Rabiot és McKennie több hétre is kieshet

mck_injury.jpgUgyan a Juventus négy nyeretlen meccs után vasárnap ismét győzedelmeskedni tudott a Serie A-ban, a csapat szerelmesei így sem lehetnek nyugodtak, ugyanis a mérkőzés ideje alatt két kulcsfontosságú játékos is sérülést szenvedett, ami akár több hetes kihagyást is eredményezhet számukra. 

Az elmúlt két évadban átlag fölötti formát mutató Adrien Rabiot már a találkozó 28. percében a lecserélés sorsára jutott, ugyanis egy szerencsétlen ütközés következtében jobb lábának hüvelykujja sérülést szenvedett az első ujjpercnél, ami miatt a kérdéses testrész el is mozdult. A futballista később Instagram-oldalán egy képet is megosztott az összecsapást követően elvégzett röntgen eredményéről, ami még laikus szemmel sem enged jóra következtetni. 

A két gólpasszt is kiosztó, s emellett is remekül futballozó Weston McKennie-nek a megmérettetés vége felé, egészen pontosan a 86. percben kellett elhagynia a pályát, mivel Romeo Agresti információi szerint elmozdult a bal válla, az ehhez hasonló rándulásokál pedig a labdarúgók általában több hétre is kidőlnek. 

A La Gazzetta dello Sport ennek fényében arra számít, hogy a francia és az amerikai a következő 2-3 hétben biztosan nem állhat majd Massimiliano Allegri rendelkezésére, ami azt jelenti, hogy a most vasárnapi, Napoli elleni rangadó mellett a március 10-i, Atalanta elleni összecsapáson, majd a március 17-i, Genoával szemben megvívandó találkozón sem láthatjuk őket a gyepen. 

Az alakulat tehát egy rendkívül kényes időszakban veszítette el két fontos alapemberét, a középpályások közül pedig így már csak Carlos Alcaraz, Fabio Miretti, Manuel Locatelli, Hans Nicolussi-Caviglia, továbbá Joseph Nonge Boende érhető el, ami miatt a szakmai stáb minden bizonnyal kénytelen lesz formációt váltani, vagy más játékosokat, például Andrea Cambiasót szerepeltetni a kérdéses posztokon.