Pirlo: "Erős játékosokkal rendelkezünk"

img_20210124_140026.pngA Juventus a Coppa Italiában való továbblépést követően folytatja menetelését a bajnokságban is, mivel a féltávon túlhaladva ezúttal ismét összeméri erejét a Sampdoria együttesével, hogy a rendkívül nehéz januárt egy győzelemmel zárhassa le a még megerőltetőbbnek ígérkező február előtt.

A mérkőzést megelőzően természetesen az Öreg Hölgy vezetőedzője, Andrea Pirlo is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melyben beszélt a genovai alakulat erejéről, a csapat egyes játékosairól, illetve a hamarosan záródó téli mercatóról is.

"Holnap este igen nehéz ellenfelünk lesz a Sampdoria személyében, mivel a genovaiak rendkívül jó együttes benyomását keltik, ezen felül pedig rengeteg minőségi futballista játszik a csapatukban" – jelentette ki a találkozók előtt megrendezendő sajtótájékoztató keretein belül.

"A szilárd, felállt védelmekkel szemben, mint amilyen a Sampdoria hátsó alakzata is, elsősorban türelem szükségeltetik. Nem szabad a szükségtelen módon erőltetnünk a támadásokat, inkább a kivárásra kell játszanunk, megtalálva a megfelelő pillanatokat és esélyeket.

Sosem könnyű Claudio Ranieri ellen pályára lépni, hiszen ő egy igazi nagy formátumú alakja az olasz labdarúgásnak, ezért pedig mindannyian óriási tisztelettel tartozunk neki, személy szerint én is."

A SPAL elleni hétközi összecsapáson a torinóiak egyik legnagyobb tehetségének tartott Nicolò Fagioli is bemutatkozhatott a felnőtt csapatban, az egykori középpályás pedig a lefújást követően maga is méltatta a játékos teljesítményét.

"Hogy hogyan juthat el valaki az első csapathoz? Egyszerűen jónak kell lennie, ami nem is olyan könnyű feladat, mint ahogy első ránézésre tűnhet. Fagioli Manolo Portanova távozását követően csatlakozott az együttesünkhöz, a jövőben pedig egyértelműen a keret tagjaként számítunk rá, mindazonáltal egy-egy mérkőzésre az U23-as csapathoz is visszatérhet."

Az olasz rekordbajnok meglehetősen tartalékos felállással kezdett a ferrarai alakulat ellen, azonban a tréner szerint a Zebrák legtöbb labdarúgója jó állapotban van, így elérhetőek lesznek a holnapi összecsapáson is.

"Minden futballistánk a rendelkezésünkre fog állni a mai edzésünkön, Paulo Dybala kivételével, aki továbbra is némi fájdalommal küzd a térdében, ám jó úton halad a teljes felépülés felé. A meccsek közötti időszakokban minden alkalommal fel kell mérnünk, hogy az egyes játékosok milyen állapotban vannak, s ennek alapján kell döntenünk az összeállításról is.

Holnap Federico Chiesa nagy valószínűséggel kezdőként kap majd lehetőséget, s ugyanez vonatkozik Weston McKennie-re is, aki minden egyes nap még többet akar kihozni magából. Állandóan fejlődni szeretne, s minden adottsága, így a szükséges mentalitása is megvan ahhoz, hogy elérhesse ezt. Egy igen alázatos srácról beszélünk, aki pontosan tisztában van vele, hogy még milyen téren kell javulnia, azonban tudjuk, hogy képes lesz erre, s ebből is indulunk ki.

Morata az elmúlt napokban pihent, mivel nemrég sérülésből tért vissza, s jelenleg a gyógyulás az elsődleges cél számára. A legutóbbi találkozónkon jól teljesített, holnap pedig valószínűleg túl fogja szárnyalni a szerdai produktumát is. Álvaro egy olyan futballista, akit a lelkesedése táplál, s pontosan tisztában van vele, hogy mennyit jelent számunkra. Meggyőződésem, hogy a továbbiakban is az eddigi szintjéhez hasonlóan fog játszani."

A tegnapi hírek szerint Cristiano Ronaldo megszegte az olasz egészségügyi szervek koronavírus-protokollját, mikor egy sítúra miatt elhagyta Piemont tartomány határait, így erről is kérdezték a fiatal szakembert.

"Cristiano Ronaldónak szabadnapja volt, a magánéletében pedig azt csinál, amit szeretne, s olyan programokon vesz részt, melyeket szervez magának. Senkire sem tartozik, hogy ilyenkor mit tesz, így nekem sem áll hatáskörömben megítélni az esetet. A labdarúgók csak akkor állnak az irányításom alatt, mikor az edzőközpontban tartózkodnak, azon kívül pedig mindenki saját magáért felel.

Paulo Dybala továbbra sem bevethető a korábban kialakult problémái miatt, azonban örülünk neki, hogy magánemberként minden alkalommal velünk van a stadionban, s szurkol nekünk a mérkőzéseinket, ezzel is bátorítva bennünket."

A téli mercato hamarosan a végéhez közeledik, a Bianconeri pedig mindeddig egyetlen játékost sem igazolt a csapat felnőtt keretébe, ellenben egyes kegyvesztett játékosok, mint például Sami Khedira sem távoztak a csapat kötelekéből.

"Sami Khedira a szezon elejétől fogva velünk edz. Az átigazolási piac hamarosan bezár, azonban a következő napokban még egyszer átértékeljük a lehetőségeinket. A múltban más sokszor beszéltünk ezekről, s most is ezt fogjuk tenni.

Ha lesz esélyünk igazolni, élni is fogunk vele, ha pedig nem nyílik mód új játékosok szerződtetésére, a jelenlegi kerettel fogjuk folytatni a munkát. Erős játékosokkal rendelkezünk, akik készen állnak a szezon folytatására, ez pedig mindenképpen jó előjelnek számít" – zárta szavait Pirlo.