuluševskire is vonatkozik. Bevallom, a szárdok ellen igen meggyőzött az alakulat, mivel pontosan annyit játszottunk, amennyit feltétlenül kellett, azt követően pedig magabiztosan őriztük az előnyünket. Ha mindkét félidőben azonos elhivatottsággal játszunk, semmi baj nem történhet."

Az egykori középpályás a helyzetjelentést követően kitért a csapat szellemiségére is, elmondása szerint pedig igen jó hatással van az együttesre, hogy állandó párbeszédet folytatnak egymással, megbeszélve az esetlegesen felmerülő problémákat, valamint a további célkitűzéseket is.

"A munkám kezdete óta élénk párbeszédet folytatok a labdarúgóimmal, kielemezve a hátunk mögött hagyott mérkőzéseket, s eltervezve a jövőben megvalósítandó lépéseket. Az a célunk, hogy minél több diadalt arassunk az idény további szakaszában, ehhez azonban egyedül magunkra szabad összpontosítanunk. Nem engedhetünk a külső tényezők befolyásoló erejének, mivel kizárólag ennek hiányában nyerhetjük meg minden mérkőzésünket.

A csapat pontosan tisztában a a ténnyel, hogy rendkívül fontos pontokat gyűjthetünk az elkövetkezendő időszakban, ez pedig pusztán attól függ, hogy vasárnaponként kellőképpen végezzük-e a dolgunkat. Reméljük, hogy a tabella első két pozícióját elfoglaló csapatok nem nyerik meg az összes hátralévő találkozójukat, ám a Juventusnak továbbra sem ezzel kell törődnie. Az a tervünk, hogy csak az Inter elleni, utolsó előtti bajnoki találkozónkon dőlhessen el a Scudetto sorsa.

Természetesen bennünket is tájékoztattak az Inter Sassuolo elleni meccsének elhalasztásáról, s nyilvánvalóan elfogadtuk a szövetség határozatát, hiszen nem lenne illő emiatt szót emelnünk a felsőbb vezetés ellen. Mi akkor is pályára léptünk, mikor néhány alapemberünk nem segíthetett bennünket a fertőzésük következtében, e tekintetben pedig teljes mértékben tiszta a lelkiismeretünk. A milánóiak egy szempontból szerencsésnek mondhatják magukat, ugyanis a nemzetközi alakulatok találkozói miatt van idejük visszanyerniük a szóban forgó kulcsjátékosaikat.

Mint ismert, olasz alakulat immár tíz esztendeje nem emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeáját, ami magától értetődő módon országunk futballjának minden apró szegmensére jelentős hatással van. Már többször folytattunk eszmecserét erről a témáról az elnök úrral, valamint más csapatok illetékeseivel is, hiszen hamarosan fel kell készülnünk egy olyan, nagy horderejű megújulásra, ami nem csak a Juventust, hanem a teljes olasz labdarúgást versenyképesebbé teheti az európai kupaporondokon" – összegzett Pirlo.