Pirlo: "Soha többé nem akarom látni a legutóbbi Juvét"

img_20201231_144954.pngHolnap este, az Udinese elleni összecsapáson a Juventus számára is megkezdődik az év, egy papíron könnyűnek ígérkező találkozón, ahol azonban létfontosságú, hogy meglelje formáját az Öreg Hölgy, hiszen 2021 első hónapjában a Milan, a Sassulo, az Inter, valamint a Napoli csapataival is szembe kell néznie, így ezen időszak sorsdöntő lehet mind a szezon további kimenetele miatt, mind pedig Andrea Pirlo sorsa felől.

A Bianconeri mestere ezen alkalomból tartotta meg szokásos nyilatkozatát az olasz médiának, melyben többek között elmondta, hogy az újév első edzésén egy teljesen más mentalitással rendelkező csapatot edzhetett, ami arra enged következtetni, hogy a játékosok maguk mögött hagyták problémáikat, valamint kijelentette, hogy együttesével megbeszélték legfontosabb céljaikat is, ez pedig reményei szerint ezúttal ténylegesen egy új időszámítás kezdetét jelentheti a Zebráknál.

"A hétfői edzésen egy olyan csapattal találkoztam, mely hajlandó átgondolni és újraértelmezni a helyzetét egy év rosszul sikerült lezárását követően, és ami alig várja, hogy egy rossz élmény után visszatérhessen a pályára. Szinte minden játékosunk rendelkezésünkre áll, s együtt készülhettek velünk" – kezdte mondanivalóját a Juventus TV kamerái előtt.

"Ez egy rendkívül fontos hónap lesz számunkra, rengeteg mérkőzéssel, ennek révén pedig kiemelten fontos, hogy a játékosok a lehető legjobb állapotban legyenek, mivel csak így nézhetünk szembe eredményesen az ellenfeleinkkel.

Mindenki meg fogja kapni a lehetőséget, hiszen háromnaponta pályára lépni nehéz és megterhelő. Minden egyes meccs előtt készen kell állnunk a játékra, a lehető legnagyobb elkötelezettséggel."

A torinói alakulat teljes kerettel készülődhetett a karácsonyi szünet után, az év első összecsapásán pedig csak az eltiltott Juan Cuadrado, valamint a Napoli fellebbezésének sikeressége miatt a piros lapját most törlesztő Adrien Rabiot nem lesznek bevethetőek.

"Minden játékosunk, aki sérüléssel küzdött, maximálisan felépült, még Arthur, illetve Merih Demiral is. Giorgio Chiellini néhány napja már folyamatosan velünk edzett, ezért remélem, hogy ők is biztonsággal játszhatnak majd a közeljövőben."

A holnapi ellenfél, annak ellenére, hogy nem tartozik az idei legjobbak közé, egyáltalán nem vehető félvállról, mivel nagy potenciállal rendelkeznek a támadóharmadban, s veszélyes kontrákat képesek vezetni.

"Nehéz mérkőzés előtt állunk, hiszen az Udinese rendkívül jó formában van, emellett pedig nagyszerű a fizikai állapotuk is. Rendkívül szervezett együttesről beszélünk, mely remekül teljesít az ellentámadások során. Úgy vélem, az akcióikat megelőző emberfogással kell majd semlegesítenünk, elsősorban pedig a csatáraikra, illetve a középpályásaikra kell összpontosítanunk.

A futballistáik közül nagyon jól ismerjük Roberto Pereyra stílusát, mivel ő éveken keresztül a csapatunk tagjának számított, s többek között miatta sem jelenthetjük ki, hogy egyszerű összecsapás lesz."

Az olasz rekordbajnok rendkívül rossz teljesítménnyel zárta 2020-at, mivel hazai környezetben 0-3-ra kikapott az idén korántsem remekelő Fiorentina együttesétől, azonban a Maestro úgy véli, sikerült felülkerekedniük az ezzel járó csalódáson. 

"Sokat beszéltünk a Fiorentina elleni mérkőzésről. Teljesen rosszul viszonyultunk ehhez a találkozóhoz, így nem tudtunk az elképzeléseink szerint befejezni az elmúlt évet. Azonban az összecsapás után volt egy megbeszélésünk, ahol megtárgyaltunk a célkitűzéseinket, s górcső alá vettük a magunk mögött hagyott összecsapást is.

Soha többet nem akarom látni a legutóbbi Juvét, valamint a produkciót, melyet aznap este nyújtottunk. Sok szempontból nagy fejlődésen mentünk keresztül az utóbbi időben, de meggyőződésem, hogy még ennél is sokkal jobb teljesítmény lakozik bennünk."

Az egykori középpályásnak ez az első idénye szakemberként, így arról is kérdezték, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodott, s milyen tanulságokat vont le az elmúlt időszakban.

"Amikor játékos voltam, akkor is teljes egészében kellett megvizsgálnunk az egyes helyzeteket, mindazonáltal tisztában vagyok vele, hogy ezt trénerként jóval könnyebb megtenni. A média túl egyszerűen láttatja a sportágat, hiszen az egyik nap még hős vagy, a következőn pedig már semmit sem érsz, de ezt már labdarúgóként is megszoktam, mivel évekig a legfelsőbb szinten futballoztam. Ez egyáltalán nem újdonság.

Amikor a Juventust kell irányítanod, sok nehézséggel szembesülhetsz, és hatalmas felelősséget kell vállalnod, azonban hiszem, hogy készen állok erre, s hogy megfelelően tudok teljesíteni" – összegzett Pirlo.