De Zerbi: "A Juve más ebben a évben"

de-zerbi-1.jpgA Sassuolo mestere, Roberto De Zerbi a két csapat ma esti mérkőzése előtt adott nyilatkozatában kifejezte csodálatát Andrea Pirlo iránt, kijelentve, hogy a Juventus valami egészen mást képvisel idén, mint az ezt megelőző években, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy együttese nem fog változtatni elképzelésein az összecsapás során.

A Neroverdi a klub történetének egyik legjobb szezonját futja, mivel jelen állás szerint az ötödik helyet foglalja el a Serie A tabelláján, mindössze egy ponttal lemaradva az egy meccsel kevesebbet játszó Zebráktól, s nyolc egységgel a listavezető AC Milantól.

"Sokaknak úgy tűnhet, hogy mindaz, amit a Sassuolo elért az utóbbi időszakban, az előző eredményeink tükrében magától értetődőnek tekinthető, azonban az igazság az, hogy az utóbbi hónapokban hatalmas problémákkal voltunk kénytelenek szembenézni, ez pedig még rendkívülibbé teszi a munkásságunkat" – jelentette ki az olasz média részvételével megtartott sajtótájékoztatón.

"Sosem változtattunk az alapvető identitásunkon, s nem vesztettük el a bátorságunkat, még azokon a mérkőzéseken sem, melyeken kissé meginogtunk. A Milan, az Inter, vagy az Atalanta ellen ki lehet kapni, hiszen a fenti együttesek jóval nagyobb játékerőt képviselnek nálunk, azonban a szemléletmódunkat nem változtathatjuk meg ilyen vereségek miatt.

Már korábban is kijelentettük, hogy nem zárkózunk el egyes célok eléréséről, ám ez nem azt jelenti, hogy kötelesek vagyunk teljesíteni, amire alkalmasnak tartanak bennünket. Világosan és reálisan látjuk a helyzetünket, s nem úgy viselkedünk, mint azon alakulatok, akik úgy tesznek, mintha versenyben lennének egyes célokért, pusztán azért, hogy csökkentsék a rajtuk lévő nyomást, ám eközben senkit sem képesek legyőzni.

Azt sem fogom eltűrni, hogy a játékosaimat negatívan ítéljék meg, ami még azzal együtt is fennáll, hogy a Genoa legutóbbi legyőzése által 29 pontot sikerült szereznünk, mindössze 16 forduló alatt. Úgy látom, hogy senki sem hajlandó elismerni a Sassuolo érdemeit.

Az emberek meglepődnek azon, hogy megerősítjük a pozíciónkat, mivel ez jóval komolyabb eredmény, mint melyet előzetesen kinéztek belőlünk. Nem láthatom előre, hogy hol fogunk állni a szezon végén, annyi azonban biztos, hogy a megfelelő egyensúlyérzékkel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy megítéljük az elénk támasztott elvárásokat. Ha valakit elvakít a fény, emiatt pedig irreálisan látja a dolgokat, az már nem a mi hibánk."

Andrea Pirlo tegnap délutáni nyilatkozatában csodálatát fejezte ki De Zerbi futballja iránt, a szakember pedig elmondása szerint hasonlóan vélekedik kollégájáról.

"A Juve egy olyan csapat, melyet tisztelni kell, hiszen erős játékosokkal rendelkeznek, s jó futballt játszanak. Jobban csodálom őket ebben az évben, mint a korábbiakban, mivel megvan bennük valami, ami a többi együttesből hiányzik."

Domenico Berardi combhúzódás miatt nem léphet pályára a találkozón, a Sassuolo ekképp egyik legfontosabb labdarúgója nélkül lesz kénytelen kiállni Torinóban.

"Elég mély kerettel bírunk, így a hiányzóink a lehető legjobb módon pótolhatóak. Berardi meghatározó játékosunk, s nem kizárólag a játéka miatt, hanem a karaktere által is. Ennek ellenére vannak a helyén olyan alternatíváink, akik lehetővé teszik számunkra, hogy jó eredménnyel térjünk haza Torinóból.

Nem kérek új labdarúgókat, azonban kizárólag csak azért, hogy a legmeghatározóbb futballistáim, mint Filip Đuričić, Ciccio Caputo, Jérémie Boga, vagy Francesco Magnanelli, akik képesek megváltoztatni a mérkőzések menetét, állandóan jó formában játszhassanak. Akkor is a pályára küldöm őket, ha nem nyújtanak 100%-ot, mivel tudom, hogy csak a folyamatos játéklehetőséggel érhetik el ezt a szintet" – zárta szavait a szakember.