Zamparini: "Dybalának el kellene hagynia a Juvét"

zamparini_es_dybala.jpgA Palermo egykori elnöke, Maurizio Zamparini arról beszélt, hogy a szicíliai csapat egykori futballistájának, s a Juventus jelenlegi sztárjának, Paulo Dybalának el kellene hagynia a torinói alakulatot, mivel stílusa jobban passzol a Barcelona vagy a Real Madrid játékrendszeréhez. 

A korábbi klubvezető, aki 2015-ben még az új Lionel Messiként hivatkozott a Bianconeri tízesére, állítása szerint egyáltalán nem érti, hogy a keze alatt nevelkedő csillag miként lehet mindössze a Zebrák kispadján.

Dybala hozzáállása az elmúlt napokban rengeteg olasz újságíró szerint egyáltalán nem volt megfelelő, a Lazio elleni mérkőzésen pedig egyenesen hátráltatta csapatát, mivel az utolsó pillanatokban az ő hibája is hozzájárult a rómaiak egyenlítő találatának megszerzéséhez. 

"Továbbra sincsenek kétségeim vele kapcsolatban. Paulo egy bajnok, de ezzel együtt egy nagyon jó srác is" –jelentette ki Zamparini a Tuttosportnak.

"Nem értem, miért hajlamosak sokan elfelejteni ezt. Az, hogy ő nem kezdő a Serie A-ban, szinte istenkáromlás. Paulónak még három évig követnie kellett volna a tanácsaimat, és elhagynia a Juvét. 

A játéka a kreativitáson alapszik, így jobban megfelel a Barcelona vagy a Real Madrid stílusához, de ő maga mindig azt mondta nekem, hogy jól érzi magát a Juventusnál. 

Most ugyanazt a tanácsot adnám neki, mint korábban. Paulo egy bajnok, nem pedig egy hibás pont. A Juventusnál már ott van Cristiano Ronaldo, és mivel a csapat egy olyan játékossal rendelkezik, mint CR7, azt tanácsolnám Paulónak, hogy máshol próbáljon elsőszámú futballista lenni. 

Annak ellenére, hogy egy ideje már nem hallottunk egymásról, szeretem őt, hiszen nagyon közel állnak hozzám az olyan minőségű játékosok, mint Paulo, Messi, Ronaldo, vagy éppen Ibrahimović" –zárta szavait a sportvezető.