Drăgușin ügynöke: "Radu egy nap visszatérhet"

radu_dragusin_genoa.jpgA Cambiaso-üzlet részeként a Juventus kötelékéből nemrég kölcsönben, bizonyos feltételek esetén kötelezővé váló vételi opcióval a Serie B-be kieső Genoa együtteséhez igazoló Radu Drăgușin ügynöke, Florin Manea a minap exkluzív interjút adott a TuttoJuve stábjának, melyben hosszabban értekezett a román védő átigazolással kapcsolatos döntésének hátteréről, a fiatal ambícióiról, valamint arról, hogy képviseltje egy napon még akár vissza is térhet majd az Öreg Hölgyhöz, immár egyértelmű alapemberként. Az alábbiakban ezen szavak magyar fordítását tesszük közzé. 

Rendkívül sokáig tartott, amíg Drăgușin meghozta a jövőjével kapcsolatos döntést, s mire végül elfogadta a Genoa ajánlatát. Mi tartott ennyi ideig, s mi vette rá végül Radut arra, hogy igent mondjon a lehetőségre? 

"Az átigazolási saga egy kissé valóban hosszadalmasra sikeredett, ám Radu összességében véve boldog, hogy Genoában kötött ki, s véleményem szerint ez a legfontosabb. Ügyfelem július 6-án tért vissza szabadságáról, s rengeteget gondolkodott azon, hogy elhagyja-e a Juventust, mivel örökké hálás lesz annak a klubnak, ahol felnőhetett, emellett pedig sosem titkolta, hogy egy napon szeretné az első csapat szerelését viselni. Ami végül meggyőzte őt, az egyértelműen a Rossoblù által felvázolt ambiciózus projekt volt, s mivel a kezdeti benyomás pozitívnak bizonyult, minden további fejlemény jött magától."

A Genoa a legnagyobb múltra visszatekintő olasz klubok egyike, mely többször nyert egyebek mellett bajnoki címet is. 

"Johannes Spors technikai igazgató a kezdetektől fogva nagy érdeklődést mutatott Radu iránt, melyet az is alátámaszt, hogy két éve minden átigazolási ablakban szerette volna megszerezni őt, eddig azonban türelmesen várt a megfelelő alkalomra. Úgy vélem, hogy nem mindenkinek járna ilyen kitüntetett figyelem egy ekkora klubnál, hiszen az egyes alakulatok csak azokkal a játékosokkal foglalkoznak ennyit, akikben felfedeznek valami különleges tulajdonságot."

Térjünk kicsit vissza a Juventushoz. Mennyire sajnálja Radu, hogy nem tudta valóra váltani álmát? Zavarja, hogy nem tudott az első csapat alapemberévé válni, vagy legalább megkapni az erre szolgáló lehetőséget? 

"Nagyon sajnálja, hiszen a Juventus a szívéhez legközelebb álló együttes, s biztos vagyok benne, hogy sosem fogja elfelejteni, hogy a klub annak idején mennyi mindent tett érte. A labdarúgásban azonban soha nem mondhatjuk, hogy soha, ennek alapján pedig azt sem zárnám ki, hogy Radu egy nap majd visszatérhet Torinóba."

Ez mit jelent pontosan? 

"Radu még csupán húsz esztendős, azaz rendkívül fiatal, emiatt pedig lehet, hogy a felek nem mondtak véglegesen búcsút egymásnak. Az életben mindig van alkalom és lehetőség a visszatérésre."

A Genoán kívül más klubok is érdeklődtek a védő iránt? 

"Igen, egyebek mellett például egy olyan klub is érdeklődést mutatott Radu iránt, melynek az európai kupasorozatokban is lenne módja játszani, azonban a szándékunk a kezdetektől fogva az volt, hogy Olaszországban, azaz Európa egyik legjobb államában maradjunk. A Genoa az olasz futball történelmi alakulata, mely megérdemli, hogy azonnal visszatérjen a Serie A mezőnyébe. A klubvezetés részéről egyértelmű szándék mutatkozik ennek megtételére, s én hiszem, hogy sikerrel is fognak járni."

Hogyan fogják fogadni Radut a Genoa szurkolói? A drukkerek minden bizonnyal nem felejtették el, hogy a játékos tavaly még a Sampdoria kötelékébe tartozott, igaz, csak néhány hónap erejéig. 

"Képviseltem számára mindig is nagyon fontos volt a szurkolókkal való jó kapcsolat. Tavaly hét mérkőzésen lépett pályára a Samp szerelésében, s természetesen mindent beleadott a kék-fehér mezért, azonban innentől fogva egyedül csak a Genoára fog gondolni. Radu minden erejével arra törekszik majd, hogy visszajuttassa a Grifonit az élvonalba, ezen felül azonban nincsen semmiféle elvárása, pusztán annyi, hogy a szurkolók elfogadják és kedveljék őt, emiatt pedig magától értetődő módon be is akarja majd bizonyítani, hogy méltó a drukkerek szeretetére" – összegzett Manea.