Paratici: "Az eredmények a legfontosabbak"

paratici_bayern.jpgA Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici az Öreg Hölgy és az AC Milan tegnap esti összecsapását megelőzően megtette ilyenkor szokásos értékelését az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett szót ejtett John Elkann látogatásának okairól, illetve a Gianluigi Donnarumma megszerzése érdekében szőtt esetleges tervekről is, mindemellett pedig természetesen nem mehetett el szó nélkül a saját jövőjét firtató kérdések mellett sem. 

Mint ismert, a szakember 2011-ben éppen a mai ellenfelek találkozóján követhette elsőként az eseményeket a Bianconeri alkalmazottjaként, ebből kifolyólag pedig felmerült a kérdés, hogy a Milan elleni megmérettetés az események tíz esztendős együtt jár-e valamiféle különleges érzéssel számára. 

"Tíz év az életben is rengeteg időnek számít, a futball állandóan változó világában pedig végeláthatatlan örökkévalóságnak tűnik. A mai összecsapás minden tekintetben hatalmas jelentőséggel bír együttesünk számára, hiszen a bajnokságból már csak három összecsapás van hátra, melyek a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek elérésének szempontjából kiemelt fontosságot élveznek. Ugyanakkor nem szaladhatunk ennyire előre, hiszen jelen pillanatban a közvetlen feladatunkra, azaz a Milan legyőzésére kell összpontosítanunk, melyet véleményünk szerint el is érhetünk a megfelelő mentalitással" – jelentette ki a 0-3-ra végződő találkozót megelőzően a Sky Sport Italia kérdésére. 

Vajon mekkora jelentőséggel bír az Exor fejének, John Elkannak ismételt torinói látogatása? 

"Mindig rendkívül nagy örömmel tölt el bennünket, ha John Elkann tiszteletét teszi alakulatunknál, ugyanis a világon mindenki tudja, hogy az elnök úrnak mekkora jelentősége van az üzleti életben, s nem kizárólag Olaszországban, hanem a teljes nemzetközi porondon is. Mérhetetlenül boldogok vagyunk, hogy egy ilyen fontos személyiséget tudhatunk magunk mellett, ez pedig a jövőben sem fog változni."

Az Öreg Hölgy egyik legfőbb nyári kiszemeltje egybehangzó sajtóértesülések szerint éppen a Diavoli hálóőre, Gianluigi Donnarumma, aki mindeddig nem hosszabbította meg szerződését a piros-feketékkel, ugyanakkor Paratici szerint a Bianconerinek jelen pillanatban nem elsősorban más klubok futballistáira kellene koncentrálnia. 

"Az egyes átigazolási időszakok mindig hatalmas izgalmakat tartogatnak, ennek folytán jelen pillanatban a sajtó számos labdarúgó nevét emlegeti velünk kapcsolatban, így ezt illetően nem pusztán Donnarummával boronáltak össze bennünket. Egy magamfajta szakembernek a mercato a teljes szezonban folyamatban van, s nem kizárólag a nyári hónapok során kell foglalkoznom átigazolási hírekkel. Minden egyes nap újabb és újabb pletykák bukkannak fel a médiában, melyeknek java része semmilyen szempontból nem számít hitelesnek, így magától értetődő, hogy az egyes lapok és újságírók rengeteg játékos nevét dobják be a kalapba, ugyanakkor Gigio jelen pillanatban is a Milan futballistája, nekünk pedig nem más alakulatok keretét, hanem saját gárdánkat kell górcső alá vennünk."

A sportigazgatót ezt követően arról kérdezték, hogy a Zebrák klubjánál miként zajlik a döntéshozatal folyamata, azaz ki határoz a csapat vezetőedzőjének, valamint a leigazolandó játékosoknak kilétéről, a szakember pedig elmondta, hogy ő maga mindig is az ehhez hasonló kérdésekről döntő szűk kör tagjának tudhatta magát. 

"Szerencsésnek érzem magam, mivel itt, a Juventusnál minden egyes alkalommal egy szakértőből álló kör hozhatta meg az efféle határozatokat, mely társaságot Agnelli elnök úr, Pavel, Federico Cherubini, illetve jómagam alkotjuk, s természetesen e bizottság tagjának számított Beppe Marotta is, mielőtt az Interhez szerződött volna. Kijelenthetem, hogy az átigazolásokat illetően minden esetben kollektíven mérlegeltük az adott szituációt, s ezen alkalmakkor mindig teljes egyetértésben léptünk ki a tárgyalóterem ajtaján, ez pedig nyilvánvalóan egyik fő letéteményese, s előidézője volt a Bianconeri utóbbi évtizedben aratott sikereinek is. 

Jelen pillanatban nem tudnám megmondani, hogy mit tartogat számomra a jövő, ugyanis egyelőre mindannyian a szezon hátralévő összecsapásaira koncentrálunk, hiszen a BL-szereplést mindenképpen be kell biztosítanunk az elkövetkezendő hetek során. Az elmúlt napokban minden egyes labdarúgónkkal külön diskurzust folytattunk, melyben arra kértük őket, hogy csak és kizárólag a játékra fókuszáljanak, s ennek révén természetes, hogy a vezetőség is ezt követeli meg saját magától. A hátam mögött lévő tizenegy esztendőben több alkalommal is rendelkeztem kifutó szerződéssel az idény vége előtt egy hónappal, ugyanakkor ezen helyzeteket mindig sikerült megoldanunk, s egyetlen alkalommal sem maradt előttük levegőben lógó probléma, ahogy meggyőződésem szerint most sem támadnak majd gondjaink szerződésemmel kapcsolatban. 

A fentiekből kifolyólag magától értetődő, hogy amint eljön az ideje, az elnök úrral beszélgetni fogunk a jövőmet övező kérdésekről, azonban egyelőre minden tekintetben az előttünk álló meccsekre összpontosítunk, ekképp pedig mindeddig nem is törődhettünk részletekbe menően a folytatással" – összegzett Paratici.