Morata: "A Getaféből szeretnék visszavonulni"

morata_on_getafe.jpgA Juventus spanyol válogatott támadója, Álvaro Morata a Radio Marcának adott interjút karrierjét, illetve annak jelenét és jövőjét illetően, melyben elmondta, hogy előző csapata, az Atlético Madrid mindig nagyon közel fog állni szívéhez, azonban legnagyobb vágya, hogy a Getafe együttesénél fejezze be pályafutását. 

A Bianconerinél első ízben 2014 és 2016 között megforduló center kiváló formában tért vissza Torinóba, hiszen a mezőnyben betölött, egyre hasznosabbnak és fontosabbnak bizonyuló szerepe mellett klasszisát is megmutatta, eddigi nyolc fellépésén hat érvényes gólt szerezve. 

"Mindenkinek van egy saját csapata, már egészen kicsi kora óta, nálam pedig az Atlético Madrid jelenti ezt, hiszen innen indultam, és mindig is a klub részét fogom képezni" –jelentette ki a spanyol orgánum El Partizado de COPE című műsorában. 

"Szeretném világossá tenni, hogy rendkívül hálás vagyok az Atletinek. Nagyon jó a kapcsolatom Diego Simeonéval, és a továbbiakban is minden jót kívánok neki. Soha nem lehet előre tudni, hogy összehoz-e még egyszer minket a sors.

Nem láthatom előre, hogy fogom-e még egyszer viselni az Atlético mezét. Jelenleg nagyon boldognak érzem magam és teljesen nyugodt vagyok, de az ehhez hasonló dolgokat sosem lehet megjósolni. 

Remélem, hogy az Atleti meg fogja nyerni a spanyol bajnokságot. Harcolniuk kell ezért minden egyes mérkőzésen, és rendkívül jól kell játszaniuk. Úgy látom, jelenleg jobbak, mint a Real Madrid, vagy a Barcelona."

Morata 2007-ben igazolt a Matracosok utánpótláscsapatától a Getafe ifjúsági együtteséhez, ezt követően pedig a Real Madridban, a Juventusban, valamint a Chelsea-ben is jelentős sikereket érhetett el. 

"Szeretném, ha az utolsó mez, amit viselni fogok a pályafutásom során, a Getafe meze lenne. Nagyon jó a kapcsolatom a klub elnökével és az ottani emberekkel. Azt hiszem, nekik köszönhető, hogy az a játékos vagyok, aki" –szögezte le az interjú végeztével.