Mancini: Mindenkinek joga van a sporthoz!

mancini_ideges.jpgRoberto Mancini élesen bírálta az olasz egészségügyi miniszter Roberto Speranza szavait, aki egy sajtókonferencián szólalt meg. Az elmaradt Juventus-Napoli mérkőzés kapcsán, a helyi ASL egészségügyi hatóság intézkedései miatt kérdezték a minisztert, majd a nézőkre terelődött a szó. Speranza mérgesen válaszolta, hogy energiáikat lényeges kérdésekre kell fordítaniuk.

"Az elsőbbséget az iskolák jelentik, nem a stadionok! Nem kockáztathatunk azért, hogy több ezer embert engedjünk vissza az arénákba"

Erre reagált felháborodottan Mancini, aki egyáltalán nem kertelt:

Nagyon fontos, hogy gondolkozzunk mielőtt megszólalunk. Mindenkinek joga van a sporthoz, ugyanúgy mint az iskolához. Ez a társadalom fontos részét képezi, éppúgy mint a tanulás és a munka.Olaszországban milliók gyakorolják a sport valamilyen formáját. Továbbra is támogatom a stadionok részleges megnyitását, amit Európa számos országában már meg is tettek. Amikor Lengyelországban játszunk, cirka 25000 szurkoló fogad majd minket, és én ennek nagyon örülök. - zárta mondandóját az olasz szövetségi kapitány.