A milánói ügyészség az Inter pénzügyeit vizsgálja

A milánói ügyészség az Inter számláiról szóló leleplezés után gyanúsítottak és bűncselekmény feltételezése nélkül indít aktát.

Marcello Viola ügyész Roberta Amadeo, Pasquale Addesso és Giovanni Polizzi ügyészeket bízta meg a feltáró aktával, a „45-ös mintával”.

A milánói ügyészség tényfeltáró aktát nyitott, egyelőre gyanúsítottak és bűncselekmény-feltevések nélkül, a „Fondazione Jdentità Bianconera” által benyújtott feljelentésből kiindulva, amely néhány jogászon keresztül vitatja az Inter legutóbbi bajnokságban történt bejegyzésével kapcsolatos állítólagos szabálytalanságokat, különösen az „üzletmenet folytonosságával” kapcsolatban, csődbűncselekményeket feltételezve. Az ANSA beszámolója szerint.

A panasz múlt pénteken érkezett a milánói nyomozók asztalára, és Marcello Viola ügyész Roberta Amadeo, Pasquale Addesso és Giovanni Polizzi ügyészekre bízta a "45-ös mintájú” feltáró aktát. A „Jdentità Bianconera” egy 2023 nyarán létrehozott egyesület, amely „a Juventus szurkolók imázsának és becsületének védelmére” jött létre, és az elmúlt hetekben ugyanezt a panaszt a Covisoc-hoz, a FIGC felügyelőbizottságához is benyújtotta.

A panasz alapvetően azt kéri a milánói ügyészségtől, hogy vizsgálja meg, fennállnak-e az üzleti válságtörvénykönyv 38. cikkében előírt feltételek, azaz, hogy a csődbírósághoz fellebbezést nyújtsanak be a „bírósági felszámolás”, azaz a régi csődeljárás megindítása érdekében, a klub fizetésképtelenségi állapotára vonatkozó profilokat és következésképpen a csődhipotézist igazoló régi csődkérelmet.

A Covisoc-hoz is benyújtott panaszban a szurkolói szövetség ügyvédei különösen a Nerazzurri klub bajnokságba való bejegyzéséhez szükséges minimumkövetelmények meglétét támadták, beleértve „az úgynevezett üzleti folytonosságot támogató garanciák nyújtását”.