Inter-Juve – Az edzők értékelése

pirlo_before_genoa_coppa.jpgA Juventus roppant fontos győzelmet aratva 1-2-es sikert aratott a Coppa Italia elődöntőjének első mérkőzésén a torinóiak örök riválisának számító Inter együttesével szemben, mellyel egy gólos előnnyel, s két fontos idegenbeli találattal kedvezőbb helyzetből várja az egy héttel később az Allianz Stadiumban megrendezendő visszavágót.

Az összecsapást követően a szokott módon természetesen a két alakulat vezetőedzői is értékelték a látottakat, s míg az Öreg Hölgyet irányító Andrea Pirlo kijelentette, hogy alakulata sokat tanult a milánóiak elleni bajnoki találkozóból, addig a Nerazzurri mestere, Antonio Conte a csapata által elkövetett hibákra fektette a hangsúlyt.

"A néhány héttel ezelőtti bajnokin nem voltunk önmagunk. Az az összecsapás igazi tanulságként szolgált számunkra, ám azóta átgondoltuk a dolgainkat, s dolgoztunk az akkor elkövetett hibáinkon, mely folyamatnak most győzelem lett az eredménye. Mindazonáltal nem feledhetjük, hogy ez csak a párharc első mérkőzése volt, ezen kívül pedig semmi különös nem történt. Most minden erőnkkel a szombati meccsünkre, majd a visszavágóra kell koncentrálnunk" – jelentette ki a Maestro a RAI Sport kamerái előtt.

"Tisztában vagyunk vele, hogy ha kellő összpontosítással, illetve a megfelelő hozzáállással lépünk pályára, minden ellenfelünk dolgát képesek vagyunk megnehezíteni. Az erősségeinknek minden alkalommal meg kell mutatkozniuk, azonban mivel háromnaponta játszanunk kell, nem könnyű lépést tartanunk a szükséges tempóval."

Cristiano Ronaldo, aki két góljával oroszlánrészt vállalt a Bianconeri sikerében, lecserélésekor meglehetősen dühösnek tűnt, ekképp ennek okáról is megkérdezték a trénert.

"Az ehhez hasonló reakció teljesen normális, mikor ez ekkora téttel bíró találkozón kell helytállnod. Ám a meccs vége felé már a Serie A szombati mérkőzése is a szemünk előtt lebegett, s úgy gondoltuk, hogy Cristiano is kaphat egy kis pihenőt a Roma elleni bajnokit megelőzően. Nincs olyan kitétel, miszerint Ronaldót nem lehet lecserélni, a célunk pedig az, hogy állandóan csúcsformában legyen. Egy kis mérgelődést követően elfogadta az indokainkat, s megbékélt a lehozatalával.

A srácok magabiztosak voltak a mérkőzés előtt, s tudták, hogy meggyőzően fognak futballozni, bárki is kap majd lehetőséget. A csapatunk egészét bajnokok alkotják, így az, hogy például Leo Bonucci, vagy Merih Demiral játszik, semmit sem módosít. Ma a megfelelő mentalitást tapasztaltam az együttesen, miután pedig holtpontra jutottunk, sikeresen fel tudtunk állni, s megfordítani az eredményt."

Bár az első játékrészben az olasz rekordbajnok meg tudta fordítani a meccs állását, a második félidőben egy teljesen más alakulattal találkozhattak a nézők, mely mintha kissé visszavett volna lendületéből.

"Az Inter mindenképpen elismerést érdemel, ám meg kell hagyni, hogy a második félidőben némiképp mi is kiengedtünk. Ez teljesen természetes, mivel az egyes összecsapásokat nem lehet azonos intenzitással végigjátszani, ám ennek ellenére semmi jelentős sem forgott kockán.

Bár korábban éppen ebben a stadionban szenvedtünk vereséget, talpra tudtunk állni, melyben kulcsszerepet játszott a Supercoppa magasba emelése. Úgy vélem, hogy az a mérkőzés jelentette a fordulópontot, az ott képviselt szellemiségünk pedig teljes mértékben eluralkodott a csapatunkon. A Napoli ellen elért győzelem megmutatta nekünk, hogy továbbra is erősek vagyunk, s megerősített bennünket abbéli hitünkben, miszerint jó úton haladunk.

A rendkívül megterhelő versenynaptár, melynek előírásai jelenleg is meghatározzák mindennapjainkat, rögtön kezdetét vette szeptemberben. Februárban igen fontos megmérettetések állnak előttünk, élen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első találkozójával. Egyelőre mindig csak a soron következő összecsapásunkra fókuszálunk, s majd meglátjuk, hogy miként alakulnak a továbbiak" – zárta szavait az egykori középpályás.

arulo.jpgAz Intert vezénylő Antonio Conte találkozó utáni interjújában ragaszkodott ahhoz, hogy együttese a mérkőzés jelentős részében kontrollálta az események menetét, valamint arról is szót ejtett, hogy a fekete-kékek meggondolatlan egyéni hibák miatt szenvedtek vereséget a Zebráktól.

"Alapvetően mindent úgy tettünk, ahogy előzetesen szerettünk volna" – jelentette ki a RAI Sport újságírójának.

"A Juventus az első félidőben elkövetett, s két igen naiv hibánkat tudta kihasználni találatainak megszerzéséhez. A jövőben a ma mutatottaknál sokkal élesebbnek, s könyörtelenebbnek kell lennünk, hiszen az általunk kialakított gólszerzési lehetőségek csak akkor érnek valamit, ha ki is tudjuk használni őket, ezek kihagyása pedig nem engedhető meg egy olyan együttes ellen, mint a Juve.

Nagyszerűen teljesítettünk, pusztán a végeredmény számít hátrányosnak ránk nézve. Szinte a teljes összecsapáson béklyók közé szorítottuk a Bianconerit, s a végeredmény azért is kiábrándító, mert sokkal, de sokkal többet érdemeltünk ennél. A Juventus igen kevés helyzetet teremtett, gyakorlatilag nem is emlékszem olyan momentumra, mikor Samir Handanović-nak védést kellett volna bemutatnia.

Természetesen minden kritikát elfogadok, azonban ha hibák nélkül futballoztunk volna, s ezáltal például 2-0-ás győzelmet aratunk, senkinek sem lehetne egyetlen szava sem a látottakra. A végeredmény jelentősen elhomályosítja a ma este bemutatott produktumunkat.

Arturo Vidal és Alexis Sánchez hiányozni fognak a visszavágóról, ennek ellenére Torinóban elkerülhetetlenül győzelmet kell aratnunk, legalább két gólos különbséggel, ez a feladat pedig korántsem számít majd sétagaloppnak."

A Nerrazzurri mesterét ezt követően a csapat pénzügyi helyzetéről is faggatták, valamint azokról a pletykákról is kikérték véleményét, melyek szerint a BC Partners tárgyalásokat folytat a klub megvásárlásáról.

"Igen furcsa helyzetben vagyunk, ezt kár lenne tagadnunk. A tavalyi évben egy új projektbe vágtunk bele, ezek az elképzeléseink azonban augusztus környékén javarészt összeomlottak" – fejezte be nyilatkozatát Conte.