Pirlo: "A Juventusnak fel kell áldoznia magát"

pirl.pngA Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo, Cristiano Ronaldo koronavírus-tesztjének eredményére várva fogadta a sajtó képviselőit a Barcelona elleni mérkőzés előtt. Az olasz mester hamar leszögezte, hogy elérhető játékosaitól azt várja, hogy ha kell, feláldozzák magukat a katalánok elleni siker érdekében. 

Pirlo megerősítette, hogy a portugál kiválóság teszteredményeit ma éjjelre várják az Öreg Hölgy háza táján, ám rögtön hozzátette, hogy negatív kimenetel esetén sem biztos, hogy a játékos a kezdő tizenegyben kap helyet. 

"Meg kell várnunk a teszt kiértékelését, amelyről úgy gondolom ma éjjel fogunk hírt kapni. Először lássuk az eredményt, aztán majd meglátjuk hogyan tovább" –kezdte az egykori világbajnok.

"Jelenleg még teljesen nyílt a helyzet, bármi megtörténhet. Reméljük azonban, hogy lesz lehetőségünk nekünk dönteni, még ha nehéz is visszatérni egy játékosnak 15 nap kihagyást követően." 

A tréner megerősítette, hogy a csapatkapitány, Giorgio Chiellini és Matthijs de Ligt még nem áll rendelkezésre, míg Leonardo Bonucci izomproblémából próbál felépülni, hogy pályára léphessen holnap.

"Chiellini nem lesz ott velünk, de Ligt esetében pedig még nem kaptuk meg a zöld utat az orvosoktól, Bonucci dolgozik a felépülésen. Azokra a játékosokra fogunk számítani, akik bevethetők."

"A Barcelona erős csapat, amelyet kivételes bajnokok alkotnak, így nagyszerű teljesítményre lesz szükségünk. A játékosoknak mindenféleképpen fel kell áldozniuk magukat, és egy remek mérkőzést produkálni. Négy védővel fogunk játszani holnap, mivel négy védő áll rendelkezésre, szóval így fogunk kiállni." - folytatta a Maestro.

Andrea Pirlo szerint Paulo Dybala és Álvaro Morata jól játszott a Hellas Verona ellen, és leszögezte azt is, hogy a koronavírusból felépülő amerikai, Weston McKennie nem fog a hátvédsorban szerepelni a holnapi mérkőzésen.

"Mindketten jól játszottak, így kár, hogy végül nem sikerült gólt szerezniük. McKennie már a csapattal edz, de nem gondolom, hogy képes lenne holnap a védelemben játszani."

A Juventus ugyan továbbra is veretlen Pirlo irányítása alatt, azonban az eddigi öt bajnokin csupán kilenc pontot sikerült szereznie az együttesnek. A Bajnokok Ligájában viszont a Bianconeri 2-0 arányú győzelemmel indította szereplését a Dynamo Kijev otthonában. 

"Nem tudom mennyi időt vesz igénybe, de remélem hamarosan visszatérnek a játékosaim. A csapat épülő fázisban van, de nem veszíthetünk pontokat mindenhol."

"Szerencsések vagyunk, ugyanis nagyszerű csapatok és játékosok ellen léphetünk pályára. A holnapi meccs nem lesz döntő, azonban meg szeretnénk mutatni a valós értékünket."

A Barcelona is nyerni tudott az első fordulóban a ferencváros ellen, Pirlo pedig a mérkőzésre előretekintve kiemelte, hogy Lionel Messi továbbra is különleges bánásmódot érdemel.

"Lionel Messi még mindig kiemelkedő, többször is játszottam ellene játékosként, és holnap lesz az első alkalom, hogy edzőként is szembenézhetek vele."

A mérkőzésen sok figyelem hárulhat majd Ansu Fati és Dejan Kuluševski párharcára is, melynek kapcsán Pirlo elmondta, hogy szerinte mindkettejükre páratlan lehetőségek várnak.

"Két játékos hatalmas elvárásokkal, azonban mégis mások. Korunk két legjobb játékosának csapattársai, ezáltal pedig hatalmas lehetőség tárul eléjük, ugyanis mindennap tanulhatnak tőlük" –zárta mondandóját a Zebrák mestere.