Spalletti, Tudor, és Conceição a főbb jelöltek

spalletti_tudor.jpgA tegnapi nap folyamán a szokott módon újabb hírek láttak napvilágot a torinói edzőkérdéssel kapcsolatban, melynek keretében a különböző források szót ejtettek Massimiliano Allegri lehetséges távozásáról, valamint az esetleges utódjelöltekről is, mely téren a vezetőség mostani és leendő tagjainak némiképp más elképzelései vannak az egyes szakértők és portálok szerint. 

A megbízható újságírók között számon tartott Alfredo Pedullà arról értekezett, hogy a Juventus továbbra is arra vár, hogy a Napoli elengedje a klubhoz Cristiano Giuntolit, akinek érkezése beindíthatná az edzőváltás folyamatát Torinóban. Bár a szakember szerint az újdonsült sportigazgató sosem kérné nyíltan Allegri menesztését feletteseitől, könnyen lehet, hogy megjegyezné, hogy terveinek megvalósításához más szakvezetőkre lenne szükség a kispadon. 

Pedullà szerint Giuntoli legnagyobb álma továbbra is az lenne, hogy Luciano Spallettit a Bianconerihez hozza, miután az elmúlt hónapokban kiváló kapcsolatot épített ki a mesterrel, ugyanakkor egyelőre maga sem tudott megszabadulni Aurelio De Laurentiis béklyóitól, ami Romeo Agresti és Pedullà tudomása alapján többek között azért is alakulhatott így, mert a Partenopei elnökének jelenleg még más prioritásai vannak, melyek között megtalálható Spalletti utódjának kinevezése is. 

Agresti szerint General Max maradására egyébként egyre romlanak az esélyek, ami összefüggésben állhat John Elkann néhány nappal ezelőtti kijelentéseivel is, Giuntoli és a vezetőség többi tagja pedig egy olyan trénert hozna a helyére, aki kellő tapasztalattal rendelkezik a Serie A-ban. Bár a sportigazgató nagy valószínűséggel Spallettit látná legszívesebben a csapat új mestereként, az illetékesek között egyelőre Igor Tudor és Thiago Motta neve merült fel komolyabban, miközben némileg meglepő módon a Porto mestere, Sérgio Conceição is szóba kerülhetett. 

Miközben Agresti úgy tudja, hogy Giuntoli kétségkívül az első helyen áll a sportigazgatói posztra kiszemelt nevek között, hiszen az Öreg Hölgy már konkrét megállapodást is kötött vele, a fenti vezetőedzők tekintetében a SportItalia osztott meg friss híreket, ugyanis a lap szerint Igor Tudor a szezon végén jó eséllyel távozik az Olympique Marseille kötelékéből, ami állítólag a tréner saját döntése lenne, míg a Corriere Torino szerint a Juventus informális módon már fel is vette a kapcsolatot a horvát szakemberrel.