Pirlo: "Mindig a győzelemre törekszünk"

pirlo_before_genoa_coppa.jpgA Juventus a vasárnapi, Sassuolo elleni diadalt követően megkezdi menetelését a harmadik versenysorozatban is, ugyanis szerda este az Öreg Hölgy számára is elkezdődtek a Coppa Italia küzdelmei, nem kisebb ellenféllel szemben, mint a nagy múlttal rendelkező, ám az utóbbi években erősen bukdácsoló Genoa együttese.

Az összecsapás előtt természetesen a Bianconeri vezetőedzője, Andrea Pirlo is megtette szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melyben a hazai kupa fontosságáról, valamint a sérült, s koronavírus-fertőzött alapembereit nélkülözni kényszerülő alakulat várható összeállításáról is szót ejtett.

"Igen fontos találkozó áll előttünk, hiszen számunkra is megkezdődik a Coppa Italia. Bár a sorozat kezdetekor úgy tűnhet, hogy az itteni összecsapások senkiben nem keltenek különösebb figyelmet, a további fordulókban már mindenki szívesen követi az itt lejátszandó mérkőzéseket. Azonban ahhoz, hogy a sorozat döntőjébe juthassunk, elsőként meg kell nyernünk a holnapi meccsünket" – kezdte mondanivalóját a Maestro a Juventus TV kamerája előtt.

A két fél az idei szezonban már találkozott egymással a bajnokságban, ahol a Zebrák 1-3-as győzelmet tudtak aratni a Grifoni ellen, azonban a genovai gárda azóta menesztette akkori trénerét, Rolando Marant, s Davide Ballardinit nevezte ki a helyére, akivel futballfilozófiájuk is megváltozott.

"Megnéztük a holnapi ellenfelünk utolsó megmérettetéseiről készült felvételeket, melyekből egyértelműen megállapítható, hogy az edzőváltást követően a Genoa némileg módosított az agressziószintjén, s feljebb húzta a védvonalát. Úgy tűnik, jóval több energiával rendelkeznek, mint korábban. Nehéz, illetve igen küzdelmes találkozóra számítok, melyen nyernünk kell, ha a kupaelsőségről álmodozunk.

A csapatuk remekül védekezik, kihasználva az ötfős védelemben rejlő előnyöket, s kiváló ellentámadásokat képes indítani. Az ehhez hasonló szituációkat mind kielemeztük, s a lehető legjobban felkészültünk a holnap estére."

Az olasz rekordbajnok mindeddig mindhárom januári mérkőzését megnyerte a Serie A-ban, azonban ha lehet, a hónap folytatásában még nagyobb kihívások várnak rá, ennek kapcsán is kérdezték a szakembert.

"Hogy mi történt az utóbbi három találkozónkon? Elengedhetetlen volt, hogy jó évkezdetet produkáljunk a Fiorentina ellen elszenvedett sokkoló vereség után, ekképp pedig világossá kellett tennünk, hogy mik a céljaink. Mindenképpen változásokat kellett eszközölnünk a mentalitásunk terén, mostanra pedig kizárólag magunkkal törődünk, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megnyerjük a meccseinket.

A szükséges elszántság, valamint a vágy terén mindenképpen fejlődésen mentünk keresztül, s immár mindig arra törekszünk, hogy elérjük az általunk kívánt eredményeket, továbbá rendkívüli módon összpontosítunk, hogy ne kerüljünk kisebb-nagyobb hullámvölgyekbe az összecsapásainkon. Természetesen utóbbi probléma alkalmanként még jelentkezik a csapatnál, azonban ez esetben tisztában vagyunk vele, hogy össze kell szednünk magunkat ahhoz, hogy elérjük a végső célunkat, vagyis a győzelmet.

A Fior elleni találkozót leszámítva a január előtti meccseinken is jól játszottunk, a kellő intenzitás fenntartásával. A kérdéses mérkőzés természetesen igen lesújtó volt, s bár ehhez hasonló szituáció sok összecsapáson megeshet az együttesekkel, újra kellett kezdenünk, amit meg is tettünk, most pedig ismételten egységes csapatként készülünk az előttünk álló megmérettetésekre."

A torinói alakulat holnap nem kevesebb, mint hat kulcsemberét kényszerül hiányolni, ám az egykori középpályás úgy véli, hogy ez egyben megfelelő alkalom lehet néhány fiatal, valamint sérülésből visszatérő futballista szerepeltetésére.

"Kiértékeljük a labdarúgóink állapotát, ennek révén pedig meghatározzuk, hogy kik vannak jó formában, s kiknek szükséges pihenniük a vasárnapi találkozó előtt. Elmondhatom, hogy Giorgio Chiellini újra kezdő lehet, mivel már egy ideje ismételten velünk edz, valamint az is megállapítható, hogy Gigi Buffon a kezdetektől fogva a kapuban áll majd. A többi játékosról reggel fogunk dönteni, attól függően, hogy hogyan érzik magukat" – zárta szavait Pirlo.