Chiesa, Frabotta és Fagioli a mérkőzésről

img_20210127_214713.pngA Juventus tegnap esti sikerét követően a két csapat trénerei mellett természetesen egyes játékosok is megszólaltak a mérkőzéssel kapcsolatban, az Öreg Hölgy futballistái pedig mindenekelőtt örömüknek adtak hangot az eredmény miatt, kiemelve a találkozó során tapasztalt nagyszerű élményeiket.

A csereként beálló, ám ennek ellenére gólt és gólpasszt szerző Federico Chiesa elmondása szerint a Zebrák minden egyes sorozatban versenyben vannak, így az a legfőbb feladatuk, hogy minden találkozó után a megfelelő mentalitással készülődjenek a soron következő megmérettetésre, hiszen csak ekképp érhetnek el jelentősebb eredményeket.

"Feltett szándékunk, hogy megnyerjük a Coppa Italia küzdelmeit. Most az a feladatunk, hogy sikert arassunk a Sampdoria elleni szombati mérkőzésen, ezt követően pedig remek elődöntőket kell játszanunk az Interrel szemben" – mondta az olasz labdarúgó a RAI Sport kamerái előtt.

"Úgy vélem, hogy remek csapattal rendelkezünk, s hiszem, hogy minden előttünk álló megmérettetésre készen állunk. Mi vagyunk a Juventus, ennek révén pedig teljesen természetes, hogy miden esetben a győzelmet tekintjük célkitűzésünknek."

A szélső ma este minden sorozatot figyelembe véve már hatodik találatát szerezte az idényben a fekete-fehér színeket viselve, elmondása alapján pedig továbbra is meg szeretné mutatni, hogy a klub nem véletlenül szerezte meg az szezon elején.

"Mindenképpen folytatnom kell az eddig mutatott teljesítményemet, mivel úgy érzem, hogy mindent meg kell tennem azért a klubbért, s azért a csapatért, mely ennyire szeretett volna a soraiban tudni nyáron" – zárta szavait Enrico Chiesa fia.

A Zebrák felnőttcsapatában még Maurizio Sarri utolsó bajnoki mérkőzésén bemutatkozó balhátvéd, Gianluca Frabotta arról beszélt, hogy rendkívül örül az alakulat mezében szerzett első találatának, s megköszönte a bizalmat trénerének, Andrea Pirlónak is.

"Ez az este tele volt nagyszerű érzelmekkel. Szinte a kezdetektől fogva erre a gólra vártam, s rendkívül örülök a csapat sikerének, mivel ez a mérkőzés egy újabb fejlődési lehetőséget jelent a Juventusnak" – mondta a RAI Sportnak.

"Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is ennyi időt tölthetek majd a pályán, azonban Pirlo mester nagyon bízik bennem, erről pedig korábban biztosított is. A találatomat a családomnak, valamint a barátnőmnek szeretném ajánlani" – összegzett a huszonegy esztendős tehetség.

A Juventus U23-as csapatában szereplő, ám az utóbbi időben a felnőttekkel edző középpályása, Nicolò Fagioli az Instagrammon üzent a meccset követően, szavai pedig sokat elárulnak a tegnap este megtapasztalt érzéseiről.

"Ez volt életem legjobb napja. Kisfiúként, mikor a Juve rajongója voltam, mindig erről a pillanatról álmodtam. Ezt a pillanatot szeretném a családomnak, s minden olyan embernek szentelni, akik hittek bennem az eddigiek során. Az áldozatok mindig megtérülnek. Köszönöm a klubnak, a stábnak, valamint a csapattársaimnak is, akik a kezdetektől fogva segítettek és motiváltak" – írta a mindössze tizenkilenc esztendős labdarúgó.