Szerkesztőségi közlemény FRISSÍTVE 2024.07.04.

Kedves Olvasók! Bizonyára feltűnt számotokra, hogy pár napja nincsenek új hírek, és megváltozott az oldal külleme, aminek sajnos komoly oka van. Egy egyszerű, cikkben szereplő kép kapcsán merültek fel szerzői jogi problémák, amire megoldást kell találnunk. Amíg nem történik meg az ügy tisztázása, nem tudjuk folytatni a munkát, viszont amint érkezik bárminemű fejlemény, tájékoztatni fogunk benneteket.

 UPDATE:

Az ígért részletek, tényszerűen és röviden a következők:

1: Egy Németországban alapított cég arra épített üzletet, hogy bárki beregisztrálhat hozzájuk ingyen, és az általa készített képeket betöltheti a rendszerükbe. Ezért olyan szolgáltatást kap a képet beküldő, hogy ez a cég különböző programok használatával a feltöltött képre folyamatosan rákeres az interneten, és találat esetén jelez feléjük. (A cégnek utána néztünk, nem átverés a dolog.)

2: Egy általuk figyelt képet sikeresen azonosítottak oldalunkon, sajnos egyik szerkesztőtárs felhasználta azt, és emiatt 350 eurós büntetést szabtak ki ránk.

3: Levelezés következett a céggel, melynek során a büntetés értékét 200 euróra sikerült mérsékelni.

4: Mese nincs, ezt az összeget be kell, hogy fizessük.

A teljes korrektség érdekében: Ez azért rendesen odavágta kis csapatunkat mind lelkileg, mind pedig idegileg, mivel soha, semmilyen körülmények között nem számítottuk ilyen problémára, mégis belefutottunk. Az oldal további üzemeltetése kérdésessé vált, átbeszéljük a továbbiakat, mert mostanában amúgy is döcögősen mentek a dolgok, ez a történet pedig csak méginkább elbizonytalanított bennünket. Amint döntésre jutunk, közöljük Veletek is.

Köszönettel:

A PannonZebra szerkesztősége