Pirlo: "A sikeréhség alapvető a Juventusnál"

pirlo.jpgA Juventus újabb bajnoki győzelmét követően holnap este folytatja a Coppa Italia küzdelmeit is, a sorozat elődöntőjében pedig nem más lesz ellenfele, mint az ősi rivális Inter, ekképp az olasz futball szerelmesei egy héten belül két Derby d'Italiát is láthatnak majd, kezdetben értelemszerűen a párharc első, Milánóban megrendezendő mérkőzését, Gianpaolo Calvarese irányítása mellett.

A találkozót megelőzően természetesen az Öreg Hölgy vezetőedzője, Andrea Pirlo is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát a hazai sportsajtónak, melyben többek között kiemelte, hogy a Zebrák mindenképpen egy épülő együttesnek számítanak, valamint a nyilvánosság elé tárta meggyőződéseit a keret sikeréhségét illetően.

"Olyan csapatot szeretnék látni, mely pontosan tisztában van az erősségeivel. Ennek ellenére a holnapi összecsapás nem bír döntő jelentőséggel, mivel 180 perc áll rendelkezésünkre a továbbjutás kiharcolásához" – kezdte mondanivalóját a Maestro a Juventus TV kamerái előtt.

"Az Inter ellen elszenvedett bajnoki vereségből igen sokat tanultunk. Rájöttünk, hogy mikor mi birtokoljuk a labdát, képtelenek vagyunk önmagunkat adni. Szerencsénk volt, hogy az azt követő mérkőzésen egy döntőn kellett helytállnunk, mivel a Napoli legyőzése, s a Supercoppa elhódítása pozitív irányba módosította a kedélyünket.

Az utóbbi időben ebből a sikerből merítettünk erőt, s remek meccseket játszottunk, mindazonáltal emiatt nem szabad elbizakodottá válnunk. Még csak a szezon második felének legelején járunk, így rendkívül sok tennivaló vár még ránk a továbbiakban.

Az Intertől a szokásos futballjukat várom, nem számítok különösebb meglepetésekre. Conte mindig a jól ismert ötleteit igyekszik megvalósítani a találkozókon, így az elmúlt napokban megpróbáltunk ebből a taktikából készülni. Tisztában vagyunk vele, hogy szilárd védelmük van, s kiválóak a támadásépítés során is, ennek fényében pedig óvatosan kell futballoznunk.

Teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy a teljes csapat sikereket szeretne aratni a következő időszakban is, ekképp a futballistáink, valamint a stábtagok is éheznek a győzelemre, ennek a jellemvonásnak pedig alapvetőnek kell lennie egy olyan ambiciózus együttes számára, mint a Juve. Ez az érzés adja a folytonosságunkat is, így remélem, hogy a lehető legtovább kitart az alakulaton belül."

Az egykori középpályást a mérkőzésen kívül a csapat összeállításáról is faggatták, a tréner elmondása szerint pedig Gigi Buffon vissza fog térni a kapuba, míg Aaron Ramsey nem áll a csapat rendelkezésére, mivel ismételten sérülést szenvedett.

"A Sampdoria elleni diadal után Gianluigi Buffon ismét a kapuban áll majd. Az egyetlen hiányzónk Ramsey lesz, aki a tegnapi edzésen kisebb sérülést szenvedett, ám reméljük, hogy a szombati összecsapásunkon ismételten velünk lehet majd. A kezdőről holnap fogunk dönteni, a szokott nyomvonalon haladva, vagyis az egyes játékosok állapotának és formájának függvényében."

Az Öreg Hölgy két nyári igazolása, Arthur, illetve Álvaro Morata máris nagyon fontos tagjaivá váltak a Bianconerinek, így a szakembert e két labdarúgóval kapcsolatban is szóra bírták.

"Arthur egy támadó szellemiségű középpályás, aki igen hatékony a labda megtartásában és visszaszerzésében, valamint a tempóváltások megvalósításában, s vezénylésében. Állandóan mozgásban van, emiatt fontos láncszeme az együttesünknek, ami a jövőt illetően is reményre ad okot nekünk.

Morata egy modern csatár. Pontosan olyan támadó, akit nyáron kerestünk, mivel nagyon sokat ad nekünk, mind a pályán, mind pedig azon kívül. Nem statikus kilences, aki a büntetőterület közepén helyezkedik el, inkább szereti az egész mezőnyt bejátszani. Mélyről érkezve lép fel az akcióinkhoz, és pontosan érzi, hogy miként kell összejátszania a csapattársaival" – összegzett az olasz mester.