Jurić: "Tökéletesen kell futballoznunk"

juric-verona-scaled-e1610380252674-1024x683.jpgAndrea Pirlo mellett a Juventus holnapi ellenfelének számító Hellas Verona mestere, Ivan Jurić is megtette mérkőzés előtti, szokásos nyilatkozatát az olasz médiának, melyben többek között arról beszélt, hogy együttesének tökéletesen kell futballoznia az olasz rekordbajnok ellen, valamint arról is szót ejtett, hogy a Gialloblu téli igazolása, Kevin Lasagna igen sok lehetőséget tartogat számára, így rendkívül örül érkezésének.

A jelen pillanatban a Serie A tabellájának kilencedik helyén álló veronaiak horvát trénere úgy véli, nagyszerűen felkészült az Öreg Hölgy várható játékából, s tudja, hogy a Zebrák milyen futballt fognak bemutatni, ekképp pedig az összecsapás nehézsége ellenére jó érzésekkel várja a ma esti találkozót.

"Mikor egy olyan csapattal nézel szembe, mint a Juve, egyértelmű, hogy tökéletes futballt kell bemutatnod. Nem szabad engedni, hogy egy ekkora erővel bíró alakulat irányítson, mivel bármely lehetőségüket ki tudják használni az ellenfeleik rovására" – jelentette ki a labdarúgóként többek között a Sevilla, a Crotone, valamint a Genoa színeiben is megforduló szakember a meccs előtti sajtótájékoztatón.

"Mindenképpen úgy készülünk, hogy a saját játékunk mentén fogunk futballozni, s nem kívánunk módosítani az elképzeléseinken. Természetesen az ehhez hasonló megmérettetéseken elengedhetetlen némi változtatás, ám nem akarunk a stílusunkkal ellenkező játékot bemutatni. Meglátjuk, hogy sikerrel járunk-e, mindenesetre bízom a csapatomban."

A tréner úgy véli, hogy a sárga-kékek háza táján bekövetkezett változások megakasztották a csapat 2019/2020-as idényben képviselt lendületét, mely az eredményeken is meglátszik, hiszen az alakulat legutóbb a Genoa együttesével játszott 2-2-es döntetlent, 30-26-os gólkülönbségük pedig elmarad a saját maguk elé támasztott követelményektől.

"Nem haragudtam a Genoa elleni döntetlen miatt, azonban nem titkolom, hogy csalódottságot érzek az eredmény kapcsán. A tavalyi év ezen pontján egy pontosan meghatározott identitással és filozófiával rendelkező együttes voltunk, ám azóta sok minden változott. Jelen pillanatban mindössze 30%-ot aknázunk ki a bennünk rejlő potenciálból, ez pedig nagyrészt a srácokon múlik."

Ugyan a mester nem kívánta elárulni, hogy milyen kezdőt fog pályára küldeni a torinóiakkal szemben, kijelentése szerint a klub januári igazolása, az Udinesétől szerződtetett Kevin Lasagna nagyot lendített a csapat játékán, aminek mindenki örül a Hellas együttesénél.

"Még nem döntöttem a felállásról. Egyes játékosok, akik az utóbbi hónapok során megkérdőjelezhetetlen alapembereinknek számítottak, az utóbbi időben visszafogottabb teljesítményt nyújtanak, azonban ez teljesen normálisnak mondható.

Nem könnyű új futballistákat a csapatba illeszteni, főleg, ha egy alapvetően jól működő rendszerrel bírsz, azonban az új labdarúgókkal kapcsolatos döntéseket mindig igyekszem higgadtan meghozni. Kevin nagyszerű igazolásnak bizonyult, így elmondhatom, hogy rendkívül boldog vagyok, hogy magam mellett tudhatom" – zárta szavait Jurić.