De Sciglio: "A Lyon hitt bennem"

de_sciglio_lyon_belived_in_me.jpgA Juventus huszonhat éves olasz válogatott jobb oldali védője, Mattia De Sciglio elárulta, hogy bár eredetileg nem kívánta elhagyni a Bianconerit, miért választotta később mégis a távozás lehetőségét. A jelenleg is sérüléssel bajlódó, így a szezonban mindezidáig mindössze két mérkőzésen pályára lépő De Sciglio a 2020/21-es idényt az Olympique Lyonnais együttesénél tölti, sima, egy éves kölcsönben. 

A futballista elmondása szerint a Ligue 1-ben szereplő alakulat hitt képességeiben, végső soron pedig emiatt határozott a váltás mellett. 

"Úgy döntöttem, hogy a Lyon csapatához igazolok, mert hittek bennem, és megmutatták, hogy nagyon szeretnének leigazolni" –jelentette ki a francia klub hivatalos oldalának adott nyilatkozatában. 

"A belém fektetett bizalom ekképp arra késztetett, hogy gondolkodás nélkül fogadjam el a kölcsönszerződést. Úgy véltem, eljött az ideje annak, hogy kipróbáljam magam Olaszországon kívül is. 

Itt szeretném meglelni azt a következetességet, melyet az előző szezonban nem élvezhettem, és ezért vissza szeretnék térni a pályára. Mindent megteszek, hogy segítsek a Lyonnak az ebben a szezonban kitűzött céljaik elérésében, és remélem, hogy részt vehetek a 2021-es Európa-bajnokságon is. 

Jelenleg nem tudom, hogy mit tartogat számomra a jövő, mivel az idény végeztével akár itt is maradhatok Lyonban, vagy visszatérhetek Olaszországba, azonban ezekről egyelőre fogalmam sincs" –mondta a Juventust 2017 és 2020 között szolgáló, ezen idő alatt pedig minden sorozatot figyelembe véve 62 mérkőzésen szerephez jutó labdarúgó.