Ancelotti: "Pirlónak nincs varázspálcája"

carlo_ancelotti.jpgNapjaink egyik legsikeresebb olasz edzője, Carlo Ancelotti a minap több témában is érdekes nyilatkozatot adott az olasz médiának, többek között szót ejtve a Milan Stefano Pioli alatti projektjének sikerességéről, valamint Andrea Pirlo helyzetéről is.

A Rossoneri, valamint a Juventus holnap este mérkőzik meg egymással a San Siro gyepén, egy rendkívüli fontossággal bíró találkozón, mely akár a Scudetto jövőbeli sorsát is meghatározhatja. A két együttes azonban szinte teljesen eltérő helyzetből várja a találkozót, mivel míg a milánóiak elsőségük megőrzésére törekszenek, az Öreg Hölgy elsősorban az élmezőnytől való lemaradását igyekszik majd csökkenteni.

"Stefano Pioli rendkívül jó munkát végez, az általa irányított Milan pedig ennek köszönhetően világos elképzelésekkel rendelkezik a futballról" – jelentette ki az Everton mestere a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

"Zlatan Ibrahimović sérülés miatti távolléte nagy feladat elé állította őket, azonban sikerrel vették az akadályt, és szinte szárnyaltak a svéd hiányában is. A csapat nagy mértékben hisz az edzőjében, és feltétel nélkül engedelmeskedik neki a pályán."

A Bianconeri jelenleg mindössze a Serie A tabellájának ötödik helyét foglalja el, tízpontos lemaradásban az éllovas Milantól, ennek ellenére Ancelotti úgy véli, hogy a torinóiak trénerének, az ő kezei alatt is futballozó egykori középpályásnak, Andrea Pirlónak továbbra is időt kell hagyni.

"Pirlo feladata egyáltalán nem könnyű. Egy olyan csapat irányításával bízták meg, mely sorozatban kilenc bajnoki címet nyert, és újjáépítés előtt áll. Időre van szüksége, mivel nem rendelkezik varázspálcával, mindazonáltal idegenben győzte le a Barcelonát 3-0-ra, s első helyezettként jutott a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőbe a csoportjából. Ezt nem mindenki lenne képes elérni.

Az elkövetkezendő összecsapáson a Milan folytathatja az utóbbi idő tekintetében páratlannak mondható sorozatát, a Juve pedig egy újabb lépést tehet a teljes felépüléshez vezető úton. Előbbi alakulat egyértelműen megmutatta, hogy nem függnek Ibrahimović játékától, míg a Juve helyzete némiképpen konszolidálódott" – tette hozzá a korábban mindkét gárdát irányító szakember.

A pályafutása során számos trófeát bezsebelő edző a Scudetto esélyeseit firtató kérdésre kijelentette, hogy három alakulat számít a bajnoki cím fő esélyesének, ám véleménye szerint nem szabad semmibe venni a Napolit, továbbá a Romát sem.

"Ez elsősorban egy háromszereplős verseny a Milan, az Inter, illetve a Juventus között, mindazonáltal a Napoli előtt hatalmas lehetőségek és erőforrások állnak a serlegért folyó hajszába való bekapcsolódáshoz, míg a Roma rendkívül stabil alakulat benyomását kelti."

Az Inter immár nyolcadik bajnoki találkozóját nyerte meg zsinórban, s ugyan az európai kupákban már nem érdekeltek kiesésük következtében, ez egyúttal azt is jelenti, hogy csak hazai kötelezettségeikre kell koncentrálniuk.

"Az Inter igazi erőssége az olyan minőségi játékosaik mellett, mint például Romelu Lukaku, az edzőjük, Antonio Conte. Ő mindig harcban áll a nagy trófeák elnyeréséért, s ezt általában sikerrel is teszi, hiszen Angliában és Olaszországban is nyert már bajnokságot" – zárta szavait a menedzser.