Conceição: "Nem ijedünk meg a Juventustól"

conc.jpgAndrea Pirlót követően a Porto mestere, Sérgio Conceição is megtette mérkőzések előtt megszokott nyilatkozatát a Juventus és a portugál bajnok ma esti Bajnokok Ligája-visszavágóját megelőzően, melyben egyebek mellett szót ejtett az Öreg Hölgy elmúlt években kifejtett anyagi ráfordításairól, ugyanakkor igyekezett elutasítani a párhuzamot, melyet egyes újságírók közé, valamint a Sárkányokkal utoljára BL-címet szerző José Mourinho közé igyekeznek vonni.

A tréner alakulata hazai pályán 2-1-re múlta felül a Bianconerit, így előnyből várhatja a torinói visszavágót, azonban a szakember szerint Federico Chiesa idegenben lőtt találatának köszönhetően Pirlo alakulata továbbra is a párharc egyértelmű esélyesének számít.

"Ugyanazzal a megközelítéssel kívánunk pályára lépni, mint a párharc első összecsapásán, mind az ellenfélre, mind pedig magunkra nézve. Mindenképpen pozitív eredményt, ekképp végső soron továbbjutást szeretnénk kiharcolni a Juventus ellen" – szögezte le a mester a meccs előtti sajtótájékoztató keretein belül.

"Sok összecsapáson kell megmérettetnünk magunkat, mindezt ráadásul gyors egymásutánban, ebből kifolyólag természetes, hogy egyes futballisták kevésbé bírják a terhelést. Bár néhányan nem állnak majd rendelkezésemre, például kérdések merültek fel Marko Grujić és Jesús Corona játékával kapcsolatban is, mi, edzők pontosan azért töltjük be a posztunkat, hogy megoldást találjunk az esetlegesen felmerülő problémákra."

Conceição elmondta, hogy az olasz rekordbajnok rendkívül egységes csapat benyomását keltette a Lazio elleni bajnokin, Pirlo fiainak dolgát pedig jelentősen megkönnyíti majd, hogy a portugáliai találkozóhoz képest számos meghatározó futballistája térhetett vissza az utóbbi napokban.

"Jól ismerjük a Juventust, s tisztában vagyunk vele, hogy az elmúlt hét során számos, mindeddig sérüléssel küzdő alapemberüket nyerték vissza, mint például Juan Cuadradót, Leonardo Bonuccit, Giorgio Chiellinit, vagy éppen Arthurt.

Az Öreg Hölgy igen sok pénzt fektetett a Bajnokok Ligája megnyerésébe, ám ennek ellenére mindenképpen olyan futballt szeretnénk játszani, mely identitásunk pontos lenyomatának számít. Nem áll szándékukban megijedni a hozzánk képest nagyobb anyagi háttérrel rendelkező együttesektől, mivel a lényegi kérdések a pályán dőlnek el.

Megtekintettem a Juve utolsó meccsét, a Lazio ellen pedig egy magasan szervezett, egységes, s nem utolsósorban versenyképes csapat benyomását keltették. Sok erős labdarúgóval bírnak, meglátjuk, hogy holnap mi fog történni."

Mint ismert, a tréner labdarúgóként éppen Olaszországban töltötte pályafutásának legeredményesebb éveit, mikor a Parma, majd a Lazio színeiben futballozott.

"A Serie A rendkívül meghatározó szerepet töltött be a karrieremben, ahova számos emlék köt, például az 1999-es Supercoppa Italiana döntője, mikor sikerült legyőznünk a Milant. Minderről sokat beszélhetnék, azonban ennek nem most van itt az ideje, mivel kizárólag a jelenre szeretnék koncentrálni.

Csak a munkámat szeretném végezni, mégpedig minél jobban. Közel tíz esztendeje vagyok edző, a játékosként eltöltött éveimnek pedig semmi köze a mostani pozíciómhoz, s a most átélt eseményekhez. Hogy párhuzamba lehet-e állítani engem és Mourinhót? Nem szeretem, ha másokhoz hasonlítgatnak, mivel én nem ő, vagy bárki már vagyok, hanem egyszerűen csak Sérgio Conceição. Holnap pedig ebben a minősítésben szeretném megverni a Juventust, és bejutni a legjobb nyolc közé" – összegzett a portugál tréner.