Bonucci: "A Juve megérdemli a BL-negyeddöntőt"

bonucci_best_defender.jpgA Juventus veterán olasz labdarúgója, Leonardo Bonucci a tegnapi nap folyamán elnyerte a Dubaiban megrendezett Globe Soccer Awards díjátadógála egyik legfontosabb elismerését, melynek keretein belül őt jelölték a 2021-es esztendő legjobb védőjének, melyet megelőzően a futballista rövidebb nyilatkozatot adott az olasz sportmédia számára, szót ejtve többek között az olasz válogatott Európa-bajnoki sikeréről, az Azzurri előtt álló további kihívásokról, valamint a Juventus Bajnokok Ligájában elérendő alapvető céljáról is. 

"Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy rendkívül sűrű január vár a Juventusra a Serie A-ban, ezt követően pedig a Bajnokok Ligája februárban és márciusban megrendezendő nyolcaddöntőjében is helyt kell majd állnunk, ami szintén nem fog egyszerű feladatnak bizonyulni.

Véleményem szerint az Öreg Hölgy megérdemli, hogy bekerüljünk Európa nyolc legjobb együttese közé, emiatt pedig mindent meg kell majd tennünk a továbbjutás érdekében. Ez utóbbi cél kieszközlésének szükségessége természetesen az olasz válogatottban való szerepvállalásomra is vonatkozik, ekképp tehát mindenképpen sikerrel kell vennünk a márciusi pótselejtezőket, hogy kijussunk a jövő évi világbajnokságra" – fogalmazott a Sky Sport Italia számára. 

"A 2021-es esztendő legszebb pillanata kétségkívül a Wembley-ben megvívott, győztes Európa-bajnoki döntő volt számomra, mely összecsapás megnyerése által mi magunk is felérhettünk nagy példaképeinkhez, melynek alapján az olasz futball legendáivá válhattunk, emellett pedig arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy diadalunkkal egy egész nemzetet tettünk boldoggá.

Ez önmagában természetesen felejthetetlen eseménysorozatot jelentett és jelent számukra, ugyanakkor ezzel együtt tudnunk kell, hogy nem szabad a múltban élnünk, s mihamarabb ki kell javítanunk a nyár után elkövetett hibáinkat, hogy ismételten egy szebb jövőnek nézhessünk elébe. 

Megítélésem szerint jelölésemet nagyrészt az általam nagyszerű mutatókkal lehozott Európa-bajnokságnak köszönhetem, amit többek között az is alátámaszt, hogy a torna fináléjában engem választottak meg a meccs emberének.

A kontinensviadal időszaka életem egyik legintenzívebb másfél hónapja volt, azonban személy szerint mindvégig hittem benne, hogy válogatottunk elérheti a végső győzelmet, s minden tőlem telhetőt beleadtam annak érdekében, hogy ez így is legyen. Teljesen egyértelmű, hogy csapattársaimmal egyetemben egy történelmi léptékkel mérhető tettet hajtottam végre az adott hetek során" – összegzett Bonucci. 

A most harmincnégy esztendős futballistát, aki karrierje első jelentősebb, nemzetközileg kiosztandó egyéni trófeáját szerezte a Globe Soccer Awards legjobb védőnek járó díjának elhódításával, 2024-ig köti szerződés a Juventus alakulatához, melynek szerelésében a jelenlegi idényben minden sorozatot figyelembe véve 21 összecsapáson futott ki a gyepre, melyeken három sikerrel értékesített büntetővel segítette alakulatát, miközben nyolc ízben volt képes lehozni kapott gól nélkül egy-egy találkozót.