Beharangozó – a Lecce elleni meccs

lecce_cimer.pngA zord április után jönnie kell a májusi kikeletnek, nem maradt más módja, hogy legalább a minimális céljait elérje a csapat. Ehhez viszont hazai pályán mindenképpen le kell győzni a Lecce alakulatát, már csak azért is, mert a két következő mérkőzést az Atalanta és a Sevilla ellen kell majd megvívnia a Zebráknak. Az Allianz Stadium lesz a helyszín, a kezdés 18 óra, a tévében a SPORT1 tűzi műsorra, a játékvezető Francesco Fourneau lesz. 

A spori Rómában született és él, 38 éves, debütálása az élvonalban 2017-ben volt egy Benevento-Chievo mérkőzésen, amit a hazaiak nyertek 1:0-ra. Az elitben 34 esetben vezetett, 175 sárga, 6 piros és 12 büntető a mérlege. A vendégeknek 8 esetben dirigált, de csak egyszer az élvonalban, az Udinese vendégeként értek el 1:1-et az idei szezonban, de a teljes mérlegük 5-1-2. A torinóiaknak 5 esetben vezényelt, s egy Crotone elleni 1:1-től eltekintve az összes meccs fekete-fehér győzelemmel zárult. Ezen a párosításon még sosem vett részt. 

A pugliai egylet a 16. a táblázaton 31 egységgel, legutóbbi 5 meccsükön 3 vereség mellett egyszer győztek és egyszer ikszeltek. Keretük értéke 94 millió euró, legtöbbre taksált játékosuk a 12 milliót érő dán védekező középpályás, Morten Hjulmand, akit több forrás szerint egyébként a Juve is figyel. Hét válogatott játékosuk van, átlagéletkoruk pedig kereket 25 év. 

A két csapat örökmérlege 21-8-4 a Bianconeri javára, a párharc gólkirálya Alessandro Del Piero 7 találattal. A vendégek győzelmeiket 1989-ben, 1999-ben, 2004-ben és 2011-ben aratták, hazai környezetben háromszor is 2:0-ra legyőzve a sokszoros bajnokcsapatot, de 2004-ben Torinóban diadalmaskodtak 3:4 arányban. David Trezeguet korai góljára 30 perc alatt négyszer válaszoltak, amit a hazai együttes már nem tudott kiegyenlíteni. Ezzel szemben az Öreg Hölgy többször is tudott 4 vagy 5 gólt lőve diadalmaskodni. A szezon első mérkőzésén az olasz rekordbajnok 0:1 arányban győzte le mai riválisát, Nicolò Fagioli első torinói góljának köszönhetően. 

A két szakvezető közül az Öreg Hölgy edzője tud felmutatni több meccset az ellenfél ellen, 7 kísérletből 5-1-1 a mérleg, a vereség a Cagliari, a döntetlent a Milan padján érte, a Juventus mestereként csak a fent említett, őszi 0:1 alkalmával mutathatta meg a tudását. A Milan trénereként aratott egy 4:0-ás győzelmet is. 

A látogatók mestere az 59 éves Marco Baroni, aki edzői karrierjét 2003-ban a Carrarese csapatánál kezdte. A mester megbízása ennek az idénynek a végéig szól, tavaly vette át az irányítást, s terve idén sem lehet merészebb, minthogy az élvonalban tartsa a csapatát.  4-3-3-as támadó felfogásban szereti pályára parancsolni övéit. Van torinói kötődése is, hiszen az U19-es csapatot vezette 2011 és 2013 között. Az olasz rekordbajnok és Massimiliano Allegri ellen is csupán két fellépése van, még a Frosinone szakvezetőjeként 2019-ből: egy 3:0-ás vereség, illetve az őszi 0:1. 

A sérültek között már említeni sem érdemes Kaio Jorge-ot, rajta kívül csak Moise Kean maródi, a másik csapatból Gabriel Strefezza, Kastriot Dermaku, Giuseppe Pezzella és Marin Pongračić nem bevethető. 

Gianluca Di Marzio szerint a Juventus kezdője az alábbi lehet: 

(4-3-3): Szczęsny; De Sciglio, Rugani, Gatti, Danilo; Fagioli, Paredes, Miretti; Di María, Vlahović, Iling-Junior.