Bernardeschi: "Nincs harag, csak öröm"

48411ec8161f49bdaf62daae3ffbdcef.jpgA Juventus utóbbi időben sokak szerint egyre rosszabbul teljesítő olasz szélsője, Federico Bernardeschi cáfolta azokat a véleményeket, melyek szerint nehéz időket élne át a fekete-fehér alakulatnál, s kijelentette, hogy rendkívül boldog válogatott szereplése miatt. 

A huszonhat éves játékos nemrégiben egy Észtország elleni barátságos mérkőzésen jutott lehetőséghez az olasz nemzeti tizenegynél, a 4-0-ás sikerből pedig góllal vette ki a részét, mely találattal már ő számít a Mancini-éra második legeredményesebb játékosának négy góllal, mindössze eggyel lemaradva Andrea Belotti mögött. 

"Nagyon boldog vagyok a gólom miatt" –mondta Bernardeschi a RAI Sportnak. 

"Az ünneplésem közben kétszer kiáltottam el magam, hogy kifejezzem az örömömet, hiszen ez egy csodálatos pillanat volt számomra. Nem volt bennem semmiféle harag, azt meghagyom másoknak."

A futballistától ennek ellenére megkérdezték, hogy valóban kemény időket él-e át a torinói együttesnél, azonban az olasz játékos egyértelműen ellentmondott ezen híreszteléseknek. 

"Ez attól függ, hogy milyen szemszögből vizsgálod a dolgokat. Néhányan szeretnek mindent túlgondolni, én egyszerűen csak egy teljesen normális időszaknak látom, ami bármikor megtörténhet a futballban. 

Későn kezdtem a szezont, mert negyvenöt napot hiányoztam sérülés miatt, és ez elég sok idő, főleg annak fényében, hogy ezalatt mindenki más edzésben van, csak te nem, s mikor visszatérsz, messze le vagy maradva a többiektől. Csak egy út áll előttem, ez pedig az, hogy gyorsan visszatérjek a munkámhoz, mindent beleadjak, és minél hamarabb ismét formába lendüljek."

Néhány vélemény szerint Bernardeschi a Bianconeri új edzője, Andrea Pirlo miatt nincs formában, mivel kevés játéklehetőséget kap, holott Maurizio Sarri alatt a szezon utolsó részében a mérkőzések nagy részén kezdő volt. 

"Mindig az edző rendelkezésére állok, ott játszom, ahol szeretné. Beszéltem Andrea Pirlóval, ő pedig biztosított arról, hogy hisz bennem. Nyilvánvaló, hogy mikor megváltozik az edzői stáb, új helyzet lép fel, melyhez alkalmazkodni kell, ez pedig értelemszerűen némi időbe telik. 

Felmerült néhány probléma Maurizio Sarri és a Juventus viszonyában. Valószínűleg nem volt képes kifejezni magát előttünk, és mi emiatt nem tudtuk megérteni őt."

Elhangzott az a felvetés is, hogy az olasz szélső sokkal hasznosabb az olasz válogatott, mint az Öreg Hölgy számára. 

"Imádok itt lenni. Úgy gondolom, hogy az edző és munkatársai kivételes munkát végeztek a svédek elleni világbajnoki selejtező óta eltelt időben. Lelkesedéssel és örömmel teli csapatot alkottak, így természetes, hogy az eredmények is érkeznek. Szoros kapcsolatban állok Roberto Mancinivel, mindig nagyon őszinte és egyenes velem, ezért mindig köszönetet mondok neki" –zárta szavait a Fiorentina egykori kiválósága.