FRISSÍTVE – Bonucci: "Allegri csak viccelődött a karszalaggal"

bonucci_in_viterbo.jpgA Juventus friss Európa-bajnok futballistája, Leonardo Bonucci a minap szülővárosába, Viterbóba látogatott, ahol a település elöljárói a kontinensviadalon aratott győzelem elismeréseként egy gigantikus falfestménnyel ajándékozták meg a veterán középhátvédet, aki egy rövid sajtótájékoztatót követően a jelen pillanatban a Serie C-ben vitézkedő helyi alakulat stadionjában is tiszteletét tette. 

Az eseményen magától értetődő módon számos olasz médium jelent meg, akik az aktuális történések mellett természetesen a Juventusszal kapcsolatos fontosabb témákról, mindenekelőtt Max Allegri csapatkapitányságot illetően elhangzott szavairól is kérdezték Bonuccit, mivel mint ismert, a mester, visszatérését követően szinte azonnal leszögezte, hogy ha a harmincnégy esztendős futballista viselni szeretné a karszalagot, azt egy sarki árusnál kell majd megvásárolnia. 

"A mai nap rendkívüli érzelmeket ébresztett bennem, s bizonyos tekintetben izgatottabbnak is éreztem magam, mint mikor több tízezer ember előtt kell kifutnom a futballpályára. Az elmúlt órákban igen nagy megtiszteltetésben volt részem, mely számos szempontból túlmutat a labdarúgáson, hiszen szülővárosom, Viterbo mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben, s boldog vagyok, hogy pályafutásom egyik legnagyobb sikerét e település lakosságával is megünnepelhettem" – fogalmazott a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Hogy mit gondolok Max Allegri csapatkapitányi hierarchiával kapcsolatos szavairól? A Juve mestere meglehetősen jó humort tudhat magáénak, ebből kifolyólag gyakran viccelődik mind a játékosok, mind pedig a sajtó előtt, én pedig általában csak nevetek ezen megnyilvánulásokon. Attól függetlenül, hogy magaménak tudhatom-e a karszalagot, vagy sem, pontosan tisztában vagyok vele, hogy mit kell tennem az öltözőben, valamint a pályán, a felesleges fecsegés és hangulatkeltés pedig csupán eltereli a figyelmet a legfontosabb dolgokról. 

Mesterünk teljes mértékben feltöltődve tért vissza az Öreg Hölgyhöz, s remek mentalitást sugároz magából, mely csak még eltökéltebbé tesz bennünket. A Juventus futballistái egytől-egyig tudják, hogy a következő idényben vissza kell szereznünk azt, amitől megfosztottak bennünket, s úgy hiszem, hogy készen is állunk e feladat végrehajtására, mivel alapvetően minden létfontosságú feltétel adott számunkra ahhoz, hogy remek szezont produkáljunk."

Bonucci ennek kapcsán kitért a Scudettóért folyó harc legnagyobb ellenfeleire, illetve a bajnoki címvédőnek számító Internél végbemenő, nagy horderejű változásokra is, utalva Romelu Lukaku Nerazzurritól, s Lionel Messi Barcelonától való távozására is.

"Legfőbb ellenfelünk továbbra is az Inter, az elmúlt idény végeredménye miatt pedig egyértelmű, hogy elsődlegesen a Nerazzurri legyőzésére kell törekednünk, ugyanakkor hiba lenne azt gondolni, hogy rajtunk kettőnkön kívül nincs élet az olasz futballban, mivel az AC Milan, az AS Roma, valamint az SS Lazio könnyűszerrel beleszólhat versenyfutásunkba. A bajnoki cím sorsát a legapróbb részletek döntik el, ez mindig is így volt, s ezután sem fog változni. 

Az idei mercato különösen érdekes átigazolásokat eredményezett, mivel számos nagyszerű labdarúgó talált magának úgy együttest, ebből pedig egyenesen következik, hogy a klubok között fennálló erősorrend alapvető változásokon ment keresztül. A Juventus arra törekszik, hogy megtartsa legjobb játékosait a biztos siker érdekében, mivel mindenképpen szeretnénk visszahódítani a Scudettót, ezzel párhuzamosan pedig minél tovább kívánunk jutni a Bajnokok Ligájában is. Kijelenthetem, hogy e téren nagy segítségünkre lesz Cristiano Ronaldo, aki egészen biztosan velünk fog maradni, hogy szerepet vállaljon a közös diadalokból, illetve a közös trófeák megszerzéséből" – összegzett a középhátvéd. 

