Pirlo: "Nincs bennem aggodalom"

pirlo_on_ben_juv.pngA Juventus mestere, az utóbbi időben több találgatásra is okot adó Andrea Pirlo a holnapi, Dinamo Kijev elleni torinói mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót az olasz média részvételével, melyen mindenekelőtt kiemelte, hogy nem aggódik a Bianconeri ingadozó formája miatt, és megfogadta, hogy tanulni fog a hibáiból, hogy ezzel érhesse el a szükséges fejlődést, de beszélt az őt érő kritikákról is.

"Szeretem, ha kritizálnak, mert ez azt jelenti, hogy a tevékenységem idegesít valakit. Már sok évvel ezelőtt megszoktam, hogy érnek negatív vélemények is" – kezdte mondanivalóját a Sky Sport Italiának.

"Nem hiszem, hogy erős szavakat mondtam volna a Benevento elleni mérkőzés után. Ha nyerünk, akkor minden rendben van, azonban ha veszítünk, olyan problémák merülnek föl, melyek valójában nem is léteznek" – jelentette ki sok vitát kiváltó szombati nyilatkozatáról a sajtókonferencián. 

"Jobban kell akarnunk a szükséges eredmény elérését, valamint arra is figyelnünk kell, hogy jobban kezeljük az egyes meccsek kulcspillanatait. Arra kell törekednünk, hogy hazahozzuk a pontokat, figyelve arra, hogy mindig kellően összpontosítsunk, még akkor is, ha nálunk van az előny.

Nem gondolnám, hogy túlzottan kemény lettem volna, csak a tényeket hangoztattam. Holnap a legjobb játékosokat szeretnénk pályára küldeni, mert minden egyes találkozó nagy jelentőséggel bír."

A Maestro, annak ellenére, hogy erős együttest szeretne játszatni, megerősítette, hogy az idei szezonban sokat játszó Cuadrado és Danilo pihenőt kaphatnak holnap, mivel most a csapat rotációjára is lehetőség nyílt.

"Fontos mérkőzés lesz a fejlődésünk biztosításának szempontjából. Jól kell teljesítenünk, hogy ennek révén javulhassunk, illetve meg kell szerezni a folytonosságot, melyet mindeddig még nem sikerült elérnünk.

Cuadrado és Danilo pihenhetnek, mivel sok mérkőzésen szerepeltek idén. Egyáltalán nincs bennem aggodalom. Chiellini némi problémát észlelt a bal combjában, holnap fogjuk kiértékelni az állapotát.

Nem tervezem, hogy holnap háromfős támadósorral állunk majd ki. Álvaro Morata játszani fog, míg Paulo Dybala valószínűleg felkészül a hétvégi torinói derbire.

A Benevento elleni összecsapás egy lehetőség volt a győzelemre, de nem zártuk le idejében a meccset, így pedig ők jöttek ki előnyösen az adott helyzetből.

Ez azonban bármikor megtörténhet, viszont természetesen kielemeztük a meccs momentumait, és megpróbálunk tanulni az elkövetett hibákból, hogy ezáltal érhessünk el fejlődést.

Minden egyes meccsen változatlan mentalitással kell futballoznunk, Európában és Olaszországban egyaránt. A jelenleginél valamivel több összhang szükséges a srácok között, de tudom, hogy ennek elérése időbe telik. Tudják, hogy mi a dolguk, és hogy mit szeretnének megvalósítani."

A Zebrák trénere szót ejtett Dejan Kuluševski és Paulo Dybala állapotáról is, mivel az olasz sajtóban tegnap felröppent a hír, hogy a két játékos nincsen tisztában pontosan feladatával, ami abból fakad, hogy a Maestro nem ad számukra taktikai utasításikat, ez pedig meglátszik teljesítményükön is.

"Kuluševski mindig ugyanazon a poszton kapott szerepet. Az összes fiatal játékos, aki a Juventushoz érkezett, ugyanezt az utat járta be, én pedig rendkívül örülök az adottságoknak, melyeket magukkal hoztak.

Dybala gyakran lép mélyebbre, hogy jobban részt vegyen a játékban, és hogy több tér nyíljon előtte. Mindig együtt állapítjuk meg azokat a területeket, melyeket majd le kell fednie a meccsek során.

Kötöttségek nélkül kell futballoznia, és olyan helyzetbe kell juttatnia magát, mellyel könnyedén bekapcsolódhat a támadásokba" – zárta szavait a szakember.