Pirlo: "Tanultunk a Barca elleni meccsből"

pirlo_tapsol.jpgAz FTC vezetőedzőjét, Serhiy Rebrovot követően a Juventus mestere, Andrea Pirlo is nyilatkozott a holnapi találkozó kapcsán, melyben a magyar főváros, illetve a Fradi magasztalása mellett beszélt egyes játékosok állapotáról is. 

"Budapest egy gyönyörű város, korábban már jártam itt, és szép emlékeim vannak róla" –kezdett bele szavaiba a szokásos sajtótájékozatón. 

"Most azért vagyunk itt, hogy futballozzunk, s hogy megnyerjük a meccset. A Barcelona ellen elszenvedett vereség rádöbbentett minket arra, hogy miben kell fejlődnünk, mivel egy bizonyos szint fölött nagy elszántságra és szervezettségre van szükségünk. Talán jó, hogy a szezon elején csaptunk össze a Barcával, mivel jobb formában leszünk, mikor mi látogatunk hozzájuk."

A Ferencváros eddig egy ponttal áll a csoportban, hiszen a katalánok 5-1-es vereséget mértek rájuk, a Dinamo Kijevvel pedig döntetlent játszottak a Groupama Arénában. 

"Tanulmányoztuk a Ferencvárost, jól és karakteresen futballoznak. Nem érdemelték meg, hogy ekkora arányban kapjanak ki a Barcától a legelső meccsükön, míg a Dinamo Kijev ellen jól teljesítettek. 

Rendelkeznek néhány gyors és kellően agresszív játékossal, akik jól passzolnak a szisztémájukhoz, illetve tiszteletet érdemelnek. Minden egyes Bajnokok Ligája-mérkőzés nehéz, itt pedig ugyanúgy három pont a tét, mint a Barcelona ellen."

Mivel a koronavírus elleni intézkedések Magyarországon kevésbé szigorúak Európa többi részéhez képest, 20 ezer szurkoló jelen lehet a stadionban, a hangulat ezáltan minden bizonnyal biztosítva lesz. 

"Ez nagyszerű hír mind a hazai, mind pedig a vendégcsapat számára, hiszen átadja a futballistáknak a meccs nehézségeit, valamint a benne rejlő potenciális kockázatokat, és visszazökkentheti a védőket, ha a figyelmük esetleg elkalandozna."

A Juventus csapatában újra szerepelhet a visszatérő, hétvégén pedig rögtön duplázó Cristiano Ronaldo, azonban a csapat többi részét rotálhatja a mester. Giorgio Chiellini játéka biztosnak tűnik, ellenben a fáradság jeleit mutató Paulo Dybala pihenőt kaphat. 

"A játékrendszerünk változatlan marad, csak a játékosok és jellemzőik fognak eltérni. Weston McKennie a Spezia ellen ugyanazt a szerepet játszotta, mint Aaron Ramsey vagy Dejan Kulusevski az ezt megelőző mérkőzéseken. Úgy éreztem, hogy vasárnap a legjobb opció valamivel meghosszabbítani Juan Cuadrado oldalát, s némi segítséget nyújtani neki, de a futballról alkotott elképzeléseink alapvetően nem módosultak" –szögezte le az egykori középpályás.