Pirlo: "Különleges mérkőzés lesz"

img_20201222_231316.pngA Juventus holnap este folytatja menetelését a bajnokságban, s ugyan vasárnap magabiztosnak mondható, 4-1-es győzelmet aratott az Udinese ellen, ezúttal sokkal nagyobb feladat előtt áll, hiszen szerdán a San Siróba látogat az Öreg Hölgy, hogy ott mérkőzzön meg a Serie A jelenlegi listavezetőjével, az AC Milannal.

A találkozó kapcsán természetesen a Bianconeri mestere, Andrea Pirlo is kifejtette véleményét, melyben elmondta, hogy Alex Sandro koronavírus-fertőzése miatt jelenleg nagy bizonytalanság uralkodik az együttesnél, s hogy bár a meccs hatalmas érzelmeket szabadít föl benne, nem szabad megfeledkezniük a rendkívüli óvatosságról.

"Egyelőre mindannyian a mai teszteredményeket várjuk, s nem zárható ki, hogy vannak további pozitív estek is a csapatban. Délutánra minden ki fog derülni" – mondta a Juventus TV kamerái előtt állva.

A szemünk előtt a holnapi meccs áll, a tesztek eredményei alapján pedig majd eldöntjük, hogy milyen formációt fogunk alkalmazni. Mindenki tudatosította magában, hogy holnap nagyszerű csapatnak kell lennünk.

A koronavírus ellenére természetesen pályára fogunk lépni, hiszen más alakulatokkal is történtek már hasonló esetek a szezon folyamán, s ők is kiálltak az ellenfeleikkel szemben. Nem kereshetünk alibit, vagy felmentést, hiszen tizenegy egészséges futballista biztosan rendelkezésünkre fog állni. Nincsenek problémáink, s nem félünk, hogy a San Siróban kell futballoznunk, mivel az összecsapás ugyan igen fontos lesz, de nem döntő jelentőségű."

Az egykori középpályás tíz éven keresztül volt a holnapi ellenfél futballistája, ekképp pedig minden bizonnyal más érzésekkel tekint az összecsapásra, mint az egyéb csapatok elleni megmérettetésekre.

"A mérkőzés minden bizonnyal rendkívül különleges lesz számomra, mivel először nézhetek szembe az AC Milan csapatával edzőként, ám a játékosoknak is. Nagyon jó élmény lesz ellenük irányítani az együttesemet. Egy olyan klubról beszélünk, ahol sokat szerepeltem, s sok trófeát nyertem, mindazonáltal a klub rendkívül sokat változott, hiszen mára szinte csak Paolo Maldini maradt ott azok közül, akiket ismerek.

Ennek ellenére minden meccshez ugyanúgy állunk hozzá. Teljesen mindegy, hogy az ellenfél a Milan vagy a Benevento, a cél mindig a három pont megszerzése. Egy apró pillanatra sem lankadhat a figyelmünk.

Nehéz találkozóra számítok, hiszen a Milan már több mint egy éve nem kapott ki a bajnokságban. Jelenleg ők állnak a tabella első helyén, s most velük kell szembenéznünk. Mindenképpen az elképzeléseink szerint fogunk futballozni, s megpróbáljuk rájuk kényszeríteni a játékunkat. Nem szabad félnünk a nyílt játéktól, hiszen a jó meccsekre mindig ilyen szellemben kell kiállnunk.

Ennek ellenére természetesen óvatosnak is kell lennünk, hiszen az ellenfél nagyon jó a labda visszaszerzésében, valamint képes gyors akciókat vezetni. Hatékonyan futják be az üres területeket, s ennek révén két-három passzból jutnak a kapu előterébe. Technikailag rendkívül felkészültnek kell lennünk, hogy ne kapjunk gólt az ellentámadásaikból.

Látni szeretném, hogy a Juve bízik a saját erejében, valamint abban, hogy egy igen jó formában lévő Milan ellen is sikeresek tudunk lenni a saját játékunkkal. Olyan mérkőzésre számítok, melyen a taktika fog dominálni, mindazonáltal végig arra kell összpontosítanunk, hogy kontrolláljuk a meccs minden egyes pillanatát."

Az olasz rekordbajnok az utóbbi időben számos sérülttel küzdött, s jelenleg sem számíthat mindegyik játékosára, azonban Pirlo szerint ez nem jelenthet akadályt, mivel számos olyan labdarúgó térhet vissza a meccsen, akiket eddig nélkülözni kényszerült a csapat.

"Álvaro Morata gyógyulófélben van, jelenleg pedig fizikoterápiát végez. Nem tudjuk, hogy mikor számíthatunk rá ismét, ezt az orvosi stábunknak még ki kell értékelnie. Paulo Dybala nagyjából jól érzi magát, bár tegnap némi láz jelentkezett nála. Fontos szerepe lesz a találkozón, mivel lehetőség szerint meg kell akadályoznia a Milan összes váratlan húzását.

Adrien Rabiot végre visszatérhetett, míg Arthur állapota is sokat javult, mivel eddig vér volt a lábában az Atalanta ellen kapott rúgás következtében, a problémát pedig mostanra sikerült orvosolni. Holnap bevethető lesz, azonban minden a későbbi teszteredményektől függ.

Giorgio Chiellini és Merih Demiral szintén fölépültek a sérülésükből, s annak ellenére, hogy még nem lennének képesek a pályán tölteni egy teljes mérkőzést, az ő játékukra is számíthatunk."

A Maestrót mindezek után kérdezték csapata várató taktikájáról is, ő azonban csak egyes részleteket volt hajlandó elárulni a holnapi, valamint az általánosan alkalmazott elképzelésekből.

"A pálya utolsó harminc méterén mindig próbáljuk a tőlünk telhető legeredményesebb módon kihasználni Cristiano Ronaldo jellemzőit. Minden csapatban, ahol csak futballozott, rendkívül meghatározó volt, ám ez teljesen normális. Örülünk, hogy a keret részét képezi.

A Milan számára talán Zlatan Ibrahimović jelent hasonlóképpen meghatározó labdarúgót, hiszen ő is képes változtatni a játék menetén, ugyanakkor a távolléte nem taszította szakadékba a Milant, mely folytatta kiváló teljesítményét Ibra sérülése mellett is.

Danilo játékstílusát rögtön a szezon elején észrevettük. Nem okozott meglepetést, tudtuk, hogy számíthatunk rá, hiszen egy igen intelligens játékosról beszélünk, aki több pozícióban is futballozhat" – zárta szavait a tréner.