Ancelotti: "Ibra és Ronaldo halhatatlanok"

ancelotti_ibra_cr.jpgAz olasz edzőlegenda, és a jelenleg a megszokottnál sokkal jobban teljesítő Everton mestere, Carlo Ancelotti hétfőn reggel beszélt a Tiki Taka című műsorban az olasz futball jelenlegi állapotáról, valamint volt klubjáról, az AC Milanról és a piros-feketék helyzetéről.

A sikeres tréner elmondta, hogy szerinte Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimović szinte halhatatlan játékosok, valamint a milánói alakulatnál még mindig hiányzik valami ahhoz, hogy korábbi színvonalukon teljesíthessenek, hasonlóképp az általa irányított együttes játékához. 

"Nagyszerű eredményeket értek el, de úgy gondolom, hogy a Rossonerinek még hiányzik valami ahhoz, hogy a Juve és az Inter szintjére kerülhessenek" –jelentette ki. 

"Mindazonáltal ne felejtsük el, hogy ez Európa-szerte mindenkinek egy furcsa idény, sok meglepő eredményt látok. Néhány bajnokság aktuális vezetőinek mostani helyezése megjósolhatatlan volt a szezon kezdetekor. Bármi megtörténhet."

Ancelotti beszélt eddigi utolsó olasz csapatában, a Napoliban szerzett tapasztalatairól is, mely csapat utódjával, Gennaro Gattusóval úgy tűnik, megtalálta valódi énjét, s remekül szerepelnek. 

"Nápoly egy gyönyörű város, mely nagyszerű környezetben fekszik, olyan, mintha egy nagy család venne körül, azonban számos ellentmondás is fellelhető ott. Az ottani munkámat megelőzően sosem éltem délen, de ez mindenképp egy olyan élmény, melyet egyszer érdemes kipróbálni. 

Gattuso valódi, markáns személyiséggel rendelkezik, és kellő tapasztalattal bír. Ahogy vártam tőle, nagyszerű munkát végez. Egyértelműen megvannak a feladathoz szükséges képességei."

Gattuso mellett Ancelotti másik korábbi játékosa, Andrea Pirlo is edző lett nemrégiben, egykori mesterének pedig erről is volt modanivalója. 

"Pirlónak nincs szüksége tanácsra, de egyet talán mégis mondanék neki: ha kudarcot vall, azt a saját ötleteinek alkalmazásával tapasztalja meg, ne másoktól merítsen."

A Milan jó formájának kulcsa sokak szerint a 39. életévében járó svéd klasszis, Zlatan Ibrahimović, aki az ötszörös aranylabdás portugál világsztárral, Cristiano Ronaldóval együtt továbbra is kielelkedőt alkot a pályán, ezzel pedig igazi vezéregyéniségek csapataik számára. 

"Amikor Ibra Amerikába igazolt, azt hittem, hogy ez már pályafutásának a vége. Ehelyett minden meccsén gólt szerzett. Most visszatért Olaszországba, úgy gondoltam, ez már tényleg az utolsó dobása, de ő ismételten minden vasárnap betalál.  Kérdezd csak meg, hogy akartam-e őt a Napoliba. 

Halhatatlan, akárcsak Cristiano Ronaldo. A játékoskarriered folytatása önmagában nem nehéz, de ők nem csak játszanak, hanem állandóan gólt is lőnek, ez pedig már kifejezetten nehéz.

Soha nem fordult elő, hogy azt mondtam volna Cristianónak, hogy ne játsszon, mivel egyszerűen jobb a többieknél. Ahhoz, hogy ezt megértsd, nem kell tudósnak lenned" –zárta szavait Ancelotti.