Gotti: "A Juve feltüzelődött és mérges"

gotti.jpgA Juventus holnap este az Udinese ellen kezdi meg 2021-es évét, a mérkőzés előtt pedig természetesen a csapatok vezetőedzői is megtették ilyenkor szokásos nyilatkozataikat. Andrea Pirlo után a Kis Zebrákat irányító Luca Goti is az olasz sajtó kamerái elé állt, elmondása szerint pedig az összecsapáson egy nagyon jó benyomást tevő együttes fog szembenézni a feltüzelődött, s mérges Bianconerivel.

"Nagyon pozitív érzések töltöttek el, miután a minap megtekintettem a csapat edzését, az itt mutatott dolgokat azonban a meccs kulcsszituációiban is képviselnünk kell" – jelentette ki az Udinese TV adásában.

"Minden bizonnyal nagy változást jelentett, hogy egy teljes hét állt rendelkezésünkre az edzések szempontjából, mely nagyon jót tett nekünk ennyi, feszített ütemtervben lejátszott találkozót követően. Mindazonáltal ezután ismét háromnaponta fogunk pályára lépni, ezt a helyzetet pedig minden egyes csapatnak kezelnie kell majd."

A Juventus, bár sorozatban kilenc bajnoki győzelmet aratott, megfiatalított keretével, illetve korábban semmiféle tapasztalattal nem rendelkező edzőjével jelenleg csak a tabella hatodik helyét foglalja el, s legutóbbi mérkőzésén hazai környezetben szenvedett 0-3-as vereséget a Fiorentinával szemben.

"Úgy vélem, hogy fel lesznek tüzelve, mivel rendkívül mérgesek az eredményeik miatt, ám mi is hasonlóan érezzük magunkat, ráadásul minden erősségünk a rendelkezésünkre áll. A nagy klubok elleni összecsapások során különböző fázisokon kell keresztülmenni, így nyilvánvalóan lesznek olyan szakaszok, mikor erős nyomás alá helyeznek bennünket, továbbá olyanok is, mikor elsősorban az előttünk nyíló lehetőségek kihasználására kell majd törekednünk.

Meggyőződésem, hogy az Udinese sokat fejlődött a mérkőzések különböző pillanatainak kezelésében. A Juve ellen aratott júliusi sikerünk még több önbizalmat adhat nekünk" – utalt az akkor még Maurizio Sarri által vezényel alakulat 2-1-es udinei vereségére.

Gotti gárdája a tréner bizakodása ellenére számos meghatározó futballistáját nélkülözni kényszerül majd a megmérettetésen, hiszen Gerard Deulofeu egy hosszabb sérülés következtében nem léphet majd pályára, Stefano Okaka, Mato Jajalo és Bram Nuytinck jelenleg is kezelés alatt állnak, míg Rodrigo Becão eltiltott lesz.

"Sok játékosra nem számíthatok, ennek ellenére nincsenek kétségeim a holnapi felállást, valamint a kezdő tizenegyet illetően" – szögezte le a szakember.