Pirlo: "Sok buktatója lehet a holnapi meccsnek"

img_20210126_165441.pngA Juventus holnap este folytatja menetelését a Coppa Italiában, a Genoa hosszabbításban történő, nehézkes legyőzését követően pedig egy papíron könnyűnek ígérkező összecsapás vár rá, hiszen ezúttal a jelenleg a másodosztályban szereplő, ám tavaly még Serie A-tagsággal bíró SPAL együttese látogat Torinóba.

A hazai kupasorozat nyolcaddöntője előtt természetesen a Bianconeri mestere, Andrea Pirlo is megtette az összecsapások előtt szokásos nyilatkozatát az olasz sajtónak, melyben többek között szót ejtett a csapat várható összeállításról, illetve a találkozó lehetséges buktatóiról is.

"Rodrigo Bentancur minden bizonnyal pihenni fog, mivel a Bologna ellen a teljes mérkőzésen a pályán volt. Merih Demiral és Matthijs de Ligt a kezdőben kapnak majd helyet, míg a kapuban valószínűleg Gigi Buffon állhat majd" – kezdte mondanivalóját a Maestro a Juventus TV kamerái előtt.

"Az előttünk álló összecsapásnak igen sok buktatója lehet, s bár egy Serie B-ben szereplő együttessel fogunk szembenézni, nem becsülhetjük le őket. Ha a külföldi kupasorozatokra tekintünk, nagy meglepetésre a Bayern München, illetve a Real Madrid is alacsonyabb osztályú csapatokkal szemben estek ki,  így semmiképpen sem vehetjük félvállról a mérkőzést, mely igen nehéznek ígérkezik.

Egyértelműen azt a célunk, hogy ebben a versenysorozatban is továbbjussunk, ehhez pedig a lehető legnagyobb koncentrációra van szükségünk. A SPAL együttese igen jól teljesített a Serie B, valamint a Coppa Italia idei küzdelmeiben, s csak papíron számítanak másodosztályú együttesnek."

A ferrarai alakulat korábban a Monza, a Crotone, illetve a Sassuolo gárdáit búcsúztatta a Coppa küzdelmeiből, mellyel ők maradtak az egyetlen, nem a Serie A-ban szereplő csapat, akik még versenyben vannak a serleg elhódításáért.

"Igen jó együttesről beszélünk, akik rendkívül szeretnek futballozni. Általában három védős felállásban lépnek pályára, azonban előfordul, hogy három támadóval, esetleg egy középcsatárral, s két, őt támogató futballistával szerepelnek.

Pontosan tisztában vannak vele, hogy milyen módon kell játszaniuk, nekünk pedig éppen emiatt a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy elkerüljük az esetleges zavarokat, melyek az összecsapás során jelentkezhetnek."

Ugyan az interjú kezdeti szakaszában az egykori középpályás már szót ejtett a Zebrák holnapra várható felállásáról, nyilatkozata végén részletesebben is alátámasztotta a holnap lehetőséget kapó játékosok bevetésének okát, kitérve a pihentetni kívánt labdarúgókra is.

"Bentancur a sok játékpercen felül három öltéssel a lábában játszott a legutóbbi bajnokin, melyeknek a mérkőzés elején keletkező lyukat kellett betömniük. Szinte feláldozta magát a csapat sikeréért, így egyértelműen megérdemli a pihenőt.

Szczęsny világklasszis teljesítményt nyújtott a legutóbb mérkőzéseken, ám mindannyian tudjuk, hogy ennél is többre képes, mivel aki képes ilyen védéseket bemutatni, abban sokkal több potenciál lakozik. Ugyan Giginek volt néhány egészségügyi problémája a múlt héten, ezek mostanra elmúltak, így holnap egyértelműen az ő kezdetése jelenti a prioritást.

Remélem, hogy hamarosan végre teljes kerettel munkálkodhatunk, mivel így eredményesebben alkalmazhatjuk az egyes játékmódokat. A labdabirtoklás terén szinte mindig fölényben vagyunk az ellenfelekkel szemben, így pontosan erre kell építenünk a továbbiakban is.

Az eddig közösen megtett utunk során nagyrészt pozitív benyomásokkal gazdagodtunk. Való igaz, hogy a jelenleginél több pontot is szerezhettünk volna, azonban egy tavalyihoz hasonló fárasztó szezont követően teljesen természetes, ha előfordulnak kisebb-nagyobb kilengések.

Feltett szándékunk, hogy minden sorozatban, melyben versenyben vagyunk, a legvégsőkig küzdjünk" – zárta szavait Pirlo.