Morata: "Néha nem értem a VAR döntéseit"

morata_var.jpegA Juventus kiváló formában lévő kilencese, a legutóbb karrierjéről nyilatkozó Álvaro Morata ezúttal is az El Partizado de COPE-nak adott interjút, melyben szezonbeli egyik legnagyobb problémájáról, a leshelyzetekről, s az emiatt elvett góljairól ejtett szót. 

A spanyol válogatott keretébe ismét meghívót kapó támadó arról beszélt a műsornak, hogy rendkívül frusztrálják az ilyen okok miatt elvett találatai, a mélypontot ennek kapcsán pedig a Barcelona elleni, hazai Bajnokok Ligája-találkozó jelentette, melyen három gólt lőtt, azonban a VAR mindegyiket érvénytelenítette. 

"Most már tizenhárom találatomat vették el les miatt egyetlen naptári évben" –bosszankodott a támadó. 

"Lehet, ha valamivel kisebb lábam lenne, akkor számomra kedvezőbb ítéletek születtek volna. A Bajnokok Ligájában a vállaim 40 cm-rel maradtak Lenglet mögött, egy másik alkalommal pedig azért vették el a találatomat, mert a könyököm nem volt egy vonalban az ellenfél védőjével.

Nem értem, hogy a VAR miért ennek alapján hozta meg a döntést, hiszen csak akkor kellett volna elvenniük a gólt, ha azt a könyökömmel szerzem, ami pedig képtelenség."

A csatár, aki nemrég játszotta le 100. tétmérkőzését a Juventus színeiben, magával a videobíró-rendszerrel kapcsolatban is elégedetlenségének adott hangot, következetlennek nevezve a VAR-t. 

"A VAR is a vállam helyzetéhez viszonyította a vonalat, ezért kérdeztem ekkor, hogy mégis mi értelme van ennek? Hány olyan gólt látni egy évben, melyet a vállukkal szereznek a játékosok?

Tudomásul veszem, ha a lábam volt lesen, ebben az esetben jobban figyelek arra, hogy mikor induljak, de hogyan mérheted meg, hogy a vállad milyen messze van a védőtől? 

Mindenesetre nincs értelme panaszkodni, hiszen az elvett találatokat lesnek nyilvánították, erről pedig nem tehetek. Kizárólag azon kell dolgoznom, hogy lehetőleg minél több gólt szerezzek.

A jövőben viszont inkább várok majd egy másodpercet, mielőtt elkezdenék futni" –összegzett keserédesen Morata.