Ramos: "Ronaldo megbánta a váltást"

ronaldo_ramos.jpgA Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos a minap érdekes nyilatkozatot adott a spanyol médiának, melyben több, a Juventust is közvetlenül érintő témáról ejtett szót, ekképp megemlítve Cristiano Ronaldo 2018-as Öreg Hölgyhöz való eligazolását, illetve a Bianconeri által is éles szemmel figyelt Erling Håland helyzetét, akit elmondása szerint szívesen a Blancók kötelékébe csábítana.

A veterán középhátvéd mindenekelőtt egykori csapattársáról beszélt, elmondva, hogy személy szerint nem hagyta volna, hogy az ötszörös aranylabdát portugál klasszis a torinóiakhoz szerződjön, ám véleménye szerint mostanra mind a spanyol fővárosi alakulat, mind a támadó megbánták a döntést.

"Cristiano és a Real Madrid is rengeteget veszített, mikor ez a kapcsolat véget ért, s valószínűleg mostanra mindkét fél megbánta, hogy így alakultak a dolgok. Ha rajtam múlt volna a döntés, egészen biztosan nem engedtem volna, hogy távozzon az együttestől, mivel az általa jelentett plusznak köszönhetően jelen pillanatban is sokkal közelebb lennénk a nagy trófeák megszerzéséhez, mint nélküle" – szögezte le Ramos az Ibai Llanos újságíró Twitch-csatornáján adott interjúban.

"Az olyan kötődések, mint ami Ronaldo és a klub között fennállt, örök érvényűek, ebből kifolyólag pedig egyáltalán nem szabad megszakítani őket. Az ehhez hasonló kapcsolatok alapvető fontossággal bírnak a csapategység szempontjából, ha pedig megszűnnek, az alakulat egész életére hatással vannak. CR7 a világtörténelem egyik legmeghatározóbb labdarúgója, aki számos serleg elhódítása során segített bennünket."

A 2005/2006-os szezon óta először fordult elő, hogy sem Lionel Messi, sem pedig Cristiano Ronaldo nincsenek ott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ennek révén sokan a két világsztár nevével fémjelezett korszak végéről, s új klasszisok felemelkedéséről beszélnek, akik közül a két leginkább kiemelkedő támadó a PSG csatára, Kylian Mbappé, valamint a Dortmund centere, Erling Håland.

"Hogy kit igazolnék le Mbappé és Håland közül? Természetesen az lenne a legjobb, ha mindketten a Real Madridhoz szegődnének, ám a norvég leigazolása minden bizonnyal jóval könnyebb feladatnak bizonyulna, mivel Mbappé megszerzése a játékos hatalmas piaci értéke miatt igen nehéz manőver lenne. Ha Håland jön, rendkívül boldog leszek, mivel a fizikai jellemzői, a sebessége, s a gólérzékenysége bármely gárdának nagy előnyt jelentenének.

Ha Lionel Messi úgy döntene, hogy holnaptól habfehér színekben folytatja, bátran kijelenthetem, hogy én lennék az első, aki üdvözölném őt, akár még a házamat is felajánlanám számára, amíg nem talál magának új otthont. Leo, pályafutásának legjobb éveiben rendre megnehezítette a dolgunkat, így nyilvánvalóan jó lett volna, ha őt is a csapatukban tudhatjuk. Ő pontosan olyan futballista, mint Cristiano: egy kiemelkedő labdarúgó, aki rengeteg trófeához segíti hozzá az együttesét. Ha ide akarna igazolni, ostobaság lenne visszautasítani" – zárta szavait mosolyogva Ramos.