Chiellini és Rafia a mérkőzésről

rafia.jpgA Juventus tegnap esti, nehézkes győzelmét követően a két csapat trénerei mellett magától értetődően egyes futballisták is megszólaltak a találkozó kapcsán, az Öreg Hölgy részéről pedig Giorgio Chiellini, valamint a torinóiak győztes találatát szerző Hamza Rafia álltak a kamerák elé.

A Bianconeri csapatkapitánya, aki hosszabb kihagyást követően térhetett vissza a kezdőcsapatba, az összecsapás után adott interjújában arról beszélt, hogy harminchat éves kora ellenére továbbra is úgy érzi, hogy segíthet együttesének, valamint elmondása szerint az Inter elleni, vasárnapi Derby d'Italia fontossága ellenére nem dönt majd a Scudetto sorsáról.

"A ma esti mérkőzés kapcsán kiemelkedően fontos volt számomra, hogy visszanyerjem a belém fektetett bizalmat, mely végigkísérte az eddigi pályafutásomat is" – kezdte mondanivalóját a RAI Sport újságírójának kérdésére.

"Remélem, hogy ismételten folytonosságot tudok mutatni, különösképpen az edzéseken. Az egyes mérkőzéseken történtek mindennek csupán következményei, nem pedig előidézői. Továbbra is az a célom, hogy segítsek a csapatomnak a kitűzött célok elérésében."

A Juventus a jelenlegi szezonban erősen ingadozó formát mutat, s eddigi talán legnagyobb kihívása a soron következő összecsapás lesz, melyről szintén kérdezték a középhátvédet.

"Az Inter elleni összecsapás természetesen rendkívül fontos lesz, ám véleményem szerint nem dönt semmiről, mivel a végső győztes kihirdetésig még számos bajnoki forduló áll előttünk.

Mindenesetre megállapítható, hogy igen Romelu Lukaku igen nehéz feladat elé fog állítani bennünket, hiszen az egy az egy elleni szituációkban csak igen kevesen képesek őt kivenni a játékból, mivel nem tudják rajta hatékonyan alkalmazni az emberfogást" – zárta szavait Chiellini.

Az olasz rekordbajnok számára a győzelmet teremtő találatot a 105. percben megszerző Hamza Rafia rendkívüli boldogsággal nyilatkozott a lefújást követően, elárulva, hogy gólját édesanyjának ajánlaná.

"Nagyon örülök a ma este történteknek, hatalmas öröm számomra, hogy itt lehetek" – kezdte lelkesen a fiatal tunéziai labdarúgó.

"Igazi meglepetés volt számomra, hogy a Juventus felnőtt együttesével készülődhettem a találkozóra, hiszen általában az U23-as csapat mérkőzésein szoktam lehetőséget kapni, most pedig pályára léphettem a Coppa Italiában, ahol győztes gólt szerezhettem a csapatomnak. A találatomat édesanyámnak ajánlanám" – jelentette ki.