Agresti a mercato előtt

qippw-ae_400x400.jpgA mai napon újabb részletek derültek ki Öreg Hölgy átigazolási ügyeiben mindig naprakész Romeo Agresti nemrég adott nyilatkozatából, melyben az újságíró lehetőség szerint tovább pontosítja a Juventus januári célpontjainak helyzetét, valamint körvonalazza a klub várható stratégiáját.

A transzferguru mindenekelőtt egy, a csapat szimpatizánsainak némiképp lehangoló hírrel nyitotta a Juventibus csatornájának tett interjúját, ugyanis véleménye szerint a Bianconerinek nincs elég pénze ahhoz, hogy télen jelentős mozgásokat hajtson végre a keretben, ekképp nem valószínű, hogy az együttes egyik leggyengébben muzsikáló csapatrésze, azaz a középpálya erősítéssel gazdagodna az év első hónapjában, melyet korábban Fabrizio Romano is megerősített.

"Nem hinném, hogy a Juventusnak lenne pénze ahhoz, hogy jelentős befektetéseket tegyen ezen a télen. Ebből kifolyólag egy középpályást is igen nehéz lenne szerződtetni. A klub tisztában van vele, hogy egy cserecsatár megszerzésének elsőbbséget kell élveznie, egyértelműen ez számít prioritásnak. Élénk mercatóra számítok" – jelentette ki Agresti.

Az elmúlt napok egyik legjelentősebb híre volt, hogy a Juventus szóbeli megállapodást kötött az FC Dallas tizenkilenc esztendős jobbhátvédjével, a Club Brugge és a Roma által is megkörnyékezett Bryan Reynoldsszal, s Agresti szerint ő az egyetlen futballista, kinek ügyében a Zebrák komoly lépéseket tettek.

"Bryan Reynolds kivételével a klubvezetés minden más felmerülő nevet elvetett. A helyzet alapos felmérését követően jelenleg nem beszélhetünk olyan konkrét labdarúgókról, akiket ténylegesen meg szeretnének szerezni.

A Napoli változatlanul 15 millió eurót szeretne kapni Milikért, a Juve pedig továbbra is folytatja a párbeszédet a lengyel támadó képviselőivel. Ő mindenképpen egy olyan játékos, akinek helyzetét figyelemmel kell kísérnünk, mindazonáltal jelenleg az ő leigazolása kapcsán is vannak nehézségek.

De Paul szintén egy olyan név, akire figyelni kell, de csak akkor jöhet szóba, ha más játékosokat is bevonnak az üzletbe. Az argentin nemrég cserélte le az ügynökét Mino Raiolára, s Antonio Conte szintén nagyon kedveli őt" – erősítette meg korábban is hangoztatott értesüléseit.

A fekete-fehérekkel kapcsolatban az egyik legtöbbet emlegetett név a Sassuolo huszonkét éves védekező középpályása, Manuel Locatelli, s Fabio Paratici sem titkolja, hogy szívesen Torinóba csábítaná a futballistát, viszont ennek ellenére a Neroverdi sportigazgatója, Giovanni Carnevali nemrég arról beszélt, hogy a játékos távozása lehetetlen a következő átigazolási szakaszban, melyet Agresti is megerősített.

"Locatelli? Nem tervezünk játékosokat eladni januárban" – jelentette ki a szakember, az újságíró szerint pedig a Juventus nyáron szeretné szerződtetni a középpályást, ami igazodik korábbi információihoz is.

Az egyik legtöbbet felszínre kerülő pletyka Paul Pogba esetleges visszatérése az olasz rekordbajnokhoz, melyet az elmúlt hetekben tovább tápláltak Mino Raiola szavai, ám Agresti úgy véli, a francia legfeljebb nyáron hagyhatja el a Manchester United alakulatát, hiszen egyetlen klub sem engedhetné meg magának megszerzését.

"Pogba nagyon nehezen hagyhatná el a Vörös Ördögöket januárban, mivel egyetlen klub sem tudna vállalni egy olyan kiadást, amely a leigazolásával járna. Az egyetlen lehetőség az lenne, ha csapata átigazolási listára tenné, és elfogadna egy olyan formátumot az értékesítésére, mint a kölcsön + opció" – zárta szavait a szakértő.