Paratici: "Dybala a jövőnk része"

paratici_pre_juve-hellas.jpgAz Öreg Hölgy sportigazgatója, Fabio Paratici a tegnapi mérkőzés előtt adott nyilatkozatot a Sky Sport Italia riporterének a Juventusszal kapcsolatban, ahol elmondta, hogy a klubnál a csatárposzton mindig Álvaro Morata leigazolása számított prioritásnak, illetve a tavalyi igazolásoknak mindössze időre volt szükségük ahhoz, hogy formába lendüljenek. 

A Hellas Verona elleni találkozón ismét kezdőként jutott szerephez a Bianconeri argentin tízese, Paulo Dybala, aki az utóbbi hónapokban szerződéshosszabbítása kapcsán is állandó témát szolgáltatott a csapat ügyeinek terén. 

"Paulo fizikailag már jobb állapotban van, mivel ne felejtsük el, hogy két hónapig izomsérüléssel küszködött, majd Argentínában egy gyomor-bélrendszeri fertőzést is összeszedett. 

Helyénvaló, hogy néhány próbálkozás után lehetősége van ismét a kezdettől fogva játszani. Beszélünk a szerződéshosszabbításról, mindenképpen szeretnénk együtt folytatni, azonban ez egy bonyolult időszak volt, mert a COVID-helyzet miatt két hétre bezártak bennünket a szállodába, és nem engedték, hogy bárkivel is találkozzunk, de ennek ellenére folyamatosan kapcsolatban állunk. Maradni szeretne, és mi is ragaszkodunk hozzá, hiszen a jövőnk része."

A nyár egyik központi témája, a csatárkérdés megoldódott Morata érkezésével, aki egyelőre remek választásnak bizonyult, hiszen mindeddig három érvényes és két, végül elvett gólt szerzett a csapatnak. Bár az átigazolási időszakban több név is szóba került, Paratici szerint Morata végig elsőszámú opciót jelentett, nem csak tartalékként nyúltak hozzá, miután Luis Suárez és Edin Džeko leigazolása lehetetlenné vált. 

"Morata mindig is az A-terv volt számunkra. Az Atlético Madrid nem volt nyitott egy bizonyos típusú üzletre, ezért más játékosok irányába is tettünk lépéseket. Amikor a helyzet megváltozott, bizonyossá vált, hogy helyesen cselekedtünk, mikor nyitva hagytuk az ajtót és kapcsolatban maradtunk, így ott folytathattuk, ahol abbahagytuk. 

Az átigazolási piacon rugalmasnak kell lenni, hiszen mindig különféle lehetőségek vannak terítéken. Álvaro volt az első választásunk, és az a játékos, akinek jellemzői a leginkább megfelelnek a technikai projektünkhöz."

A szakember végezetül szót ejtett Aaron Ramsey és Adrien Rabiot ügyében is, akik a tavalyi idényben néhány hátráltató tényező miatt nem voltak igazán nagy hasznára a csapatnak, de azóta egyre jobb teljesítményt nyújtanak. 

"Ramsey-nek voltak problémái az előző szezonban, mivel a megérkezését követően megsérült, és új klubba, új futballstílusba, új környezetbe, új edzésprogramokba kellett beilleszkednie. 

Adrien Rabiot-nak ugyanezen folyamaton kellett keresztülmennie, de a Serie A-történelem számos más hatalmas sztárjának is időre volt szüksége az alkalmazkodáshoz. Tudomásul veszem, hogy nincs sok türelem, mikor várunk a játékosokra, de előzetesen hónapokig, vagy akár évekig követjük őket, ezért tudjuk milyenek, és hogy szükségük van-e támogatásra bizonyos pontokon" –szögezte le a szakember.