Marino: "A Juve ellen bármi megtörténhet"

pasquale_marino.jpgAndrea Pirlo nyilatkozatát követően a Juventus ma esti Coppa Italia ellenfelének, vagyis a SPAL együttesének mestere, Pasquale Marino is elmondta ilyenkor szokásos szavait az olasz sportsajtónak, melyben többek között arról beszélt, hogy véleménye szerint a Maestro előtt nagy jövő áll trénerként is, azonban holnap este bármi megtörténhet a két csapat összecsapásán.

"Ahogy a Sassuolo elleni találkozón tettük, a holnapi összecsapáson is megpróbáljuk majd forgatni a keretünket, hiszen a hangsúlyt továbbra is a Serie B küzdelmeire fektetjük, annak ellenére, hogy a Juventus elleni mérkőzés is igen fontos számunkra" – kezdte szavait az olasz mester a meccs előtti sajtótájékoztatón.

"Megerősíthetem, hogy Alberto Paloschi a kispadon kap majd helyet, mivel pihenésre van szüksége, ekképp pedig Sergio Floccari fog játszani. Minden játékosunk állapotát ki fogjuk értékelni, a végső döntést pedig egy igen felkészült stáb fogja meghozni. Marco D’Alessandro továbbra is sérült, így ő sem lehet velünk holnap."

Külső szemlélőként úgy tűnhet, hogy a ferrarai együttesnek nincs vesztenivalója az összecsapáson, a tréner szerint pedig együttese akár előnyt is kovácsolhat abból, hogy nem nehezedik rá különösebb nyomás.

"Ez a megállapítás valószínűleg igaz. Tiszta fejjel kell pályára lépnünk, hiszen mikor focizni akarunk, jó csapatként játszunk, melyet egyszerűen élmény nézni. Ugyanakkor, ha bátortalanul futballozunk majd Torinóban, egészen biztosan nagy pofonba fogunk beleszaladni.

Természetesen tudjuk, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen fogunk játszani, azonban az álmodozás még senkinek sem ártott meg. Ha olyan szellemben tesszük a dolgunkat, mint a Sassuolo ellen, akkor minden lehetséges."

A Bianconerit irányító Andrea Pirlo egy hete megnyerte első edzői trófeáját a Napoli elleni Supercoppa-mérkőzésen, azonban az Öreg Hölgy a bajnokságban korántsem játszik a tőle elvárható módon, így az ezzel kapcsolatos kérdésekről is kikérték a szakember véleményét.

"Meggyőződésem, hogy a Juventus minősége idővel megmutatkozik majd, azonban egyelőre időt kell nekik hagyni az átállásra, mivel új edzőjük van, a szezon eddigi részében pedig számos alapemberüket kényszerültek nélkülözni.

A klubnál felmerülő nehézségek ellenére Andrea Pirlo egyértelmű identitást adott az együttesének, mely taktikai szervezettséggel párosul, továbbá előnyt adnak neki a futballisták egyéni kvalitásai is, melyek akár egész összecsapásokat dönthetnek el.

Pirlo fantasztikus játékos volt, s a legjobb edzőkkel dolgozhatott együtt, akik közül korábban nem egy maga is kiváló középpályásnak számított. Úgy vélem, hogy bizonyos szempontból már labdarúgóként is edzői szemmel tekintett a futballra, s magába szívta azokat a tanulságokat, melyeket levont a pályafutása során.

Mindezek olyan tényezők, melyek az edzői karrierjében is igen sokat segíthetnek majd neki" – zárta szavait Marino.