FRISSÍTÉS: Mint utóbb kiderült, a Sky Sport Italiának adott nyilatkozatot követően Bonucci a La Gazzetta dello Sport munkatársának is beszélt a fent említett témákról, melyeket kívül egyebek mellett szóba hozta Miralem Pjanićot, valamint a Barcelona elleni, 3-0-ás vereséggel végződő felkészülési mérkőzés tanulásait is. Az alábbiakban ezen kiegészítéseket olvashatjátok. 

"Véleményem szerint a nyári felkészülési időszakban egyáltalán nem jelentenek kuriózumot az olyan vereségek, mint amilyet a Barcelona elleni felkészülési meccsünkön kellett elszenvednünk. Keretünk egésze az eddigiekben mindössze öt napot tölthetett együtt, míg a katalánok már számos alkalommal mérhették össze tudásukat más együttesekkel az elmúlt hetekben, ebből kifolyólag pedig természetes, hogy vasárnap este jobban futballoztak, mint mi. Kapott góljaink ezzel együtt is elkerülhető szituációkból születtek, s egészen biztos, hogy a jövőben sokat kell dolgozunk hiányosságaink kiküszöbölésén, azonban ennek ellenére meggyőződésem, hogy az Allegri mester által említett augusztus 22-i dátumra mind mentális, mind pedig erőnléti tekintetben készen állunk majd.

Őszintén szólva a Blaugranatával kapcsolatban nem is a hétvégén látottak leptek meg a legjobban, ugyanis Lionel Messi távozása véleményem szerint egy emberként taglózta le a labdarúgás világát, kiváltképp azért, mert a nyár folyamán úgy tűnt, hogy a klub legnagyobb klasszisa folytathatja közös útját a Barcelonával, ám végül mégis távoznia kellett néhány különös szabály miatt, melyeket sajnálatos módon mindenkinek kötelessége tiszteletben tartani. Az elmúlt hetekben más jelentős futballistákat is láttunk új szerelést ölteni, s attól függetlenül, hogy az ehhez hasonló történések fájdalmasan érintik sportágunk romantikusait, mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy ma már más dinamikák vezénylik a labdarúgást, mint néhány évtizeddel ezelőtt. 

Amennyiben Messi a Paris Saint-Germain csapatához szerződik, a franciák valóban megalkotják a történelem egyik legjelentősebb álomcsapatát, ugyanakkor keretük már most is számos kiváló játékost tartalmaz. Ennek ellenére úgy tartom, hogy attól, hogy a világ legnagyobb sztárjai együttesedben szerepelnek, nem következik egyenesen, hogy innentől kezdve minden egyes létező trófeát te emelhetsz majd a magasba, s pusztán abból kifolyólag, hogy Lionel valószínűleg a PSG labdarúgója lesz, nem eldöntött kérdés, hogy a következő szezonban a franciák hódítják majd el a Bajnokok Ligája serlegét, ugyanis a hozzájuk hasonló bajnokokból szinte mindig nehéz feladatot jelent valóban egységes, összetartó gárdát kovácsolni. Mint mindig, a Juventusnak most is hinnie kell a diadal lehetőségében, sőt mi több, célul kell kitűznie az egyik legnagyobb presztízsértékkel bíró nemzetközi trófea megszerzését. Mikor a Bianconeri futballistája vagy, egyedül azt tarthatod a szemed előtt, hogy lehetőség szerint minden egyes versenysorozatban eredményesen szerepelj, s nem titkolom, hogy személyes szempontból is azt tartom egyik legfőbb vágyamnak, hogy az olasz válogatottal megkezdett európai győzelmi sorozatot jövőre klubszinten is folytathassam. 

Hogy van-e bármiféle tudomásom Pjanić helyzetéről? A Barcelona elleni találkozót megelőzően nem két egykori csapattársként, hanem két jó barátként üdvözöltük egymást Miralemmel, s egy szó sem esett közöttünk az átigazolási piacot illető kérdésekről. Mire nagyszerű játékos, ha pedig visszatérne közénk, minden bizonnyal ismételten képes lenne hozzáadott értéket jelenteni alakulatunk számára, úgy a pályán, mint azon kívül. 

Hogy mit gondolok az ellenem irányuló korábbi, valamint mostani kritikákról? Tisztában vagyok vele, hogy a múltban, illetve jelen pillanatban is sokan gondolkodnak rólam negatívan amiatt, hogy 2017 nyarán elhagytam a Juventust, s a Milanhoz igazoltam, azonban mindezt anélkül teszik, hogy tudnák, hogy milyen események vezettek ezen döntés meghozataláig, majd egy évvel későbbi visszatérésemig. Az emberek hajlamosak elhamarkodottan ítélni, azonban én továbbra is igyekszem csak és kizárólag magamra összpontosítani, annak érdekében, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek együttesemért, ehhez pedig nincs szükségem a csapatkapitányi karszalagra sem" – összegzett a védő.