Pioli: "A Milan-Juve nem dönt el semmit"

5503-9756-4f53-b681-d537275923bc.jpgAndrea Pirlo nyilatkozatát követően az AC Milan vezetőedzője, Stefano Pioli is megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját a két csapat közötti, ma esti mérkőzést megelőzően, melyen hangsúlyozta, hogy véleménye szerint a találkozó nem bír döntő jelentőséggel, azonban úgy gondolja, hogy a Rossoneri egyértelműen a győzelemért fog pályára lépni.

A tréner mindenekelőtt kijelentette, hogy természetesen fontos összecsapásról van szó, azonban az elővigyázatosságra is felhívta a figyelmet, mondván nem szeretné, ha egy esetleges siker letérítené együttesét az útról, melyen tavaly óta haladnak.

"Egy épülőfélben lévő, ám nagyszerű Juventusra számítok, melynek kétségkívül új utat kellett megkezdenie nemrég" – kezdte mondanivalóját a szakember.

"Valamit elveszítettek, mindazonáltal továbbra is igen erős együttes maradtak. Jól szervezettek a pályán, s számos helyzetben nehezen lehet túljárni az eszükön. Ezt a meccset a taktika fogja eldönteni.

Nem változtattunk a célkitűzéseinken. A holnapi teendőnk az Öreg Hölgy elleni összecsapás, melyen megpróbálunk diadalmaskodni. A Milan-Juve még mindig a Milan-Juve maradt a két klub történelme, címere, illetve szurkolói miatt.

Fontos találkozó lesz, ezzel pedig teljes mértékben tisztában vagyunk. A mi utunk egy maratonnal ér föl, ebből kifolyólag pedig nem gondolhatunk arra, hogy egyetlen lövésre pazaroljuk el az összes puskaporunkat. Ez nem egy döntő meccs lesz, azonban kiemelt fontossággal bír."

A jelenleg a tabella élén álló milánóiak mestere nem támaszkodhat majd egyik legfontosabb futballistájának, Zlatan Ibrahimovićnak játékára, ennek ellenére nem fél a mérkőzéstől, mivel elmondása szerint a gárda ifjú portugál támadója, Refael Leão remekül pótolja a svédet.

"Nagyon nagy fejlődésen ment keresztül, melyet megkísérlünk a megfelelő módon ennél is tovább fokozni. A legfontosabb, hogy mindennap lássuk a fejlődés, valamint a növekedés akaratát a játékoson.

Minden egyes meccs egy újabb lehetőséget kínál arra, hogy meggyőzzük a világot az értékeinkről. Kizárólag a mérkőzésekre kell koncentrálnunk, s meg kell próbálnunk emelni a színvonalunkat, hiszen most nagyon erős ellenfeleink lesznek, akik rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, s évek óta nyernek.

Megmutathatjuk, hogy képesek vagyunk a győzelemért futballozni, és egyértelműen a siker érdekében fogunk pályára lépni. Már most 17 ponttal többet szereztünk, mint tavaly ugyanekkor. A helyes úton járunk, ugyanakkor 15 forduló elteltével nem beszélhetünk döntő fontosságú meccsekről, mivel minden egyes találkozót úgy kell megközelítenünk, mintha ezen múlna a sorsunk."

Pioli ennek szellemében kijelentette, hogy nem elégedne meg egy döntetlennel a Bianconeri elleni összecsapáson, hiszen mindenképpen nyerni szeretnének.

"Ha egy mérkőzésre a döntetlent tűzöd ki célul, akkor komolyan kockáztatod a vereséget. Meg kell próbálnunk a legjobb tudásunk szerint futballozni. Örömmel tölt el, hogy olyan csapatom van, mely mindent megtesz azért, hogy elérhesse ezt."

A Milan mögött szorosan sorakozik városi riválisa, az Inter, akik egy Sampdoria elleni sikerrel pillanatnyilag meg is előzhetik a tabellán a vörös-feketéket.

"Ez minket a legkevésbé sem érint. Nagy koncentrációval készülünk a meccsünkre, s a többi eredménytől függetlenül igyekszünk számunkra kedvező eredményt kiharcolni. Még mindig nagyon hosszú út áll előttünk. Még minden félnek van hova fejlődnie a bajnokságban, ez pedig különösen igaz egy olyan erős és tapasztalt csapat esetében, mint a Juventus" – zárta szavait a tréner.