Pirlo: "Rendkívül fontos derbi lesz"

img_20201203_080004.pngA Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a holnap esti, Torino elleni találkozót megelőzően, mely az első városi rangadója lesz trénerként. Az egykori középpályás, aki 2015-ben még meccset is döntött el a  két fél között, feszült, de érzelmes összecsapásra számít, melyen elmondása szerint csapatának erősen koncentrálnia kell majd.

"Ez egy rendkívül fontos derbi mindkét oldal rajongóinak, ebből kifolyólag pedig a hangulat mindig feszült ezeken az összecsapásokon" – jelentette ki a Juventus TV kamerái előtt.

"Azonban ezeken a találkozókon öröm játszani, mivel rendkívül sok érzelemmel járnak. Nekem több alkalommal is volt szerencsém részt venni ezeken a derbiken, és a győzelem is megadatott számomra, ezen túl pedig fontos gólokat is szereztem a csapatomnak."

A Bianconeri legutóbbi mérkőzésén 3-0-ra győzte le a Dinamo Kijevet a Bajnokok Ligájában, a Maestro pedig abban bízik, hogy ez holnap játékosaira is jó hatással lesz.

"Holnap próbálunk erőt meríteni a legutóbbi mérkőzésünkből. Mentálisan is fel kell készülnünk az összecsapásra. A Torino egy jól felépített együttes, ráadásul kiváló edzővel rendelkeznek. Proaktív játékstílust képviselnek, és minden csapatrészben kiváló futballistákkal bírnak."

Az utóbbi időben kiváló formában lévő Álvaro Moratát két meccsre eltiltották a Benevento elleni találkozón szerzett piros lapja miatt, ez pedig jelentősen megnehezítheti az Öreg Hölgy dolgát a labdarúgó fontosságából kifolyólag.

"Megpróbáljuk majd a lehető legjobban kitölteni a büntetőterületen belül lévő helyeket, hiszen a gólok nagy része is innen származik. Álvaróval nagyobb jelenléttel rendelkezünk itt, mindazonáltal a holnap szerephez jutókkal is a lehető legtöbbre fogunk törekedni.

Alex Sandro az elmúlt alkalommal kiválóan teljesített, de még mindig idő kell neki, hogy a régi fényében tündökölhessen, mivel két hónapig nem lépett pályára, ezután pedig nem könnyű egyből visszatérni, és rögtön 100%-ot nyújtani."

Federico Chiesa a héten megszerezte első gólját a Zebrák alakulatában, Pirlo pedig elismerte, hogy a szélsőnek némi idejébe telt a Juventusba való beilleszkedés, miután nyáron Torinóba igazolt a Fiorentina gárdájától.

"Sokat kérek Chiesától, de jól teszi a dolgát. Sosem könnyű a Fiorentinából a Juventushoz igazolni, de Federico nagyszerű srác. Időbe telt, míg teljes mértékben alkalmazkodni tudott, de folyamatosan fejlődik, és az eligazolását érő minden kritika ellenére renden van mentálisan is, így sokat jelent nekünk."

A klub tizennyolc éves román hátvédje, Radu Drăgușin először futhatott ki a gyepre a felnőttek között a szerdai meccsen, most pedig Giorgio Chiellini és Merih Demiral hiányában több lehetőséget is kaphat.

"Radu igen erős fizikailag. Nagyon fiatal, ezért technikai téren fejlődnie kell, de erre megvan a lehetősége, hiszen minden nap igazi bajnokokkal dolgozhat együtt.

Szép és hosszú hét áll mögöttünk, a cél pedig az, hogy ez erőt adjon nekünk a holnapi rangadón, amely jelenleg a legfontosabb meccsünk, és szükségünk van rá ahhoz, hogy folytathassuk utunkat a bajnokságban" – összegzett az egykori középpályás.