Hírek, érdekességek

20170117juventus-cimer-logo.jpgGiorgio Chiellini sérülése nem komoly. Kezdjük is ezzel a számunkra örömteli hírrel. Az első kiszivárgott híreket követően -miszerint akár egy hónapos kihagyás is várhat rá- , kiderült hogy egyáltalán nem súlyos a Capitano sérülése. Felépülése várhatóan 7-10 napot vesz majd igénybe.

Ronaldo újabb pozitív tesztet produkált. Egybehangzó sajtóértesülések szerint Cristiano Ronaldo mai koronavírus tesztje pozitív eredményt hozott, így igencsak kérdésessé vált a játéka a Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen. Bár a Marca azt írta, hogy ezzel biztossá vált, hogy nem játszhat szerdán, komolyabb sajtó orgánumok ezt azonnal cáfolták. Amennyiben CR7 hétfőn negatív eredményt produkál akkor bevethető lesz a Barca ellen.

Massimiliano Allegrit topcsapatokkal boronálták össze. Az utóbbi időkben többször is szóba hozták vele kapcsolatban a Manchester United együttesét, de a tegnapi PSG elleni idegenben elért győzelem valamelyest stabilizálta  Solskjaer helyzetét. Most újabb pletykák láttak napvilágot, miszerint Thomas Tuchel alatt is inog a kispad és Allegri lehet aki váltja a német szakembert (La Gazetta dello Sport ; le10sport.com). Mindeközben a Quotidiano Sportiva nevű újság határozottan állítja, hogy a Chelsea rajta tartja a szemét a Mister helyzetén, és ha Lampard eredményei nem javulnak akkor váltás történhet a kispadon és az olasz szakember érkezhet.

Marcello Lippi végleg abbahagyta. A Radio Sportivának tett nyilatkozatában Lippi megerősítette, hogy végleg abbahagyta az edzői pályafutását. Nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy talán más szerepkörben még munkát vállaljon, de tavaszig semmilyen formában nem szeretne dolgozni. A 72 éves szakember legutóbb a kínai válogatott szövetségi kapitánya volt, egészen 2019 novemberéig. Három évtizedes edzői karrierje során szinte mindent megnyert. 5 Scudettot, 1 Olasz Kupát, 1 Bajnokok Ligája trófeát és egy világbajnoki címet is szerzett, számos más fantasztikus eredménye mellett.  

A magunk részéről: Köszönünk mindent Marcello Lippi!