Cassano: "A keddi Juve kieshet a Porto ellen"

cassano-11-dic-2018.jpgAz egykor hatalmas tehetségnek tartott korábbi olasz támadó, Antonio Cassano a minap ismét szót kifejtette véleményét a Juventus aktuális helyzetéről, melyben némileg kritizálta a Bianconeri Inter ellen nyújtott teljesítményét, valamint szót ejtett az Öreg Hölgy Bajnokok Ligájában való, hamarosan megkezdődő nyolcaddöntős szerepléséről is.

A korábban többek között a Nerazzurri, az AC Milan, az AS Roma, a Real Madrid, illetve a Sampdoria alakulataiban is megforduló csatár mindenekelőtt a két együttes Coppa Italiában mutatott produktumáról beszélt, kijelenve, hogy egyik alakulat sem tett sokat a győzelem érdekében a párharc második, 0-0-al végződő torinói összecsapásán.

"Borzasztó találkozó volt. Az Inter jóval többet birtokolta a labdát, hiszen az esetek 60%-ban náluk volt a játékszer, azonban végső soron eredménytelenek maradtak, mivel egy kapura lövésük által sem jelentettek igazán nagy veszélyt a Juventusra" – kezdte mondanivalóját a most harminchét esztendős labdarúgó a Christian Vieri Bobo TV nevezetű Twitch-csatornáján tartott élő adás keretein belül.

"A Juve ezzel szemben egyszerűen nem volt képes folyamatosan stabil védekezést nyújtani a saját térfelén. Éppen ezért nézem szívesebben például az Atalanta, vagy egy hozzájuk hasonló csapat meccseit, hiszen egy olyan együttes, mint az Öreg Hölgy, nem engedheti meg magának, hogy ilyen típusú futballt játsszon, főleg annak tudatában, hogy milyen szintű játékosok állnak Andrea Pirlo rendelkezésére.

A továbbjutásuk végső soron a párharc első találkozóján elkövetett két Inter-hibán múlt. Azonban való igaz, hogy a milánóiak kedden teljesen impotensek voltak. Az egyetlen veszélyes labdarúgójuknak Achraf Hakimi számított, ám idővel belőle is elfogyott az energia, s ekképp nem tudta az addig látható módon segíteni a csapatát.

Mindazonáltal ez a mérkőzés a Juventus számára is figyelmeztető jelleggel bírhat. Ha ilyen szellemben lépnek pályára a Bajnokok Ligájában a Porto ellen, fennáll a veszélye a kiesésüknek. Az utolsó húsz percben a Zebrák nem kevesebb, mint őt védőt, Danilót, Chiellinit, de Ligtet, Demiralt, valamit Alex Sandrót is felsorakoztattak a hátsó alakzatukban, ez pedig véleményem szerint semmiféleképpen sem számít jó előjelnek" – összegzett Cassano.