Riccardo Calafiori egyre kapósabb a piacon

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az elmúlt pár nap érdekesebb híreit!

Az elmúlt pár napban a hírek igen szűkösen áramoltak az oldalon, így az értesülések felgyülemlettek. Lássuk kicsit csokorba szedve, transzfer gurunként!

Nicoló Schira értesülései:

  • „A Chelsea megfigyelői jelen voltak Dortmundban, hogy Riccardo Calafiori játékát elemezzék. Maresca szeretné őt a csapatában tudni, azonban a játékos a Juventushoz kíván szerződni ( egy 2029-ig szól ószerződés alapjaiban már készen is áll, 2,2 millió eurós éves fizetéssel). A Bologna 40 milliót kér, mert 50%-a a vételárnak az FC Baselt illeti.”
  • „A Juventus és az AC Milan továbbra is érdeklődik Jakub Kiwior iránt, akit az Európabajnokságon is figyelemmel követnek majd. A lengyel védő a nyáron távozni szeretne Londonból.”
  • „A Pisa csapata aktiválta Tommaso Barbieri kölcsönében szereplő opciót 2,4 millió euró fejében, miközben a Juventus aktiválni fogja a visszavásárlási opciót 3,1 millióért.”
  • „A Juventus figyelemmel követi Alvaro Morata körül kialakult helyzetet.”
  • „Michele Di Gregorio június végén vagy július elején írhatja alá a szerződését a Juventusszal.”

Fabrizio Romano híre:

  • „A Juventus és az Aston Villa közötti tárgyalások a játékoscserék kapcsán a végső fázisába értek. A klubok már az utolsó simításokon dolgoznak. Weston Mckennie már a távozása részleteiről egyeztet a Juventus illetékeseivel, miközben Samuel Iling-Junior már Emery-val tárgyal és várhatóan ő is áldását adja a transzferre… ezt követően pedig le is lehet zárni az ügyletet.”
  • „A Juventus Michele Di Gregorióval kapcsolatos tervei változatlanok, bármi is történjen Szczesny és az Al Nassr között. A megállapodás még nem köttetett meg, a labda az Al Nassr térfelén pattog, miután a hálóőr már beleegyezett az átigazolásba. Michele Di Gregorio 18 millió euró fejében fog érkezni, here we go.”
  • „Egyeztetések zajlottak a Juventus és a Manchester United között Mason Greenwood kapcsán, aki kölcsönbe érkezhet kötelező vásárlási opcióval. Azonban mielőtt bármi történhetne, Matias Soulé és Federico Chiesa közül egyiknek távoznia kell.”

Giovanni Albanese értesülései:

  • „Cristiano Giuntoli kedveli Mason Greenwood játékát, nagyon is. Egy csereügylet Federico Chiesával sem zárható ki.”
  • „Filip Kostic és Moise Kean azon nevek, akik szóba kerülhetnek az Atletico Madrid esestében Alvaro Moratáért cserébe, aki továbbra is lehetséges célpontnak számít a támadósorba. A szerb játékosért akár török licitháború is kialakulhat a Fenerbahce és a Galatasaray között. Egyelőre előbbi vezet Mourinho nyomására, aki már az AS Roma csapatához is vitte volna. A csatár tekintetében van pár érdeklődő a bajnokságon belülről, de egyelőre még csak tapogatózó lépések történtek.”

Gianluca Di Marzio hírei:

  • „Komoly csaták várhatóak Riccardo Calafiori és Teun Koopmeiners megszerzéséért. Az olasz egy igazi kincs a Bologna és a válogatott számára is, a Juventus álláspontja az, hogy sikerülhet más feltételekkel elhozni őt. Azonban ahhoz, hogy érkezhessenek a játékosok, mindenképp el kell adni. Ezek nem egyszerű műveletek, idő kell hozzájuk.”
  • „Nem lesz egy egyszerű menet, de a Juventus erősen nyomul, hogy leigazolhassa Riccadro Calafiorit.”

Romeo Agresti jelentése szerint a Douglas Luiz érkezéséhez szükséges lépések hamarosan megtörténhetnek. Az utóbbi órákban komoly haladás történt az ügyben, a szerződés részletei meghatározásra kerültek, ami nagyjából 4 millió euró + bónuszok bért garantálna.

Fabiana Della Valle (La Gazzetta dello Sport) értesülései szerint Jadon Sancho most januárban is már közel volt a Juventushoz, sőt lényegében minden készen állt egy kölcsönhöz, és a bérének egy részét a Manchester United állta volna. Azonban az utolsó lépésnél az egész ügylet bedőlt, Max Allegrinek köszönhetően, aki szezon közben nem akart formációt váltani. Most, hogy Cristiano Giuntolinál van a kormány, a Juventus szeretne visszatérni a már januárban megállapodottakhoz, még ha ez nem ígérkezik könnyű ügyletnek.